ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה על גוזלי תוכונים | הטלת ביצים | ניקוי תאי הטלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: שאלה על גוזלי תוכונים | הטלת ביצים | ניקוי תאי הטלה

שליחה על ידי ninka »

אתה צודק שגם ההורים יכולים לצאת...אבל הם לא ניסו ולא מנסים...והגוזלים כמו תינוקות סקרנים מנסים כול דבר...ועלו על זה חח :)),מחר אנקה את הכלוב ואצלם אותו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא ניסו ולא מנסים עד שינסו ויהיה לך מאוחר. לא כדאי להסתמך על המזל ולאחר מכן להצטער. לא מזמן היית בחיפוש ובמרדף אחרי הגוזלים, ההורים פשוט יעופו ויעלמו או שתישארי עם בן זוג אחד בודד וחבל. הכלוב חייב להיות מותאם מבחינת גודל הסורגים כך שהתוכים לא יעברו דרכו.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

התוכונים אצלי 3 שנים...והם לא מנסים..רק הגוזל תמיד ניסה..בסוף גם לא מצאתי אותה..והנקבה השניה אחותה גם ניסתה ואז כבר העברתי אותם..כול השאר בכלל לא ניסו. בכל מקרה אצלם מחר ותגיד לי עם הוא מתאים לתוכונים..
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

http://xn--gebzbbce.co.il/9ab
זה הכלוב...עם סורגים רחבים כאלה..
עכשיו הם בכזה אבל היותר קטן שהסורגים בו צרים.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הם מצליחים לצאת מהכלוב מסיבה כלשהיא הכלוב לא מתאים לשימוש. אי אפשר להסתכן בכל שעד היום הם לא ניסו.
תחליפי כלוב לכלוב גדול יותר עם מרווחי סורגים קטנים יותר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

היום מסרתי את התוכים...בשעה 13 והייתי בחנות עד שסגרו אותה..עצוב לבוא הביתה ולא לשמוע אותם..הגוזל שרציתי להשאיר לעצמי אז אנשים ממש היתלהבו ממנו...מקווה שלא טעיתי..היתלבטתי עם להשאיר אותה או כבר מהסבב החדש..ואת האמת לא יודעת עם אני שלמה עם עצמי בכלל...מקווה שהעצב יעבור לי מהר..ושגם הגוזלים האלה יהיו יפים ומתוקים..והפעם אפרד מהם בלי למשוך זמן :(((.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא נראה שהייתה לך ברירה מכיוון שלא הייתה לך אפשרות לגדל את כולם. נקווה שימצאו בתים טובים וחמים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

בדיוק שהייתי בחנות אז אישה אחת קנתה גוזל...נראת סבבה...שאלה שאלות ועניתי לה והסברתי לה איך לטפל בו..וגם המוכר הסביר לה. אתגעגע אחיהם :((. בכיתי כלכך הרבה שכבר אין לי דמעות. זה קשה לי בטרוף :(,תגיד...זה ניהיה קל יותר בין סבב לסבב? כי אני פשוט לא מסוגלת עם הכאב הזה..תוהה עם זה בגלל שזה סבב ראשון או גם בגלל שבחיים שלי לא מסרתי שום חיה שלי לאף אחד.. מפחדת גם ללכת מחר לבקר אותם..שלא אתקע בחנות כול היום..מצד שני זה מרגיע אותי כשאני רואה מי קונה אותם ועל הדרך גם אומרת להם איך לגדל אותם..

נראה לך שאני לוקחת את זה קשה מידי? אומרים לי להירגע ושזה כולה תוכים..בשבילי זה יותר..אולי בפורום תוכים יבינו תכאב והעצב שלי יותר :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם את לא מסוגלת להעביר את הגוזלים הלאה תמנעי מההורים להתרבות שוב ושוב. או שתבחרי לך תוכי אחד ותגדלי אותו
במקום לגדל זוג שמתרבה.
אני יכול להבין אותך כי גם לנו זה קשה למסור את הגוזלים, על אף שאנחנו בודקים היטב למי הם עוברים. אין ספק שזה
קשה ונקשרים אל התוכים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אחרי הסבב השני עכשיו אני בהחלט אמנע מהם..לא מסוגלת לכך.דרך אגב היום לקחתי כלוב מהחנות..איך הכלוב? ולמעלה איפה שעומד המקל אז דלת אחת כשאני פותחת אותה היא נישארת פתוחה והשניה תמיד נופלת וניסגרת עם לא מחזיקים אותה..זה אמור להיות ככה או להחליף? וכשהגעתי הביתה שמתי לב שיש 4 קערות אוכל אצל התוכים..שניים גדולים רגילים ושניים קטנים כאלה מוזרים..בשביל מה הם?
וגם כשאני מרימה את הכלוב אני מרגישה שהחלק שמרימים עולה למעלה מהתחתית של הכלוב...זה נורמלי ? ואיך תולים נדנדה עם אין איפה :(((?

http://www.sup.co.il/3162369

http://www.sup.co.il/49861708
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”