שלום לכולם ...
אני חדש בפורום יש לי גוזל דרביאן בן 5 שבועות. אני מאכיל אותו במזרק בוקר וערב בנוסף יש בכלוב ישנם 3קערות 1עם מים 1עם תערובת לתוכים
מעורבת עם כופתיות וקערת פרות התוכי גומר 1/4 תפוח עץ ואוכל מהתערובת לא נוגע בכופתיות שאלתי מה עלי לעשות להרגילו לכופתיות
בתודה יעקב
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הרגלת תוכי לכופתיות
מנהל: מפקחים
Re: הרגלת תוכי לכופתיות
ברוך הבא,
עירבוב הכופתיות עם תערובת זה בהחלט דבר שאינו תורם או יכול לעזור לגרום לתוכי לאכול כופתיות כמזון בסיסי. אם נשווה את זה
אלינו למשל זה כמו לשים לילד בין 4 צלחת אורז(הכופתיות) כאשר יש מסביב או בתוך האורז שוקולדים טעימים ( תערובת) כמובן שהיחד ימיין את השוקולד ואת האורז ישאיר וכמובן שהתוכי יאכל את הגרעינים ולא יגע בכופתיות.
כנ"ל לגבי התפוח. הוא יאכל את התפוח וישבע, בכופתיות הוא לא יגע.
קודם כל לפני העברת התוכי לכופתיות יש לוודא שהוא בריא. אם התוכי מראה סימני חולשה או מחלה לא להתחיל בהעברה.
לפני תחילת התהליך יש לשקול את התוכי. אם התוכי במהלך ההעברה לכופתיות מוריד 10-12% ממשקלו יש להפסיק את
ההעברה ולחזור לתזונה הרגילה. להתחיל שוב לאחר שבוע. לשקול את התוכי בבוקר כשהתוכי ריק ממזון.
השיטה היא להוציא את כל המזונות שיש לתוכי ולהשאיר רק כופתיות בכלי האוכל ומים. הכופתיות נשארות קבוע בכלוב.
בערב אתה מכניס את התערובת אליה התוכי רגיל לחצי שעה ומאפשר לו לאכול ממנה. לאחר מכן מוציא את התערובת
ומשאיר שוב עד למחרת בערב רק את הכופתיות.
לאחר שהתוכי אוכל כופתיות באופן קבוע ובצורה טובה מתחילים עם התוספות.
את התוספות נותנים בערב. כך נוצר שבמהלך כל היום התוכי אוכל כופתחות מאחר ואין משהו אחר בכלי האוכל ובערב
הוא מקבל תוספות להשלמה .
תוספות צריכות להינתן בכמויות קטנות בהתאם לגודלו של התוכי ולא בכמויות גדולות שיבואו על חשבוןם אכילת הכופתיות.
תוספות - ירק, פרי, תערובת השרייה / הנבטה, תערובת זרעים יבשה ותוספת סידן.
מומלץ להאכיל בכופתיותללא צבעי מאכל ובגודל מתאים.
נשמח לעידכונים.
עירבוב הכופתיות עם תערובת זה בהחלט דבר שאינו תורם או יכול לעזור לגרום לתוכי לאכול כופתיות כמזון בסיסי. אם נשווה את זה
אלינו למשל זה כמו לשים לילד בין 4 צלחת אורז(הכופתיות) כאשר יש מסביב או בתוך האורז שוקולדים טעימים ( תערובת) כמובן שהיחד ימיין את השוקולד ואת האורז ישאיר וכמובן שהתוכי יאכל את הגרעינים ולא יגע בכופתיות.
כנ"ל לגבי התפוח. הוא יאכל את התפוח וישבע, בכופתיות הוא לא יגע.
קודם כל לפני העברת התוכי לכופתיות יש לוודא שהוא בריא. אם התוכי מראה סימני חולשה או מחלה לא להתחיל בהעברה.
לפני תחילת התהליך יש לשקול את התוכי. אם התוכי במהלך ההעברה לכופתיות מוריד 10-12% ממשקלו יש להפסיק את
ההעברה ולחזור לתזונה הרגילה. להתחיל שוב לאחר שבוע. לשקול את התוכי בבוקר כשהתוכי ריק ממזון.
השיטה היא להוציא את כל המזונות שיש לתוכי ולהשאיר רק כופתיות בכלי האוכל ומים. הכופתיות נשארות קבוע בכלוב.
