ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכים זו חיה ערמומית שלא חושפת את מלוא יכולתה, לטוב ולרע.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
nudenick
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

תוכים זו חיה ערמומית שלא חושפת את מלוא יכולתה, לטוב ולרע.

שליחה על ידי nudenick »

כל מגדל יודע שתוכי זו חיה שיכולה להיות שחקנית פוקר מצוינת.
כאשר היא חולה היא מסתירה, ככל יכולתה, את מחלתה, אולם מגדלים רבים פחות מודעים ליכולת שלה להפתיע בכל מה שנוגע לכושר תעופה, ובמקרים רבים ההפתעות בתחום זה נגמרות רע.

לי, אתמול, היה מזל וזה נגמר ב"כמעט ונפגע", אבל מבחינתי רק מזל משמיים הבדיל בין תוכי פצוע (או חס וחלילה מת) ובין תוכי חי ונושם (שכנראה לא באמת מודע למה שקרה).

ריו, התוכי החדש, לא הפגין שום יכולת תעופה יוצאת דופן (בעיקר דאיה), ורואים בבירור כי הוא עבר חיתוך נוצות תעופה, ולכן הרשתי לעצמי להשאיר את התוכי מחוץ לכלוב בזמן הכנת ארוחת הערב.
בדיוק בשלב בו צליתי דג על מחבת לוהטת (ועוד על להבת טורבו), התוכי הגיח בתעופה (התרומם מגובה רצפה לתקרה) נתקל בקיר ונחת סנימטר מהמחבת.
מיד קטפתי אותו ובדקתי שלא נגרם נזק, החזרתי אותו לכלוב והשגחתי שהוא מתנהג כמו שצריך, ורק אז הרשתי לעצמי להבין את מה שהתרחש ולהיות בהלם.

מוסר השכל:
א) אם התוכי לא מבצע פעולה מסוימת, זה לא אומר שהוא לא מסוגל לבצע אותה.
ב) גם אם זה בא על זמן איכות מחוץ לכלוב, להכניס את התוכי כאשר מבצעים פעולות שעלולות להיות מסוכנות.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכים זו חיה ערמומית שלא חושפת את מלוא יכולתה, לטוב ולרע

שליחה על ידי eli_lea »

צודק בהחלט, התאונות נגרמות בדיוק ברגעים שאנו הכי פחות מצפים להם, במהלך השנים הרבות אפשר להגיד שנתקלתי כמעט בכל המקרים המשונים של תאונות עם תוכים ובכל פעם אני מופתע מחדש.
תאונות כמו תעופה לסיר מים חמים או להבה בוערת, התחשמלות כתוצאה מכירסום כבל חשמל, חנק מתחת לשמיכה, מוות כתוצאה מטריקת דלת או דריכה, טביעה באסלה, פגיעה בחלון ועוד מצבים שונים שאנו לא מודעים ומוכנים להם תמיד.
במקרה הטוב זה נגמר בכמעט פציעה כמו במקרה שהציג עזי, במקרים אחרים התוכים נפצעים קשות ולעיתים הפציעות גורמות למוות.
אכן, לא תמיד אנו מודעים ליכולות של התוכים שלנו ועלינו להיות דרוכים ומוכנים לכל מצב.

בהקשר לזה, אנו ממליצים לקטום נוצות תעופה כדי להגביל את מעופו של התוכי.
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”