היי אלי ותודה על התגובה הזריזה !
בתחילת השירשור סיפרתי שבחרתי בצ'ופצ'יק כשלקחתי אותו מחוות הגידול כי הוא היה נראה לי "רציני"/ "בוגר". זה היה נראה לי ככה כי הוא לא השתובב עם שאר הגוזלים, הוא עמד זקוף ובטוח בעצמו והיה שקט מאוד. בזמנו, הנחתי שזה טוב לשקשוקה כי היא מאוד "בלגאניסטית" - סקרנית, משחקת ומשתובבת..
מההתחלה צ'ופצ'יק היה "מסוגר" כזה וזו גם הייתה הסיבה לתחילת השירשור- האם יכול להיות שבחרתי בתוכי לא חברותי (אם יש חיה כזאת בכלל)?!
לשאלותיך:
כשצ'ופצ'יק לבדו בכלוב הוא בסדר גמור. מטפח את הנוצות ומשחק בנדנדה שלו... כשאני פותחת את דלת הכלוב ומתרחקת הוא יוצא מהכלוב בכוחות עצמו, נעמד על המקל, מתמתח, אוכל, מסתרק, משחק בצעצועים וחוקר את הכלוב מבחוץ (עושה ממש טיולים לאורכו לרוחבו ולעומקו על גבי הסורגים) ונראה דיי נינוח.
הוא לא מתקשר כמו שוקה (היא כבר ממש מקשקשת דברים שמזכירים מילים.. מקוה שקרוב תתחיל לדבר), אבל לפעמים נפלטים לי אי אלו בירבורים קטנים ושקטים.
גם לפני שהוא נרדם הוא נוטה להשמיע קולות. באופן יחסי למה שהכרתי עם שוקה הוא מרגיש לי מאוד שקט.
לא נראה שהוא מנסה ליצור קשר עם אף אחד. מה שכן - הוא מנסה להגיע לכלוב של שוקה כל הזמן. או כי נוח לו שם יותר, או כי המים והאוכל שלה נראים לו אטרקטיביים יותר (למרות שהם זהים לחלוטין...) אבל הוא לא מחפש לא אותה ולא אותי.
העניין איתו הוא כשאני מתקרבת, כשאני מושיטה יד ללטף, כשאני נוגעת. אז הוא נלחץ, עומד כפוף, דרוך ומנסה להתחמק ממני.
אם אני לא מניחה לו ולוקחת אותו בכוח (דורש ממני כוחות נפשיים כי זה מרגיש לי כאילו אני עושה לו עוול) אז הוא לופת לי את היד בצורה מאוד הדוקה. כאילו הוא כולו מכווץ מפחד.
בהתחלה הוא גם היה נושך, זה עבר לו ועכשיו הוא פשוט מביע התנגדות. אם יש לו הזדמנות- הוא מזנק ועף חזרה לכלוב ומחפש שם מקום שהגישה איליו תהייה לי קשה. הוא מאוד מתוחכם בלמצוא מקומות כאלה..
אני מניחה אם כך, כמו שהנחתי בהתחלה שכפי שאתה אומר - זה פשוט האופי.
השאלה האם יש לי על מה לעבוד עם זה או פשוט להשלים עם זהמצב שיש לי תוכי שלא אוהב חברה...
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי (אקלקטוס) לא חברותי - יש חיה כזאת?
מנהל: מפקחים
Re: תוכי (אקלקטוס) לא חברותי - יש חיה כזאת?
תוכי זו חיה מאוד רגישה. אני יכול לתת לך דוגמא אחת מיני רבות להתנהגות של צ'ופצ'יק. למשל יכול להיות מצב שבו צ'ופציק הועלה על יד שאינה יציבה ונפל ממנה. או הועלה על יד שזזה בפראות וגרמה לו לפחד נורא. אני יכול להמשיך ולמנות סיבות אך כמובן שבסך הכל אני אשער השערות שאי אפשר יהיה להוכיח אותן.
