ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוואקר בן חודש וחצי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוואקר בן חודש וחצי

שליחה על ידי eli_lea »

תודה על הפירגוןתמונה
מקווה לראות את הגוזל גדל ולאחר שלב הגמילה כשאתם נהנים מחברתו.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי הילה הרשמן »

שלום אלי :)
קוואק משום מה מנסה לאכול את הלשלשת שלו היבשה במקום הכופתיות מה פשר הדבר?
ועוד שאלה מתי הוא יתחיל להיות פעלתן נראה שהוא פשוט אוהב להיות כל הזמן על המגבת שהנחתי לו בתחתית הכלוב רגעי השיא שלו הם כשהוא רוצה לאכול דייסה אז הוא מנסה לטפס על הכלוב בשביל להגיע אלי(לא תמיד כנראה תלוי ברמת הרעב) לכן אני לא מכניסה את ידי בשביל שיקבל קצת כוח ברגליים ובמקור נראה שאין לו אחיזה חזקה גם כשהוא נמצא על גג הכלוב הוא לא יותר מידי זז הוא הולך לקצה שלו ונעמד שם מראה שהוא רוצה להכנס פנימה אבל לא מעז לרדת לשם וככה מנסה לנשוך את הסורגים....
תודה שבת שלום ומבורכת :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אכילת לשלשת נפוצה אצל גוזלים. זה עובר.
תסירי את המגבת מתחתית הכלוב . אני מבין שיש רשת שמפרידה בין הכלוב לתחתית הכלוב למקום שבו מצטבר הליכלוך.
הוא אינו זקוק למגבת. המגבת בשלב כלשהו יכולה גם להזיק מאחר והיא סופחת אליה ליכלוך ומתחילה הצטברות של חיידקים.

כשאת מתארת את ההתנהגות של ההגוזל אני מנסה לדמיין כיצד הוא מתנהג והאם זו התנהגות טבעית. בדרך כלל כשמגדלים גוזל כל שינוי קטן בהתנהגות מתחיל להעלות חששות והשאלות עולות וצצות, האם ההתנהגות נורמלית? האם זה מעיד על בעייה? וכו'.
יש גם כל כך הרבה מידע על סימפטומים שונים למחלות שמתאימים גם להתנהגות טבעית של גוזלים ואפילו גם של תוכים בריאים כך שגם זה עלול להדאיג.

מאחר שמאוד קשה לאבחן האם מדובר בהתנהגות טבעית ( מאחר שההתנהגות לעיתים מתאימה גם לתוכי חולה וגם לתוכי בריא) אני תמיד מנסה לקשר את ההתנהגות לסימפטומים נוספים שהתוכי מראה. וכך צריך לעשות כל מגדל בעצם.
למשל, אם התוכי נמצא בתחתית הכלוב והוא מנמנם, עוצם עיניים ואפילו מתנדנד מעט זה יכול להדליק נורה אדומה. התוכי עלול להראות מצב בו הוא לא מרגיש טוב. אבל אם נכניס את היד או שניגש אליו והוא מתעורר, מגיע אלינו או מתרחק בפחד, מגיב לסביבה ולא נשאר מנופח ואפטי אז אין מה לדאוג. התוכי פשוט עייף והוא נח.
הפחד מפני ירידה לכלוב מובנת. לגוזל אין עדיין מספיק ביטחון ויציבות לעשות זאת. לעלות ולטפס תמיד קל יותר (אני חושב שגם לנו) מאשר להביט למטה ולרדת.

לגבי אכילת הכופתיות, האם התחלת סבב חדש של מתן דייסה בצהריים או שויתרת על זה?
אני ממליץ לך להשתמש בכופתיות הקטנות של פריטיבירד - Pretty bird ולראות האם הן נאכלות טוב יותר. בדרך כלל התוכים אוכלים אותם בתיאבון והגמילה איתן קלה יותר. גם תוכים בשלבי גמילה וגם תוכים שנגמלים בגיל מבוגר. אם את גרה בסביבת נקודת האיסוף של תוכישופס (קרית גת) אתן לך דוגמיות מזון לניסיון חינם.

את יכולה להעלות 2-3 תמונות שלו במצבים שונים בבקשה? נניח כשהוא נח, כשהוא לדעתך פעיל ועירני וכשהוא מטפס על הכלוב?
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

