ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה בבניית ווליר
מנהל: מפקחים
עזרה בבניית ווליר
רוצה לבנות ווליר במידות 3*2*2 גובה
איזה סוג רשתות מומלץ? רשת רגילה של הריבועים? או פלטה עם מפתח 5 ס?מ על 2? או פלטות עם מפתח 10 על 1 ס"מ????
הווליר מיועד לקוקטיילים ותוכונים ואולי בעתיד יהיה תוכים יותר גדולים
אני חושב גם לחלק אותו חלק לתעופה וחלק לתוכים שנשארים בכלובי ריבוי
עוד שאלה: אם מומלצ הפלטות איך לשים אותם הגובה 2 מטר והרוחב 1 מטר או ההפך ?( המטרה כדי לחזיק על הרשת תאי הטלה וכלי אוכל)
הערה: רוצה לבנות את הכלוב מברזל בעובה 5 על 2 ס"מ
מצורף ציור לאותו ווליר אבל סידור הברזל משתנה. מי יותר חזק ? ומי יותר טוב לחלוקת הפלטות?
איזה סוג רשתות מומלץ? רשת רגילה של הריבועים? או פלטה עם מפתח 5 ס?מ על 2? או פלטות עם מפתח 10 על 1 ס"מ????
הווליר מיועד לקוקטיילים ותוכונים ואולי בעתיד יהיה תוכים יותר גדולים
אני חושב גם לחלק אותו חלק לתעופה וחלק לתוכים שנשארים בכלובי ריבוי
עוד שאלה: אם מומלצ הפלטות איך לשים אותם הגובה 2 מטר והרוחב 1 מטר או ההפך ?( המטרה כדי לחזיק על הרשת תאי הטלה וכלי אוכל)
הערה: רוצה לבנות את הכלוב מברזל בעובה 5 על 2 ס"מ
מצורף ציור לאותו ווליר אבל סידור הברזל משתנה. מי יותר חזק ? ומי יותר טוב לחלוקת הפלטות?
-
רז פרוזניק
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
Re: עזרה בבניית ווליר
תעשה את הדוגמה הראשונה
כאשר הפלה בגובה 2 מטר ורוחב מטר וכך תחבר עליה יוד פלטה
אם אתה בטוח שתביא תוכים יותר גדולים אם מקור יחסית חזק כמו דררה אז עדיף שתשתמש בפלטות מגולוונות
כך שפלטה של 2 על 1 מטר תעלה לך בסביבות 65-90
אם לא נראה לך שתביא תוכים יותר גדולים או שתביא אבל תבנה להם כלוב אחר
הייתי מעדיף שלקוקטיילים ולתוכונים תבנה ווליאר כמו שאמרתה אבל מפלטות של רשת לא כל כך חזקה אלה רשת רגילה שהריבועים של הם ס"מ 1 על ס"מ 1.
תבנה מסגרת לכלון עדיף מברזל ובמיוחד עם תבנה את הכלוב לתוכים גדולים אז חייב ברזל
אבל אתה יכול לעשות את הווילאר ממסגרת עץ יחסית עבה
תן לי תשובה על כך ואז גם אוכל להכין לך שירטוטים לכלוב
כאשר הפלה בגובה 2 מטר ורוחב מטר וכך תחבר עליה יוד פלטה
אם אתה בטוח שתביא תוכים יותר גדולים אם מקור יחסית חזק כמו דררה אז עדיף שתשתמש בפלטות מגולוונות
כך שפלטה של 2 על 1 מטר תעלה לך בסביבות 65-90
אם לא נראה לך שתביא תוכים יותר גדולים או שתביא אבל תבנה להם כלוב אחר
הייתי מעדיף שלקוקטיילים ולתוכונים תבנה ווליאר כמו שאמרתה אבל מפלטות של רשת לא כל כך חזקה אלה רשת רגילה שהריבועים של הם ס"מ 1 על ס"מ 1.
תבנה מסגרת לכלון עדיף מברזל ובמיוחד עם תבנה את הכלוב לתוכים גדולים אז חייב ברזל
אבל אתה יכול לעשות את הווילאר ממסגרת עץ יחסית עבה
תן לי תשובה על כך ואז גם אוכל להכין לך שירטוטים לכלוב
השירטוט הראשון נכון. בכל מקרה אני ממליץ לך לבנות את הכלוב מפלטות רשת קשיחה 10*1 ס"מ מרווחים (לדעתי זה 9*1) בכל מקרה זה מספיק לכל הסוגים. אם כבר בונים בונים בצורה כזאת שאפשר יהיה בעתיד להביא תוכים מסוגים גדולים יותר וזה מה שקורה בדרך כלל למי שמגדל תוכים קטנים ובינונים. כך לא תצטרך לפרק ולהחליף רשתות.
מציע לך לחשוב גם על דלת גישה כפולה למניעת בריחת תוכים בעת כניסה לווליר.
מציע לך לחשוב גם על דלת גישה כפולה למניעת בריחת תוכים בעת כניסה לווליר.
לחיבור הרשת עם הברזל מה עדיף לשים ברגים רגילים או בורג איסכורית קודח? ואיך לשים הפלטות הגובה 2מטר או הרוחב?
-
רז פרוזניק
- בקיעה