לכן, הגישה שלך לצ'ופצ'יק צריכה להיות גישה נבונה.
מצד אחד הלב אומר "לא להציק לו " ומצד שני יש תחושה שאין איתו קשר ו"מאבדים אותו".
כשאת חשה כמו שאת מתארת זה מאוד טבעי. הרי כמגדלים אנו מנסים לעשות הכל עבור התוכי ולא תמיד מקבלים בחזרה.
קצת מתסכל הייתי אומר, כבני אנוש אנחנו יודעים להרעיף אהבה ולהראות שאנו מרוצים, אנחנו מחבקים מנשקים ואנחנו מצפים ורוצים שהתוכי יהיה שותף ויאפשר לנו לגעת בו ללטף לחבק וכו'.
צריך להבין שלא תמיד הצורה שאנחנו מביעים אהבה מתפרשת אצל התוכי נכון. לעיתים התוכי מקבל יחס או מגע שגוי שגורם לו לחשוב
שזה לא נעים ומזיק לו. לפעמים התוכי חש מאוד לא בטוח כשהוא מוחזק על ידנו כי הוא מבחינתו חשוף לסכנות ( אינסטינקטים של הטבע)
אני מכיר תוכים שעוזבים אותם לנפשם ולא כופים עליהם מגע, מין התעלמות חלקית והם דווקא מנסים ליצור וליזום קשר ומגע. אחרים ישארו מסוגרים. אצל תוכים אחרים זה היה שונה, ככל שהיה יותר יחס ויותר מגע כך הם נפתחו יותר.
לגבי בחירתך, כן , יתכן שבחרת בתוכי לא חברותי ( שמת לב לשוני שלו ) אך הוא לא חברותי כתוצאה ממשהו שקרה לו או עבר עליו.
קודם כל אני יכול לומר לך בביטחון מלא שהזמן עושה את שלו. ככל שהתוכי יהיה בטוח יותר במקומו כך ההתנהגות שלו תשתנה. כרגע הוא מתנהג די נורמלי , יוצא מתמתח וכו' עד שאת ממש מתקרבת , בהמשך הוא יתנהג כך גם כשתהיי לידו כשהביטחון שלו יעלה.
אני לא אומר לך להפסיק את האימונים איתו, אני אומר שתנסי בהתחלה לפעול קצת שונה.
למשל, את אומרת שכשהוא מרגיש שזה משחק הוא עף ורוצה לחזור לכלוב . האם זה קורה בגלל שאת מעלה אותו על היד ומשאירה אותו יחסית זמן ארוך מידי.
נסי להעלותו על היד, להגיד לו "תוכי טוב" ולהחזירו לסטנד. הפסקה. עכשיו תני לו ביס מסלרי או ממה שהוא אוהב.
תתרחקי אחורה מעט, הוא מרגיש יותר נינוח כשאת קצת יותר רחוקה ( אומנם בכלוב אבל אפשר להשליך גם לכאן).
לאחר חצי דקה או פחות להתקרב ולהעלות על היד. מהר ללא שהיות. אל תתני לו להתחיל לחשוב ולפרש את מעשייך. את מושיטה את היד אומרת עלה...ומחזירה לכלוב. הוא קיבל מה שהוא רצה, הוא יכול להבין שבסך הכל התרגיל לא היה נורא כי החזרת אותו לכלוב.
אי מנסה להעביר לך רעיון לפעולות עם התוכי כך שמצד אחד תשמרי על יצירת קשר ומצד שני תתני לתוכי הרגשה טובה.
צריך לנסות ולתמרן לפי התחושות שלך ולפי הרגשתו של התוכי.
לכן, הגישה שלך לצ'ופצ'יק צריכה להיות גישה נבונה.
מצד אחד הלב אומר "לא להציק לו " ומצד שני יש תחושה שאין איתו קשר ו"מאבדים אותו".