היי אלי אני מעלה לך סרטונים מאחר ואני חושבת שזה הרבה יותר ימחיש את המצב מתמונה סטטית
כמו שתראה כשמתקרבים לכלוב קוואק לא כל כך מגיב בעיניי וכשקירבתי את המצלמה אליו כנראה הוא ממש מתעב אותה :)
בשאר הסרטונים נוצר מצב שהייתי צריכה להזיז אותו בשביל שיגיב....ורק אז הוא התחיל לנוע אם אפשר לקרוא לזה בכלל תנועה....
הוצאתי את המגבת ונקיתי את הכלוב תמיד אני דואגת למים נקיים וטריים לגבי האוכל שמתי לו כמות האם צריך לזרוק אותה בכל יום?
ועוד דבר במידה ולא ציינתי קודם קוואק היה מטפס על הכלוב ואפילו היה פותח את פתח הכלוב של מקום המים והאוכל והפסיק פשוט נח בנקודה אחת בכלוב ליד פרחי הפלסטיק כמו שתראה וכמעט ולא זז משם....אגב גם כשהוא עירני הוא לא זז מהמקום שלו רק מצייץ לפי הרעש שסביבו...(הלדים שלי) יש מצב אפילו שהוא מחכה את החתול שלנו :)
מחכה לאבחונך
תודה :)

סרטון ראשון מציג את קוואק אחרי שינה
http://www.youtube.com/watch?v=5n6Evkq- ... e=youtu.be

סרטון שני אחרי שאני הוצאתי אותו מהכלוב הוא אפילו לא עלה לי על היד...
http://www.youtube.com/watch?v=eFWjEVdL ... e=youtu.be

סרטון שלישי הוא מטפס לבד
http://www.youtube.com/watch?v=62nhB8Ri ... e=youtu.be

אחר כך אעלה סרטון אחרון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הוא נראה לי בסדר גמור. לא רואה סיבה לדאגה.
לגבי התמקמותו של הגוזל בתחתית הכלוב, הוא מרגיש שם בטוח יותר. יתכן גם שהצעצוע מעודד אותו לשהות מתחתיו. בגיל הזה (וגם בגיל גדול יותר) הם אוהבים מקומות מסתור והם מרגישים בהם מוגנים.

העלייה ליד צריכה להיות חוויה טובה, נידנוד היד בחוסר יציבות עלול לגרום לגוזל לוותר ולא לעלות על היד. נידנוד קל של היד עבור גוזל יחשב כטלטלה. לכן שימרי על יד יציבה ותני לו ביטחון. אני אישית לאחר ההרמה של הגוזל מצמיד אותו לגופי ואפילו מכסה אותו בעדינות עם ידי השנייה. הם חשים את הקירבה לגופנו (ואפילו את פעימות ליבנו) הם מרגישים כך בטוחים ומוגנים על ידינו. זוהי חוויה טובה עבורם.
את גורמת לו לעלות על היד בצורה טובה ונכונה.

העמידה על גבי גג הכלוב המרושת לא תמיד נעימה לגוזלים. הם חשים שהם מהלכים על חבל דק כשרגליהם נאחזות בסורגי הכלוב כשהם מביטים מטה. יתכן שזו הסיבה שהוא נמנע מפעילות על גג הכלוב.
לעומת זאת אם תפרסי מגבת על שולחן שצמוד לקיר, תשבי מולו, תפזרי לו כופתיות במרחק מה בין כופתיה לכופתיה, תעסיקי אותו עם חלקים קטנים צבעוניים כמו פקקים של בקבוקי שתייה למשל אולי תצליחי לראות פעילות גדולה יותר.

כמו שאמרתי קודם, אפשר לוותר על המגבת, כך איזור המחייה שלו יהיה נקי יותר ונעים יותר.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

כמה מרגיע לקרוא שוב את תגובותיך :) אלי אין מילים לתאר את עבודת הקודש שאתה עושה כאן באתר!!!
הוצאתי את המגבת כמו שאמרת פרשתי מגבת נקייה על גג הכלוב אני מאמינה שהוא יתחיל להתרגל ללכת בבטחון על גג הכלוב.
אגב ויתרתי על ארוחת הצהריים אני נותנת לו12 cc במקום 10cc
הוא הפסיק להנהן עם הראש כמעט לגמרי היום הוא ממש שיחק איתי מצחיק שזה קרה בלילה כשחזרנו מהקידוש עבר מיד ליד כאילו עולה על שלבי סולם הוא מתחיל למלמל בצורת אינטונציה כמו שאני אומרת לו שלום ובאמת מחכה את ג'יימס החתול שלנו :)
רציתי לשאול אלי האם הפרח מפלסטיק לא מסוכן? ומה לגבי הכופתיות להחליף כל כמה ימים אם בכלל?

שוב אלפי תודות!!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח לשמוע, ההינהון בראש ילך ויעבור ככל שקוואק יגדל, כמו גם הרעדת הכנפיים והניפוח של הנוצות.
מילמולים בצורת אינטונציה מעידים על הצורך לחקות את הסביבה וניסיונות לשלוט על הקולות השונים שהתוכי משמיע.
הגוזלים אצלי יכולים לעמוד עשר דקות וברציפות להשמיע קולות משונים שלעיתים מתווספות אליהן הבעות של פליאה מצידם, כאילו "מה זה הקול הזה מאין הוא הגיע". זה די מצחיק.

