ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל ג'אקו בן 8-9 שבועות שמסרב לאכול דייסה אבל אוכל כופתיות?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
giliav
ביצה
ביצה

גוזל ג'אקו בן 8-9 שבועות שמסרב לאכול דייסה אבל אוכל כופתיות?

שליחה על ידי giliav »

שלום חברים,
אני מאכיל כמה גוזלי גאקו מקסימים בטווח גילאים של 7-9 שבועות (הקטן ביותר בן 7 שבועות והבוגר יותר בן 9 שבועות).
אחד הגוזלים - בן כ8.5 שבועות מתנהג בזמן האחרון כמו ילד שמסרב שיאכילו אותו:
כשאני מאכיל אותם כולם רצים אלי לאכול ורק הוא נשאר בצד ולא צווח. בנוסף כשאני מתעקש ומאכיל אותו (במזרק) הוא "עושה טובה" שהוא לוקח ולא ממש מתלהב (יכול לקחת לי 5-8 דקות להאכיל מזרק כי הוא לוקח ביס, סוגר פה, לועס בנחת וחוזר חלילה. אם אני נותן יותר מ"ביס" הוא נותן לזה לנזול מצידי המקור).הוא לפעמים אפילו מתרחק ומפנה לי גב. בקיצור - ממש מרגיש כמו להאכיל ילד שאוכל ב"כח".
הוא לא מקיא ולא מתעטש ובאופן כללי נראה בריא, חזק וסקרן (כל היום חוקר את הכלוב).
ניסיתי דייסה חמה יותר, קרה יותר, סמיכה יותר ודלילה יותר והוא נוהג באותה הדרך.

בכלוב יש כופתיות ומיים והכלוב לידי. במשך כל היום הבחור מנשנש כופתיות ושותה מיים (אבל הזפק שלו לא תופחת כמו בהאכלה מסודרת).

אני ממש מבולבל ומודאג מזה כי חשוב לי שיגדל וירגיש טוב.
האם יכול להיות שהוא "החליט" להיגמל לבד או שאני מפספס משהו?

אשמח לעצה מנסיונכם תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזל ג'אקו בן 8-9 שבועות שמסרב לאכול דייסה אבל אוכל כופת

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,
אין לך סיבה להיות מודאג, תופעה מוכרת אצלי והגוזל מתפתח בצורה טובה. בדרך כלל גוזלים
כאלה מעדיפים לאכול לבד מהכופתיות וכמעט שלא מעוניינים בדייסה. נראה שהם החליטו לצאת לעצמאות מוקדמת וזה בסדר.
בכל מקרה אין צורך להאכיל בכוח. תדאג שהדייסה תהיה בטמפםרטורה של 41.5-41 מעלות ואם הוא אינו מעוניין אל תתן בכל זאת.
בדרך כלל אכילת כופתיות ע"י גוזל אחד סוחפת אחריה את כל השאר, תוך כדי אתה תראה גם גוזלים אחרים ואפילו קטנים יותר אוכלים כופתיות.

בהצלחה.
giliav
ביצה
ביצה

שליחה על ידי giliav »

תודה רבה אלי, הרגעת אותי!
אכן שלושתם אוכלים כופתיות אבל השניים האחרים גומעים דייסה בשמחה ורק הוא מסרב פתאום :-)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

זה בסדר, אין סיבה לדאגה, תן לגוזל להחליט לבד. עדיין אל תמנע ממנו את הדייסה ותמשיך לנסות ולתת לו בכל ארוחה. לעיתים זה נראה מיותר לנסות שוב ושוב אבל בכל האכלה של הגוזלים תנסה לתת לו לאכול כדי שתהיה בפניו האפשרות הזאת. היו לי גוזלים שבשלב מסויים הפסיקו לרצות את הדייסה אבל לאחר תקופה החליטו שהם מעוניינים והמשיכו לקבל. אומנם לא ארוחות מלאות אבל אכלו, לעיתים 4ML לעיתים 10ML .

שים לב. לעיתים קרובות גוזלים אלו מרוחקים יותר. נוטים פחות להשתתף עם שאר הגוזלים בפעילות משותפת ומעדיפים להיות מרוחקים מעט.
כחלק ממהחתמה תשים דגש על מגע וקירבה אליהם.
בהצלחה.
giliav
ביצה
ביצה

שליחה על ידי giliav »

תודה!
אז אתה אומר שדווקא הוא עלול להיות בעייתי יותר חברתית?
דווקא הייתי משוכנע שזה מעיד על חוכמה גבוהה מעט מאחיו. אם היית צריך לבחור לעצמך גוזל מביניהם היית מעדיף שלא לבחור בו?
(דווקא הוא מצא חן בעיני בגלל האינטלגנציה שלו - הוא הכי "חוקר" בחבורה וגם עומד זקוף רוב היום (אחיו נמרחים יותר).
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חוכמה לא מעידה על רצון ליצור קשר להיות חברותי יותר וכו'. אני אומר לך על דברים שאני שמתי אליהם לב, זה לא בהכרח נכון לכל התוכים אבל כדאי לשים דגש. לעיתים קרובות נוצר מצב שבו גוזלים שמקבלים דייסה חשים תלות גדולה יותר אליך מאשר גוזל שאינו זקוק לכך.
מכאן עלול ללהיגרם מצב שהוא מתנתק מהר מידי ולא יוצר קשר.

אל תתייחס ספציפית ונקודתית לכל מה שאני כותב כאילו זה המצב אצלך. מאחר ולכל תוכי ולכל גוזל יש אופי שונה קשה לקבוע בוודאות כיצד ישפיעו שינויים כאלה ואחרים על התנהגותו. ולכן אני מנסה לתת מידע שיכול לעזור באם תיתקל בבעייה ותבין אותה, יכול להיות שלא תצטרך את המידע שסיפקתי מאחר ולא יהיה שוני בהתנהגותו של הגוזל. לעומתך מגדל אחר שיקרא את הדיון יבין טוב יותר את התנהגות הגוזל שלו אם וכאשר יתקל במקרה כזה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”