כשאת חשה כמו שאת מתארת זה מאוד טבעי. הרי כמגדלים אנו מנסים לעשות הכל עבור התוכי ולא תמיד מקבלים בחזרה.
קצת מתסכל הייתי אומר, כבני אנוש אנחנו יודעים להרעיף אהבה ולהראות שאנו מרוצים, אנחנו מחבקים מנשקים ואנחנו מצפים ורוצים שהתוכי יהיה שותף ויאפשר לנו לגעת בו ללטף לחבק וכו'.
צריך להבין שלא תמיד הצורה שאנחנו מביעים אהבה מתפרשת אצל התוכי נכון. לעיתים התוכי מקבל יחס או מגע שגוי שגורם לו לחשוב
שזה לא נעים ומזיק לו. לפעמים התוכי חש מאוד לא בטוח כשהוא מוחזק על ידנו כי הוא מבחינתו חשוף לסכנות ( אינסטינקטים של הטבע)
אני מכיר תוכים שעוזבים אותם לנפשם ולא כופים עליהם מגע, מין התעלמות חלקית והם דווקא מנסים ליצור וליזום קשר ומגע. אחרים ישארו מסוגרים. אצל תוכים אחרים זה היה שונה, ככל שהיה יותר יחס ויותר מגע כך הם נפתחו יותר.
לגבי בחירתך, כן , יתכן שבחרת בתוכי לא חברותי ( שמת לב לשוני שלו ) אך הוא לא חברותי כתוצאה ממשהו שקרה לו או עבר עליו.
קודם כל אני יכול לומר לך בביטחון מלא שהזמן עושה את שלו. ככל שהתוכי יהיה בטוח יותר במקומו כך ההתנהגות שלו תשתנה. כרגע הוא מתנהג די נורמלי , יוצא מתמתח וכו' עד שאת ממש מתקרבת , בהמשך הוא יתנהג כך גם כשתהיי לידו כשהביטחון שלו יעלה.
אני לא אומר לך להפסיק את האימונים איתו, אני אומר שתנסי בהתחלה לפעול קצת שונה.
למשל, את אומרת שכשהוא מרגיש שזה משחק הוא עף ורוצה לחזור לכלוב . האם זה קורה בגלל שאת מעלה אותו על היד ומשאירה אותו יחסית זמן ארוך מידי.
נסי להעלותו על היד, להגיד לו "תוכי טוב" ולהחזירו לסטנד. הפסקה. עכשיו תני לו ביס מסלרי או ממה שהוא אוהב.
תתרחקי אחורה מעט, הוא מרגיש יותר נינוח כשאת קצת יותר רחוקה ( אומנם בכלוב אבל אפשר להשליך גם לכאן).
לאחר חצי דקה או פחות להתקרב ולהעלות על היד. מהר ללא שהיות. אל תתני לו להתחיל לחשוב ולפרש את מעשייך. את מושיטה את היד אומרת עלה...ומחזירה לכלוב. הוא קיבל מה שהוא רצה, הוא יכול להבין שבסך הכל התרגיל לא היה נורא כי החזרת אותו לכלוב.
אי מנסה להעביר לך רעיון לפעולות עם התוכי כך שמצד אחד תשמרי על יצירת קשר ומצד שני תתני לתוכי הרגשה טובה.
צריך לנסות ולתמרן לפי התחושות שלך ולפי הרגשתו של התוכי.
תודה.
הביטחון שלך שהזמן יעשה את שלו מעודד מאוד.
איישם את הצעותיך,
ומקוה בפעם הבאה לכתוב על כמה שצ'ופצ'יק לא יורד לי מההכתף ושר איתי מחרוזת הורה היאחזות...
שוב - המון תודה !!
יונית
הביטחון שלך שהזמן יעשה את שלו מעודד מאוד.
