קודם כל צודקת אלמוגי.רואים עכשיו בבירור ווייט פייס ונראה לי שמדובר בנקבה.
השאלה היא למה אתה חושף את התוכי לתכנים קשים בטלוויזיה. הייתי ממליץ על לולי
אני אומר בבירור (לא מצד אחד) להשאירו בכלוב בימים הראשונים תוך כדי יצירת תקשורת עימו. המוכר אומר לשחרר אותו בבית.
אין לי בעייה שתתקשר עם המוכר ותוך כדי תחליט עצות של מי לקבל. אבל זה בטח יגרום לך רק לבילבול. לכן, אני תמיד ממליץ
להיצמד למישהו שסומכים עליו יותר וליישם את העצות.
תוכי זקוק למקום תחום ומוגן, לפחות בהתחלה כשהוא אינו בטוח בעצמו. תשחרר אותו בבית ותחפש אותו מתחת לשולחן או למיטה.
כי שם הוא ירגיש הכי נוח ובטוח. ומה? תתחיל לרדוף אחריו כדי שיצא? תפחיד אותו יותר?
התוכי צריך להישאר בכלוב, ואתם אמורים לדבר אליו,כן, ממש מדבר אליו בנועם ובקול נמוך ורגוע, (כך הם לומדים לחקות קולות ולדבר) תאפשר לו לחוש ביטחון, תן לו לןהבין שאתה לא חודר לטריטוריה שלו ולא מנסה לתפוס אותו ( כמו שהראית בסירטון) ותגרום לו להפסיק להיות דרוך ומוכן לברוח ולנוס על חייו.
תוך כדי לתת לו צ'ופרים דרך הסורגים. זה יכול להיות חתיכת אגוז מרוסק, חתיכת גרעין מקולף, שקד מרוסק וכל מה שהוא באמת אוהב.
כאשר התוכי יתקדם ויגיע לקחת ממך את הצ'ופר תוך כדי בעדינות ובאופן חד פעמי גע בו באצבע. באותה יד שנתת לו צ'ופר ואם אפשר תוך כדי. בשלב מאוחר יותר פתח את הדלת ואל תכניס את היד, שים את היד מחוף לקכלוב בקו הדלת עם צ'ופר ונסה לגרום לו לבוא. אם הוא לא מסכים להגיע סגור את הדלת ותן לו דרכה.
המטרה היא בניית אמון עם התוכי . לא עושים זאת בכוח ולא תוך כדי תנועות מהירות שמתפרשות אצל התוכי כניסיון לתופסו או ניסיון תקיפה. אתם צריכים סבלנות.
כדי שתבין את מה שאני מנסה להסביר לך המטרה העיקרית היא לגרום לתוכי להגיע אליכם מרצונו ומתוך כך שהוא בוטח בכם.
תרדוף אחר התוכי הוא יברח יותר מהר, יהיה מפוחד יותר ויאבד לגמרי את האמון בכם.
לגבי המזון, אני רואה שמדובר בזרעים עם פירות וכו'. לא ראיתי אילו סוגי זרעים האריזה מכילה. תערובת טובה מכילה סוגי זרעים שונים
כאשר את הפירות והירקות אתם יכולים לתת בצורתם הטבעית. לכן אל תתלהבו מכך שהאריזה מכילה גרנולה או פירןת. תשימו לב ודגש על סוגי הזרעים.
תערובת טובה צריכה להכיל את סוגי הזרעים שיש בקישור הבא:
http://www.tukishops.com/%D7%AA%D7%A2%D ... D7%92.html
לגבי גזירת נוצות התעופה, תוך כדי כתיבת ההודעה מתקשרת אשה מבת ים ומספרת לי על בריחת הג'אקו מהבית, הפסקתי לספור מזמן כמה כאלה מתקשרים אלי ומספרים שתמיד הבית היה סגור והחלונות מוגפים.
קיצוץ נוצות התעופה מגינים על התוכי שלכם מפני תאונות בבית או ממופעה מהבית ואיבוד הדרך. עליכם היא מגינה מאיבוד חיית המחמד שבטח תיקשרו אליה לא מעט.
גם כאן כל מגדל לוקח את העצות שנראות לו ועושה כטוב בעיניו.