אז תקנה ממגדל אחר
מאיפה אתה בארץ?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מעוניין לקנות ג'אקו ואשמח לעזרה בנושא
מנהל: מפקחים
-
תוכים בע״מ
- ביצה

- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: מעוניין לקנות ג'אקו ואשמח לעזרה בנושא
8378 כתב:אז תקנה ממגדל אחר
מאיפה אתה בארץ?
לחזור לנושא בבקשה.
זה לא משנה מהיכן הוא בארץ. זה פורום מגדלים, לא פורום המלצות, רכישות ושאר ירקות.
אם הוא מעוניין הוא יכול לפתוח דיון בפורום קנייה ומכירה והיו פונים אליו מגדלים שונים עם הצעות שונות.
תודה.
איתי,
אני לא חושב שזו הדרך הנכונה והשיקול הנכון לרכוש תוכי. לדעתי אתה עושה את ההפך וסתם ממהר, אסביר.
1) גם אם יש לך עודף זמן עכשיו ותוכל להשקיע בתוכי יותר זה לא בהכרח אומר שזה טוב יותר. תוכי צריך סביבה עם חיים נורמטיבים. אם תקדיש לו עכשיו הרבה זמן ואחר כך תפחית בכמות, דווקא זה מצב שיכול להשפיע לרעה על התוכי. זה שאתה עובד או כל דבר אחר זה בסדר גמור ותוכל לעשות איתו את התהליך ללא כל בעיה, להכיר לו את הסביבה ולהתרגל אחד אל השני מצוין. ההפך, כאמור, התוכי צריך להתרגל לסביבה נורמטיבית ולא עם שינויים קיצוניים מה שמביא אותי לסיבה השנייה.
2) אתה עובר דירה, חכה לאחר המעבר. להביא תוכי לבית חדש, להכיר לו סביבה ו'הופ' תוך זמן קצת להכיר לו סביבה חדשה זהו לחץ מיותר שאם אפשר אני הייתי מציע להמנע ממנו.
3) החתמה היא דבר שאני מציע בחום להמנע ממנה אם אין לך ניסיון. אין כל בעיה לקחת תוכי גמול ולהמשיך להאכיל אותו תקופה קצרה לחיזוק הקשר הראשוני או סיוע בתהליך החיברות. אבל בין זה לבין החתמה זהו הבדל של שמים וארץ.
אל תמהר,
תעבור דירה בנחת, תתרגל לסביבתך אתה. תחפש מגדל אמין, עם מחיר שמתאים לך תוך ביטחון שקנית תוכי גמול, החתמה מעולה, נקי ממחלות (תעודה או התחייבות ל-3 המחלות), ליווי והדרכה ואתה רק תרוויח מכך..

אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
-
Itaykremer
- ביצה

אם כך עוזי, לפי מה שאתה אומר לי, עדיף לי פשוט לא לקנות עכשיו תוכי בכלל. לחכות למעבר הדירה ורק אז.
זה ממש מאכזב למען האמת... כבר הכנתי את עצמי ואת המשפחה לקבלת התוכי לביתנו. הייתי חצי צעד מרכישת כלוב חדש. ההמלצה החמה היא פשוט לחכות חודש?
זה ממש מאכזב למען האמת... כבר הכנתי את עצמי ואת המשפחה לקבלת התוכי לביתנו. הייתי חצי צעד מרכישת כלוב חדש. ההמלצה החמה היא פשוט לחכות חודש?
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
אני לא רואה סיבה לרכוש תוכי עכשיו, להרגיל אותו לסביבתו החדשה ופחות מחודש להרגיל אותו שוב לסביבה חדשה. כאמור לחץ מיותר.
אני בהחלט ממליץ לך לחכות עד לאחר המעבר לדירה החדשה ולהתנהלות נורמטיבית ככל שניתן.
בנוגע לכלוב וכד', אני לא רואה סיבה מדוע לא לרכוש כלוב ו\או כל מה שאתה צריך בכדי שיהיה לך כבר עכשיו. ההפך, לרכוש תוכי כשאתה יודע שיש לך את כל מה שצריך עבורו זה מעולה.
ולמה אתה צריך להתאכזב? להכין את עצמך ואת המשפחה לקבלת תוכי זה מצוין. זו תקופה קצרה סה"כ לא משהו רציני. בזמן הזה כאמור תוכל לבצע חקר כמו שצריך ולרכוש תוכי איכותי ולא להתפשר. זה עדיף על אכזבת רכישת תוכי שלא הוחתם כראוי או חלילה גרוע מכך. תאפשר לעצמך לעשות את הדברים לאט, בכוחמה ובביטחון.
אני בהחלט ממליץ לך לחכות עד לאחר המעבר לדירה החדשה ולהתנהלות נורמטיבית ככל שניתן.
בנוגע לכלוב וכד', אני לא רואה סיבה מדוע לא לרכוש כלוב ו\או כל מה שאתה צריך בכדי שיהיה לך כבר עכשיו. ההפך, לרכוש תוכי כשאתה יודע שיש לך את כל מה שצריך עבורו זה מעולה.
ולמה אתה צריך להתאכזב? להכין את עצמך ואת המשפחה לקבלת תוכי זה מצוין. זו תקופה קצרה סה"כ לא משהו רציני. בזמן הזה כאמור תוכל לבצע חקר כמו שצריך ולרכוש תוכי איכותי ולא להתפשר. זה עדיף על אכזבת רכישת תוכי שלא הוחתם כראוי או חלילה גרוע מכך. תאפשר לעצמך לעשות את הדברים לאט, בכוחמה ובביטחון.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
UziDesign
-
Itaykremer
- ביצה

עוזי חשבתי על זה קצת... אני הרי לא הולך להשתקע בשנים הקרובות. ייקחו כמה שנים עד שאעבור לבית קבוע. אני כנראה עובר לתל אביב אבל גם כן רק לשנה. אז לפי מה שאתה אומר, מומלץ לי לרכוש תוכי רק בעוד 6 שנים כשאתמסד עם בת זוגתי?
התיאור שאתה מציג מאוד קיצוני, יש הבדל אם אתה עובר דירה בעוד חודש ( אפילו פחות כי עוד לא קנית את התוכי) לבין
המעבר לתל אביב לתקופה של שנה. במשך השנה שתשהה בתל אביב התוכי כבר יכיר אותך היטב ולא תהיה לו בעייה לעבור איתך הלאה.
לדעתי אם מצאת תוכי שאינך רוצה לפספס ושווה לך להרכיב את הכלוב ולפרק אותו שוב ולהוביל וכו' תרכוש, אם אתה עדיין
מתלבט וחוקר אל תמהר.
המעבר לתל אביב לתקופה של שנה. במשך השנה שתשהה בתל אביב התוכי כבר יכיר אותך היטב ולא תהיה לו בעייה לעבור איתך הלאה.
לדעתי אם מצאת תוכי שאינך רוצה לפספס ושווה לך להרכיב את הכלוב ולפרק אותו שוב ולהוביל וכו' תרכוש, אם אתה עדיין
מתלבט וחוקר אל תמהר.