כמו שאני ואלי אמרו לך (תקרא שוב למעלה)
שהגובה יהיה 2 מטר והרוחב של הפלטה 1 מטר
אכין לך שרטוט לכלוב כמו שאתה רוצה
שהגובה יהיה 2 מטר והרוחב של הפלטה 1 מטר
אכין לך שרטוט לכלוב כמו שאתה רוצה
-
רז פרוזניק
- בקיעה

הנה כמה שרטוטים
הבצלחה בבנייה
אם אתה בונה ארצה כמה תמונות של השלבים
תודה ובבקשה

הבצלחה בבנייה
אם אתה בונה ארצה כמה תמונות של השלבים
תודה ובבקשה

בורג קודח איסכורית עם שייבה מצויין לתפיסת הרשת.
יפה רז
יפה רז

-
רז פרוזניק
- בקיעה

אתה אמרתה שאתה מעוניין לחלק את הכלוב לתעופה ולריבוי?
אם זה מה שאתה מנסה לעשות תחלק את הווליר לשתים כאשר התעופה הוא 2 מטר על 2 מטר והריבוי הוא 2 מטר על 1 מטר
תעשה הפרדה או מעוד שני פלטות של 2 מטר על מטר או מפלטת עץ גדולה מאוד (פלטה בגודל 2 מטר על 2 מטר
אם אתה משתמש בפלטה של שני רשתות תארגן גם בריזנד שיפריד את הראייה והמגע מהתוכים מבין הרשתות
אם זה מה שאתה מנסה לעשות תחלק את הווליר לשתים כאשר התעופה הוא 2 מטר על 2 מטר והריבוי הוא 2 מטר על 1 מטר
תעשה הפרדה או מעוד שני פלטות של 2 מטר על מטר או מפלטת עץ גדולה מאוד (פלטה בגודל 2 מטר על 2 מטר
אם אתה משתמש בפלטה של שני רשתות תארגן גם בריזנד שיפריד את הראייה והמגע מהתוכים מבין הרשתות
יש זוגות של תוכונים הטילו מחדש .. ואני רוצה לבנות את הווליר איפה שאני שם את כלובי הרבייה .. האם צריך לדחות את הבנייה עד שיבקעו הביצים? (כי אני אשתמש גם בכלי עבודה רועשים לחיתוך והברגה....וכו) גם צריך להעביר את הכלובים למקום אחר עד שאסיים הבנייה
-
רז פרוזניק
- בקיעה

המלצה שלי היא ככה
זה יפריע להם אבל לא בהכרח הרבה
אתה יכול לעשות את רוב העבודה במקום אחר ולא לידם ואז לחבר את הכול במקום שתרצה שיהיה הווליאר
אל תעביר את הכלובים כדי לא להפריעה להם תעשה את זה במקום אחר ואז תסיים את זה שם
מה שהכי עדיף לך זה שתקנה את החומרים עכשיו תתכנן את הכול ותחכה חודש עד שיבקעו כל הביצים ואז תתחיל לבנות
עדיף לא להפריעה בכלל לתוכים שדוגרים
זה יפריע להם אבל לא בהכרח הרבה
אתה יכול לעשות את רוב העבודה במקום אחר ולא לידם ואז לחבר את הכול במקום שתרצה שיהיה הווליאר
אל תעביר את הכלובים כדי לא להפריעה להם תעשה את זה במקום אחר ואז תסיים את זה שם
מה שהכי עדיף לך זה שתקנה את החומרים עכשיו תתכנן את הכול ותחכה חודש עד שיבקעו כל הביצים ואז תתחיל לבנות
עדיף לא להפריעה בכלל לתוכים שדוגרים