ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תפוחי אדמה מותר לתוכים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

תפוחי אדמה מותר לתוכים?

שליחה על ידי אחסאן »

תפוחי אדמה אחרי הרתחה במים מותרתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: תפוחי אדמה מותר לתוכים?

שליחה על ידי eli_lea »

לא. מאוד לא רצוי לתת תפוחי אדמה. אתה יכול לתת בטטה.
סמל אישי של משתמש
אחסאן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי אחסאן »

ראיתי מגדל שנותן לתוכים שלו תפוחי אדמה אחרי בישול ומערבב אותה עם גזר . אמרתי לו שתפוחי אדמה לא מומלץ לתוכים והוא אמר לי שנותן לתוכים תפחוי אדמה מהרבה זמן ולא קורה להם שום נזק
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם השכן שלי מעשן 2 חפיסות סיגריות ביום ואומר לי שהוא מרגיש בסדר, אין לו נזק.
כל אחד מאכיל את התוכים שלו במה שהוא בוחר. לתוכים בשבי אין אפשרות בחירה כמו בטבע והם נאלצים
לאכול את מה שאנחנו מגישים להם. לפעמים אנשים נצמדים למזונות שנחשבים מזיקים או אסורים כאילו שחסר מה
לתת לתוכים לאכול. שפע של ירקות של פירות תערובות וכופתיות וחייבים לתת מזונות שנויים במחלוקת. סתם מיותר.
אגב, מגדלים לעולם לא יוכלו לקשר בין חולי ומוות של תוכים להצטברות רעלנים בגוף התוכי לאורך זמן. הוא נותן לו
תפוחי אדמה 4-5 חודשים ונראה שלא קורה לתוכי כלום פתאום התוכי הופך להיות חלש, מערכת החיסון נפגעת, התוכי
מתחיל לפתח סימפטומים שונים שהמגדל לא מקשר לתזונה ( מבחינתו הכל בסדר אם התוכי לא נופל מיד כשהוא אוכל משהו לא טוב)
ומשייך את המצב לוירוסים, להרעלת מתכות או לכך שהתוכי נדבק במשהו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”