הפרח מהפלסטיק עלול להיות מסוכן אם קוואק יכול לכרסם אותו או אם הוא מכיל או ספוג חומרי ריח .
יש דבר בטוח ונחמד לתוכים שנקרא "אוהל לתוכים". הוא ניתן לתלייה ולרוב התוכים אוהבים לשהות בו ולהעביר את הזמן.
אפשר להזמין מחו"ל (לא יודע איפה מוכרים בחנויות בארץ) אפשר לייצר לבד, אפשר לפנות לשירלי הנפלאה שבעבר הייתה מייצרת בעצמה
ולשאול אותה אם היא עדיין עוסקת בזה.
אוהל לתוכי

כרגע אם יש חשש אפשר להוציא את הפרח ולכסות את פינת הכלוב עם מגבת כדי שתהיה לו פינה מוסתרת בחלקה.
הטיפוס על הסולם לא מפתיע, הקוואקר נחשב לתוכי פעיל ותצטרכו לספק לו לא מעט גירויים, סולמות ,ענפים, צעצועים צבעוניים
נדנדות וכו'.

בעיקרון הכופתיות יכולות להישאר במצבן היבש אם הן לא מתלכלכות ולא באות במגע עם נוזלים. מידי פעם כשהמזון נגמר מוציאים את הכלי מנקים מייבשים ומחזירים. אין צורך לשים כמויות גדולות של מזון כופתיות , שימי חצי קופסה בכל פעם, כשנגמר תוסיפי.

עלייה מיד ליד יכולה להיות אימון מצויין, אימון לעלייה וירידה מהיד יכול להעשות ברגע שהגוזל יקבל יציבות וירגיש בטוח.
לשמור שהגוזל לא יפול או יחליק, תמיד לאבטח אותו עד שממש בטוחים שהוא יציב.

המשיכי לעדכן.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

היי אלי קצת דברים משמחים לשם שינוי :)
נראה לי שקוואק התחיל לאכול מן הכופיות באופן עצמאי הללא משחק הוא יושב על הקצה של כלי האוכל ופשוט מידי פעם אנ רואה שהוא תופס כופתית ונסה לאכול אותה אין לי מושג אם באמת הוא אוכל מהם הדבר היחיד שאולי מעיד על זה הוא שבבוקר כשבאתי להאכיל אותו הוא לא הסכים לאכול יותר מ8cc אבל באותו יום בערב הוא אכל כמעט 14 Ccלא רציתי להעמיס עליו אני עדיין מאכילה אותו12cc פעמיים ביום לא בשעות קבועות האם זה נורא?

הוא ממש מחכה את ג'יימס החתול בכמה סגנונות יללה
והכי מגניב זה שהוא שומע אותנו מהחנייה ושורק לנו ואז עד שאנחנו עולים במדרגות אי קוראת לו עד שנכנסים לבית והוא ממש שמח לראות אותי עד כדי כך שטיפס כמעט עד לחלק העליון של הכלוב :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יופי, כיף לשמוע, נשמע שיש שיפור ניכר ולדעתי זה ילך וישתפר, הן מבחינת האוכל והן מבחינת הקירבה אליכם והפעילות.
עדין יתכנו ימים בהם הוא יהיה שקט יותר ופחות מעוניין לשתף פעולה. אבל זה מצב טבעי ולא צריך להתרגש.

לגבי כמויות המזון, אל תעמיסי. אם היית נותנת לו 12CC אל תתני 14, גם אם הוא רוצה עוד. המטרה אינה הרחבת הזפק
ודחיסת מזון. המטרה שלך צריכה להיות הכנה לקראת הורדה המינון הכמויות. ולכן כרגע אל תורידי אבל גם אל תעלי את הכמויות.

אם הוא מחקה את החתול אז בוודאי נשמע ממנו חיקויים שונים ובטח גם קולות דיבור.
תודה על העידכון המשמח.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

היי אלי שבת שלום :) לפני הכל שוב תודה על התמיכה.
קוואק הפך להיות מאוד פעלתן :) :) :) שזה משמח ביותר העלתי לו את המוט יותר גבוה והוא מטפס לשם הוא מתרוצץ בכל הכלוב משמיע קולות אפילו "משוחח" עם ביתי התינוקת בקולות רועשים מצד שניהם ממש מגניב לראות ולשמוע זאת :)
הוא ממש רוצה בחברתי ולהיות על ידי.....נראה לי שבעלי מתחיל לקנא..חחח
רציתי לשאול איך מכינים בשבילו צעצועים כמו סולם וכדו' נראה שמשעמם לו בכלוב..... ועוד דבר מתי מתחיל שלב הגמילה בכלל מהדייסה אין לי מושג אם הוא אוכל מהכופתיות... אני לא מצליחה לעקוב אחרי זה
ואחרון חביב.... איך אני מתחילה לאלף אותו לעשות דברים מגניבים או שיש עוד זמן לזה....

אלפי תודות והמשך שבת קסומה לך וללאה :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”