בערב אתה מכניס את התערובת אליה התוכי רגיל לחצי שעה ומאפשר לו לאכול ממנה. לאחר מכן מוציא את התערובת
ומשאיר שוב עד למחרת בערב רק את הכופתיות.
לאחר שהתוכי אוכל כופתיות באופן קבוע ובצורה טובה מתחילים עם התוספות.
את התוספות נותנים בערב. כך נוצר שבמהלך כל היום התוכי אוכל כופתחות מאחר ואין משהו אחר בכלי האוכל ובערב
הוא מקבל תוספות להשלמה .
תוספות צריכות להינתן בכמויות קטנות בהתאם לגודלו של התוכי ולא בכמויות גדולות שיבואו על חשבוןם אכילת הכופתיות.
תוספות - ירק, פרי, תערובת השרייה / הנבטה, תערובת זרעים יבשה ותוספת סידן.
מומלץ להאכיל בכופתיותללא צבעי מאכל ובגודל מתאים.
נשמח לעידכונים.
תודה על העצות ..יעקב
הפסקתי לתת לתוכי אוכל חוץ מכופתיות. הוא בן 8 שבועות מקבל אוכל במזרק בבוקר ובערב הוא לא נוגע בכופתיות.
שאלתי העם לא התחתי מוקדם מדי עם הכופתיות .הוא דורש גם בצהרים דיסה..בתודה יעקב
שאלתי העם לא התחתי מוקדם מדי עם הכופתיות .הוא דורש גם בצהרים דיסה..בתודה יעקב
בגיל 8 שבועות הדרביאן צריך להיות מנוצה בצורה מלאה כמעט. בגיל 9 שבועות בטבע הדרביאן כבר בעל ניצוי מלא ובשלבי גמילה סופיים.
מאחר וכבר נתת תקופה מסויימת ארוחה של פעמיים ביום אני לא רואה טעם לחזור אחורה לשתי ארוחות.
אתה אמור להוציא את כל האוכל ואת המים מהכלוב. התוכי צריך לקבל שתי ארוחות כאשר בכלי האוכל יש כופתיות.
רק לאחר שהתוכי יתחיל להתענין בכופתיות ולאכול מהן אפשר יהיה להתחיל לרדת במינון הארוחות.
גוזל בדרך כלל ידרוש דייסה לאורך כל היום. כמובן שבשלב מסויים יש להתחיל בגמילה ולדרביאן בגיל 8 שבועות צריך כבר
להתחיל בהכנה לגמילה. לכן, אם תתן לו בצהריים לא תוכל לגמול אותו והוא ימשיך לאכול דייסה מאחר וזה נוח לו, מאחר וזה טוב לו, מאחר והוא רגיל לזה ומאחר והוא אוהב שאתה נותן לו לאכול כי הוא מרגיש תלוי בך.
כמה מזון הוא מקבל בכל ארוחה ומה היחס של האבקה מים?
אם מסתדר לך להעלות תמונה שלו אשמח לדעת האם הוא נראה כמו שאני מדמיין אותו.
מאחר וכבר נתת תקופה מסויימת ארוחה של פעמיים ביום אני לא רואה טעם לחזור אחורה לשתי ארוחות.
אתה אמור להוציא את כל האוכל ואת המים מהכלוב. התוכי צריך לקבל שתי ארוחות כאשר בכלי האוכל יש כופתיות.
רק לאחר שהתוכי יתחיל להתענין בכופתיות ולאכול מהן אפשר יהיה להתחיל לרדת במינון הארוחות.
גוזל בדרך כלל ידרוש דייסה לאורך כל היום. כמובן שבשלב מסויים יש להתחיל בגמילה ולדרביאן בגיל 8 שבועות צריך כבר
להתחיל בהכנה לגמילה. לכן, אם תתן לו בצהריים לא תוכל לגמול אותו והוא ימשיך לאכול דייסה מאחר וזה נוח לו, מאחר וזה טוב לו, מאחר והוא רגיל לזה ומאחר והוא אוהב שאתה נותן לו לאכול כי הוא מרגיש תלוי בך.
כמה מזון הוא מקבל בכל ארוחה ומה היחס של האבקה מים?
אם מסתדר לך להעלות תמונה שלו אשמח לדעת האם הוא נראה כמו שאני מדמיין אותו.