איישם את הצעותיך,
ומקוה בפעם הבאה לכתוב על כמה שצ'ופצ'יק לא יורד לי מההכתף ושר איתי מחרוזת הורה היאחזות...
שוב - המון תודה !!
יונית
גם אני אשמח לשמוע עידכונים שמחים.
צריך הרבה סבלנות אבל זה בסוף משתלם.
צריך הרבה סבלנות אבל זה בסוף משתלם.
שלום!!
חלף לו חודש וחשבתי לעדכן..
אז החדשות הפחות טובות הן שצ'ופ עדיין לא יודע את כל המילים של "הורה היאחזות",
החדשות הטובות הן שיש שיפור היסטרי !
צ'ופ כבר עולה על היד מרצון, נענה (שלא לומר- משוגע על) לגרעינים (אם כי סלרי ותפוח תמיד יהיו חביבים עליו), חוקר אותי ללא סוף עם המקור והלשון שלו, כבר לא בורח ולא נרתע מקרבתי או ממגע!!! הוא כבר ממש "נינוח" בחברתי וזה הבדל עצום !!
עם זאת עדיין לא נוח לו על הכתפיים (הוא מזנק לראש), ועדיין לו כייף לו כשמרחיקים אותו מהכלוב. הוא לחוץ ומחפש כל הזמן קשר עין עם הכלוב, וכמובן מנסה למצוא נתיב מילוט לשם. כש אני מחזיקה ומשחקת ומלטפת אותו בעיקר בסביבות הכלוב ומידי פעם לוקחת אותו לטיולים קצרים בבית.
דבר נוסף שקרה הוא שצ'ופ (וגם אני) גילה את היכולות הווקאליות שלו! הוא מברבר וממלמל ולא סותם ת'פה ! אני מאושרת מזה!! הוא גם שורק ולפעמים גם צווח (מזה אני משתדלת להתעלם כדי שיפסיק עם זה) אבל כל יתר הברברת היא נפלאה ומפתיעה (יש לו קול ממש מצחיק) אני ממש מקוה שהוא ילמד גם לדבר!
הוא בעיקר מברבר כשהוא שומע אותי מנהלת שיחה עם אדם אחר או עם שקשוקה. הוא "נדחף" ומנסה להיות חלק ואני בהחלט מתייחסת איליו ונותנת לו לברבר לו...
עוד דבר חשוב שקורה הוא הקשר בין שוקה לצ'ופ: אני מאפשרת להם לשחק יחד מחוץ לכלובים. עכשיו כשצ'ופצ'יק קצת "השתחרר" הוא נהייה סקרן גם כן (עדיין לא מגיע לרמות הסקרנות של שקשוקה, אבל בכל זאת) והוא חוקר אותה והיא אותו. הוא בודק לה את המקור והיא בוחנת לו את הטבעת על הרגל. הוא נותן לה סלרי מהפה והיא מסרקת לו את הנוצות. הם משחקים ביחד בחבלים (כל אחד מושך מהצד שלו) ובחרוזים מעץ, מקיפים יחד את הכלוב ומטפסים לנדנדה והם ממש נראים לפעמים כמו "חברים הכי טובים". אני נמסה מזה!
אז נכון, יש עוד עבודה, הם עוד צריכים ללמוד לדבר, עוד צריך לעבוד חזק על החיברות והחברותיות של צ'ופצ'יק אליי, להכין ולהכניס אותם בבוא היום לכלוב גדול ומאוחד אבל ממבט פררספקטיבי לחודש שעבר- יש כאן שיפור מדהים!
אכן, סבלנות היא מילת הקסם.

חלף לו חודש וחשבתי לעדכן..
אז החדשות הפחות טובות הן שצ'ופ עדיין לא יודע את כל המילים של "הורה היאחזות",
החדשות הטובות הן שיש שיפור היסטרי !
