ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דייסה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אביe
גוזל
גוזל

דייסה

שליחה על ידי אביe »

יש לי דייסה שהיא צריכה להיות איכלה עוד כחודש לפחות
רציתי לקנות כמה תוכים קטנים להאכלת יד ולבזבז את הדייסה
על הדרך..
אבל אין לי תקציב לקנות עכשיו גוזליםתמונה בקושי גירדתי כסף לקנות כופתיות
אז חשבתי למה לא לתת לג'קי את הדייסהתמונה
מה דעתכם? כמה לתת? האם זה יטיב לה?
צריך לציין שהיא לא אוכל את הדייסה בצלוחית אלה רק ממזרק
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: דייסה

שליחה על ידי אווה »

אביעד תסלח לי מה זה השטויות האלהתמונה.תינוק שנגמל, וכבר אוכל מזון מוצק מזמן אפילו חדשים, אבל לאמא שלו נשאר קצת מטרנה בקופסה, כדי שזה לא יתבזבז היא תלך להוסיף לו תמונההרי כבר מזמן לא זקוק לזה ולא נחוץ לו.
מה זה יוסיף לתוכי שלךתמונהתסגור טוב את הקופסה שים במקרר ותשמור, או שתציע לחבר או למישהו שמאכיל כרגע גוזלים.
נו באמת.אל תגזיםתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה

שליחה על ידי Niv »

אביעד באמת מה קרה?..
תן אותה לאיזה חבר,אח"כ הוא יחיזיר לך טובה קטנה.....
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

אביעד,כפי שאווה אמרה, אל תיתן לג'קי מזון בגלל שלא יתבזבז אלא מזון שלו היא זקוקה בגילה. זה לא שיקול.
למיטב זכרוני נתתי לך כמות לא מבוטלת של דייסה,
אבל זכור שתוקפה יפוג בעוד כשלושה שבועות.
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

[quote="141";p="19881"]אביעד,כפי שאווה אמרה, אל תיתן לג'קי מזון בגלל שלא יתבזבז אלא מזון שלו היא זקוקה בגילה. זה לא שיקול.
למיטב זכרוני נתתי לך כמות לא מבוטלת של דייסה,
אבל זכור שתוקפה יפוג בעוד כשלושה שבועות.[/quote]

"אל תיתן לג'קי אוכל שלא מתאים לגילה?" אביבה תקני אותי אבל ניראה לי שאת עדין מאכילה מפעם לפעם את התוכים שלך בדייסה לא? ורובם גדולים מג'קי..
מקשר לכמות..אכן כמות גדולה אבל זוכרת שהייתה תקופה שהגענו למסקנה שג'קי צריכה להמשיך לאכול דייסה למרות שהיא הייתה בת חמישה חודשים אם לא יותר..תמונה אז כמובן שהיא אכלה חלק גדול ממנה..

עכשיו אני מבקש לא ליתיחס לשאלה כאילו שאני רוצה לבזבז את הדייסה או משהו בסגנון, כי זה ממש לא ככהתמונהתמונהתמונה
אלה ליתיחס לשאלה כמו שהיא..האם מתן דייסה יכול להטיב לג'קי או לא
העניין פה לא במציאת דרך להרוויח מהדייסה..אם הייתי רוצה לעשות את זה הייתי מוכר אותה או משהו. ואני לא עושה את זה! אם קיבלתי אותה בחינם אז לא ניראה לי הגיוני למכור אותה..
בכל מקרה, השאלה פה אם זה יכול להטיב לג'קיתמונה לא שומדבר אחד אז בבקשה..לא לשנות את את מובן השאלה כי זה לא כלכך נעים
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

ממש לא אביעד, זה ממש מיותר. הוא כבר עצמאי ואין שום צורך לתת לו דייסה.הרכב הדייסה מיועד לגוזל, ולא לאלה שנגמלו כבר לפני זמן.
תחשוב קצת בעצמך, איזה תועלת יש מאכילת דייסה לגוזלים לתוכי בן קרוב שנה??הערך התזונתי מתאים לדרישת הגוף שלו?.
לכל גיל יש את דרישות הקלוריות, לייצור האנרגיה שהגוף צריך לתפעול.
נראה לי שלא הגוזל אלה אתה לא נגמלת.תמונה תמונהקראתי פעם מאמר שמישהו האכיל ארה יקינטון ובגיל 9 חדשים עדיין לא נגמל.זה רק באשמת הבעלים. אתה רוצה להגיע למצב שהגאקו שלך יהיה תלוי רק בך? אחר כך באמת תוכל להכריז שהג'אקו הוא רק של איש אחד.תמונה
אביעד קצת הגיון ישר ופשוט .אני בטוחה שתגיע לתשובה הנכונה.
נוסף לזה כמה שאני מכירה את אביבה היא לא מאכילה אפילו פעם אחד את אף אחד מהתוכים שלה בדייסה אחרי שהם נגמלו.איזה טעם יש לזה. מה זה או את מי זה משרת.אין בזה שום תועלת, ושום הטבה לג'אקו שלך.
אף אחד לא משנה את מובן השאלה, רק רוצים להכניס לראש שלך קצת הגיון בריא.אז תפתח אותו ותקשיב מה שאומרים לך.תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אביבה »

[quote="148";p="19928"]"אל תיתן לג'קי אוכל שלא מתאים לגילה?" אביבה תקני אותי אבל ניראה לי שאת עדין מאכילה מפעם לפעם את התוכים שלך בדייסה לא? ורובם גדולים מג'קי..
בקשר לכמות..אכן כמות גדולה אבל זוכרת שהייתה תקופה שהגענו למסקנה שג'קי צריכה להמשיך לאכול דייסה למרות שהיא הייתה בת חמישה חודשים אם לא יותר..תמונה אז כמובן שהיא אכלה חלק גדול ממנה..

[/quote]

אביעד, ג'קי מזמן הפסיקה לאכול דייסה ואני לא חושבת שצריך לתת לה שוב דייסה.
מזמן הפסקתי להאכיל בדייסה.
כל התוכים שלי נגמלו מאוחר יחסית היות ולא האצתי תקופת גמילתם.
כולם קבלו דייסה פעם אחת ביום, בבוקר והמשיכו את היום במזונם הרגיל.
הדוקורפס ניזון מדייסה פעם ביום עד גיל 8 ח' והג'אקו עד גיל 6 ח'.
אם תשים לב, הם המשיכו עם הדייסה מינקותם ולא התחלתי לתת להם שוב בשלב מסויים בחייהם.
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

טוב אווה הבנתי..לפי ההיגיון את צודקת..מישהו שנגמל אין לו צורך בדייסה
אבל מצד שני חשבתי שאולי זה בריא ושמתן דייסה מפעם לפעם יכול להטיב לתוכי, כניראה שטעיתי
גם יצא לי לראות מגדלים שנותנים מדי פעם דייסה לתוכים גמולים, לדוגמה אלי שנתן דייסה לג'קואית שלו בזמן שעשה האכלת יד לג'קו אחר

אביבה, את צודקת לא חשבתי על זה..באמת יש הבדל בין לתת פתאום שוב לבין לתת לתוכי דייסה כשהוא עדין לא גמול לגמרי
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

OK אביעד. העיקר שלבסוף הצלחנו להכניס לך קצת הבנה תמונהתמונה
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”