ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי אלכסנדרון בן כחודשיים,מיקום כלוב,מזון, התנהגות ואילוף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
r0bz
ביצה
ביצה

תוכי אלכסנדרון בן כחודשיים,מיקום כלוב,מזון, התנהגות ואילוף

שליחה על ידי r0bz »

שלום לחברי הפורום יש לי מספר שאלות לגבי הלאכסנדרון(דווינצ'י) החדש שלי (נמצא אצלי כשבועיים):

א. מיקום הכלוב - הכלוב נמצא בסלון באמצע של חלון תריסים עולים גדול (כמו כניסה למרפסת שקיר שלם זה החלום והוא האמצע הקיר) אנחנו פותחים לו את החלון ביום שיראה את הגינה ובלילה סוגרים...האם יש בעיה עם זה?

ב. מזון - כאשר רכשנו את דווינצ'י מהחווה הוא עוד אכל תערובת של גרעינים שחורים קטנים ודוחן. בגלל שאנחנו רוצים שיאכל את המזון הטוב ביותר וגם ברצוננו לאלף אותו טיפה בעתיד החלטנו שאנחנו מחליפים לו את האוכל לכופתיות ויש לי כמה שאלות לגבי ההחלפה:
1. איזה כופתיות צריך לקנות לאלכסנדרון צעיר?
2. באיזה דרך יש להתחיל לשנות לו את האוכל? האם פשוט להחליף הכל? או האם צריך לשלב? בין המזון הישן לכופתיות?

ג. לאחרונה דווינצ'י נהיה טיפה יותר תוקפני, פחות נותן לגעת לו בחזה וכמעט תמיד שנשלחת יד לעברו הוא קודם כל מנסה לנשוך...האם זה נורמלי? והאם יש משהו לעשות כדי להרגיע אותו?

ד. אילוף - ברצוננו להתחיל לאלף אותו בדברים קטנים מתי כדי להתחיל לאלף אותו מבחינת גיל? ומבחינת התנהגות שלו איזה תסמינים צריך להיות עליו כדי לדעת שהוא מוכן לזה? בנוסף אשמח לכמה תרגילים למתחילים.

אני מצטער על כל השאלות פשוט מאוד חשוב לנו להצליח ואנחנו לא רוצים שנמצא אותו מרוחק מאיתנו פתאום ושנפספס את התקופה החשובה הזאת של כניסה חלקה ובריאה של דווינצ'י למשפחה! תודה רבה מראש לכל העונים, רוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי אלכסנדרון בן כחודשיים,מיקום כלוב,מזון, התנהגות ואיל

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,

א. אין בעייה עם זה. בתנאי שהכלוב יהיה מוצל בחלקו לפחות בכל שעות היום. בתנאי שלא תהיה גישה לכלוב לחתולים למשל.
בתנאי שהכלוב שלו סגור ומאובטח לפחות עם שני סגירות על מנת שלא ישתחרר ויעוף.

ב.

1. אני ממליץ על כופתיות של חברת פריטיבירד כמו שאתה רואה בחנות האתר בקישור הבא:
http://www.tukishops.com/%D7%9B%D7%95%D ... D7%92.html
כופתיות מעולות שנמצאות אצלי בשימוש כבר שנים.

2. ההחלפה צריכה להתבצע כך שבמשך שעות היום לתוכי בכלי האוכל יהיו רק כופתיות. בערב מחזירים את תערובת הזרעים לחצי שעה ולאחר מכן מוציאים שוב עד למחרת בערב.
במהלך ההעברה צריך לראות שהתוכי מלשלש במהלך היום, שהתוכי לא ירד במשקל יותר מ 10% ממשקלו הנוכחי (מומלץ לשקול לפני התחלת התהליך) .במידה והתוכי מפתח סימפטומים של מחלה או אינו חש בטוב יש להחזיר את המזון הרגיל ולנסות שוב שבועיים לאחר מכן כשהתוכי חוזר לעצמו.
בדרך כלל התוכי יאכל את הכופתיות ללא בעייה.

ג. יתכן שהוא חושש ממגע בגלל גישה לא נכונה. נסו לגשת אליו אך ורק מלפנים. הגישו לו צ'ופרים ותוך כדי כך לטפו אותו בעדינות ושבחו אותו על שהוא מאפשר מגע.
גם אם הוא לא כל כך יאפשר בהתחלה תמשיכו לשבח ולתת צ'ופרים.
חשוב, לא למשוך את היד במהירות, לא לכעוס או לגעור בו. לנסות ולא להתייחס ישירות.
דוגמה להתנהגות תקינה:
אתה מושיט יד אחת מול פניו והוא מתכונן לןתפוס את היד המושטת עם המקור. השתמש ביד המושטת כדי להסב את תשומת ליבו מהיד השנייה שתלטף אותו מעל הראש ליטוף מהיר וזהו.
נסה לעשות זאת כמה פעמים. צריך שתהיה קשוב לתנועות הגוף של התוכי ותבין מתי וכמה מתאפשר לך לגעת בו או להתקרב.
אתה גם יכול להשתמש ביד שמושטת אליו עם צ'ופר וביד השניה ללטף.לאפשר לו לנגוס בצ'ופר תוך כדי הליטוף ולשבח אותו.

ד.אילוף מתחילים עם התוכי כאשר יש אמון מלא ביניכם. כך קל יותר לעבוד עם התוכי ולגרום לו לרצות לבצע פקודות.
כדאי להתחיל בבסיס שזה "עלה ורד " מסטנד או משענת של כסא.
שיטות אילוף וסירטוני אילוף לתוכים יש בפורום אילוף.
סמל אישי של משתמש
r0bz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי r0bz »

אלי תודה רבה על התשובות והטיפים!
חשוב לי לציין שהכלוב הוא בתוך הבית...לפעמים מתקרבות חיות לחלון אבל אין להן גישה או משהו...זה בסדר?
לגבי הכופתיות - קניתי כבר כופתיות של חברת nutribird סוג:P15 טרופיקל...עלה לי 70 שקל לקילוגרם 1 אני מבין שלא ממליצים...וגם האמת קצת קשה לו לאכול אותן הן נראה לי קצת גדולות בשבילו האם צריך להחליף?

תמונה של הכופתיות שקניתי:
תמונה
סמל אישי של משתמש
r0bz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי r0bz »

משהו קטן נוסף ממש מעכשיו...
התוכי אוכל כופתיות כבר מאתמול חשוב לציין וגם קצת אוכל מושרה(תערובת גרעינים) מאז פעמים רבות הוא צרכיו נראו רגילים למדי.
היום גם האכלתי אותו חתיכה בינונית של אבטיח (1.5סמ"ר) ומאז הלשלשת שלו הרבה יותר נוזלית ונראית לא רגילה גם אדומה לפעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם פתחת את הקופסה תרסק מעט את הכופתיות כדי שיהיה לו קל יותר לאכול.
תרכוש כופתיות ללא צבעי מאכל (צבעוניות) גם זה מיותר.
טבעי שתוכי שאוכל מזון נוזלי ילשלשל צואה נוזלית יותרץ המבנה של הצואה משתנה עם שינויים במזון ואין צורך לדאוג מכך.
סמל אישי של משתמש
r0bz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי r0bz »

אלי מתי צריך להחליף כופתיות בקערה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין צורך להחליף את הכופתיות אלא אם הם נרטבו או התלכלכו בצואה.
אם הכופתיות נשארו במצבם היבש הן נשמרות תקופה ארוכה.
ממליץ לא לשים כמויות גדולות ופשוט להוסיף כשנגמר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”