צ'ופ כבר עולה על היד מרצון, נענה (שלא לומר- משוגע על) לגרעינים (אם כי סלרי ותפוח תמיד יהיו חביבים עליו), חוקר אותי ללא סוף עם המקור והלשון שלו, כבר לא בורח ולא נרתע מקרבתי או ממגע!!! הוא כבר ממש "נינוח" בחברתי וזה הבדל עצום !!
עם זאת עדיין לא נוח לו על הכתפיים (הוא מזנק לראש), ועדיין לו כייף לו כשמרחיקים אותו מהכלוב. הוא לחוץ ומחפש כל הזמן קשר עין עם הכלוב, וכמובן מנסה למצוא נתיב מילוט לשם. כש אני מחזיקה ומשחקת ומלטפת אותו בעיקר בסביבות הכלוב ומידי פעם לוקחת אותו לטיולים קצרים בבית.
דבר נוסף שקרה הוא שצ'ופ (וגם אני) גילה את היכולות הווקאליות שלו! הוא מברבר וממלמל ולא סותם ת'פה ! אני מאושרת מזה!! הוא גם שורק ולפעמים גם צווח (מזה אני משתדלת להתעלם כדי שיפסיק עם זה) אבל כל יתר הברברת היא נפלאה ומפתיעה (יש לו קול ממש מצחיק) אני ממש מקוה שהוא ילמד גם לדבר!
הוא בעיקר מברבר כשהוא שומע אותי מנהלת שיחה עם אדם אחר או עם שקשוקה. הוא "נדחף" ומנסה להיות חלק ואני בהחלט מתייחסת איליו ונותנת לו לברבר לו...
עוד דבר חשוב שקורה הוא הקשר בין שוקה לצ'ופ: אני מאפשרת להם לשחק יחד מחוץ לכלובים. עכשיו כשצ'ופצ'יק קצת "השתחרר" הוא נהייה סקרן גם כן (עדיין לא מגיע לרמות הסקרנות של שקשוקה, אבל בכל זאת) והוא חוקר אותה והיא אותו. הוא בודק לה את המקור והיא בוחנת לו את הטבעת על הרגל. הוא נותן לה סלרי מהפה והיא מסרקת לו את הנוצות. הם משחקים ביחד בחבלים (כל אחד מושך מהצד שלו) ובחרוזים מעץ, מקיפים יחד את הכלוב ומטפסים לנדנדה והם ממש נראים לפעמים כמו "חברים הכי טובים". אני נמסה מזה!
אז נכון, יש עוד עבודה, הם עוד צריכים ללמוד לדבר, עוד צריך לעבוד חזק על החיברות והחברותיות של צ'ופצ'יק אליי, להכין ולהכניס אותם בבוא היום לכלוב גדול ומאוחד אבל ממבט פררספקטיבי לחודש שעבר- יש כאן שיפור מדהים!
אכן, סבלנות היא מילת הקסם.
וואייי איזה כייף לקרוא את שכתבת, ממש קראתי עם חיוך על הפנים. את יודעת, להגיד לאנשים שהחלו לגדל תוכי "סבלנות" זה לפעמים לא פשוט. אנשים רוצים עכשיו ומהר. קניית אמון זה תהליך ארוך ומייגע לפעמים, אבל אם עושים אותו בצורה נכונה קוצרים את הפירות ונהנים מהם לאורך זמן. שמח לשמוע על ההתקדמות ואכן סבלנות היא מילת קסם.
מי שיקרא את הדיון שלך יכול ללמוד הרבה מהסבלנות וההשקעה שלך.
נשמח לעידכונים מידי פעם, בטח כשצ'ופ יתחיל לדבר ואני מאמין שהוא יעשה זאת בקרוב.
בהצלחה בהמשך.
מי שיקרא את הדיון שלך יכול ללמוד הרבה מהסבלנות וההשקעה שלך.
נשמח לעידכונים מידי פעם, בטח כשצ'ופ יתחיל לדבר ואני מאמין שהוא יעשה זאת בקרוב.
בהצלחה בהמשך.