ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוטר ענף לסוג תוכי קווקאר או כל סוג אחר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

קוטר ענף לסוג תוכי קווקאר או כל סוג אחר

שליחה על ידי רז פרוזניק »

שלום
הייתי מעוניין לדעת מה הקוטר המומלץ של ענף לתוכים בינוניים כמו קווקאר
אשמח גם לרשימה של שאר קוטרי הענף לתוכים אחרים כמו תוכים קטנים כמו תוכון ותוכים גדולים יחסית כמו ג'אקו וגם גדולים מאוד כמו קקדו וארה
אפילו
תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוטר ענף לסוג תוכי קווקאר או כל סוג אחר

שליחה על ידי eli_lea »

הענף הממומלץ הוא הענף שהתוכי לופת עם רגליו 75% ממנו. אפשר להשתמש בנוסחה פשוטה כדי לדעת את קוטר הענף הנדרש לתוכי שלנו ע"י מדידת כף רגלו. בין התוכים שלנו גם אם הם מאותו מין וסוג ישנם הפרשים באורך כפות הרגליים. לכן כדי שההתאמה תהיה מושלמת כדאי למדוד את כף הרגל ולחשב.
טוב יותר להשתמש בענפי עצים טבעיים שקוטרם משתנה כדי שהרגל והאצבעות לא ישארו תמיד באותה תנוחה.

כדי לחשב את קוטר הענף יש למדוד תחילה את כף הרגל. לדוגמה:
כף הרגל הינה 40 מ"מ (4 ס"מ) אז החישוב הוא כך:
מחלקים 40 ב 0.75 ( אחוזים) ומקבלים תוצאה של 53.33 מ"מ. כדי לדעת את הקוטר מחלקים ב 3.14 ומקבלים 16.98מ"מ. כלומר קוטר הענף התאים הינו 17 מ"מ.

דוגמה נוספת:
אורך כף הרגל 35מ"מ (3.5 ס"מ) והחישוב הוא כך:
מחלקים 35 מ"מ ב0.75 ומקבלים תוצאה של 46.66מ"מ. מחלקים ב 3.14 ומקבלים 14.86מ"מ _(כ1.5ס"מ) וזה קוטר הענף המתאים.

כמו שכבר כתבתי, מומלץ להשתמש בענף בעל קוטר משתנה שיאפשר אחיזות שונות כאשר אנחנו נשארים פחות או יותר בטווח הרצוי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”