ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הרגלת תוכון והוספת תוכון נוסף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
KittyParrot
ביצה
ביצה

הרגלת תוכון והוספת תוכון נוסף

שליחה על ידי KittyParrot »

שלום :>

לפני כמה ימים קניתי תוכון קטן ויש לי כמה שאלות.
איך לוודא שאני נותנת לו מספיק יחס? כי עכשיו הוא מאוד מפחד ממני והוא לא רוצה לאכול מהיד שלי, והרבה אמרו לי שזה בגלל שהוא חדש, אבל
נוצר מצב שהוא פשוט כל היום בכלוב לבד והוא לא עושה הרבה וממש כואב לי עליו. אני משאירה לו את הכלוב פתוח כל הזמן אבל הוא מפחד לצאת :<
אני מאוד רוצה להוסיף לו עוד איזה חבר זכר כי אני לא רוצה שהם יתרבו כי אז זה סיבוך..
אבל אם אני אוסיף זכר, הם יסתדרו טוב? או שזה לא הולך ביחד זכר עם זכר?
ואגב איך יודעים אם קר לו או שחשוך לו וכאלה?

תודה רבה לעונים תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות בנוגע לתוכי

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכה הבאה,

ראשית צריך לדעת ולהבין האם התוכי רגיל למגע ולבני אדם, אם התוכי הורגל לכך והוא חברותי הוא יפתח מהר יותר ויקשר אליכם, במידה והתוכון אינו רגיל למגע ולא עבר תהליך של הרגלה יהיה קשה יותר להרגילו אליכם ומן הסתם זה מסביר את הפחד והחשש מקירבה אליכם.

בכל מקרה, השיטה היא ליצור קשר עם התוכון תוך כדי בניית הביטחון שלו שלא הולכים להרע לו או שכופים עליו מגע או דברים שאינו חפץ בהם. השיטה היא לשהות בקירבת הכלוב, לדבר אליו, לנסות ולקרבו אלינו ע"י מתן צ'ופרים שהתוכון אוהב ולתת לזמן לעשות את שלו. תוכון שרגיל למגע יתחיל להגיב תוך יומיים שלושה לאחר שהתרגל לסביבה.

הוספת תוכון עלולה לגרום במקרים רבים התרחקות או חוסר רצון לקשר עם בני הבית מאחר ואת הצרכים החברתייםפ שלו הוא ישאב מהתוכון שלצידו. מן הסתם יבלה עימו את רוב שעות היום והקשר יהיה עימו חזק.
אין זה משנה האם תביא תוכון זכר או נקבה, לרוב התוכונים יקיימו קשר מצויין גם אם הם מאותו מין ואפשר אפילו לראות הזדווגויות.

תוכונים ירגישו טוב במזג אויר שאנחנו מרגישים בו טוב. תוכון שחי בבית אינו זקוק לכיסוי הכלוב או חימום / קירור סביבתו.
חשוב שלא להציב מאוורר או מזגן מכוון ישירות לתוכון .
לתוכים אין בעייה של חושך מוחלט בלילה, אם החדר או המקום בו הם נמצאים מואר מעט זה גם בסדר.

כמו שכתבתי כדי לענות ביתר דיוק לשאלותייך נצטרך לדעת פרטים יותר מדוייקים, כמו למשל האם התוכי היה חברותי בעת הרכישה למגדל ממנו רכשתם אותו. האם הרגיש בנוח ועמג מרצונות על היד של המגדל או שהחזיקו אותו כדי שלא יזוז.
האם היה בכלוב נוסף עם תוכונים אחרים וכו'.
KittyParrot
ביצה
ביצה

Re: הרגלת תוכון והוספת תוכון נוסף

אוקי, אז דיי הבנתי למה הוא כלכך מפחד. כי כשקניתי אותו בחנות הוא היה בכלוב עם עוד כמה תוכונים, והוא פחד כשניסו להוציא אותו מהכלוב.
אז לבינתיים עדיף שלא להוסיף לו עוד תוכון אם אני רוצה שהוא יתרגל אלי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חבל שלא ידעו אותך בחנות שהתוכי אינו תוכי שרגיל לבני אנוש. תוכונים נחשבים לתוכי מאוד חברותיים שמתרגלים לבני אדם אך יתכנו
יוצאים מהכלל עקב טראומה שעברו.
האם נוצות התעופה של התוכי גזורות?
KittyParrot
ביצה
ביצה

כן.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה לי לדעת במדוייק כמה התוכי מפוחד וכמה זמן יקח להרגילו אלייך.
בכל מקרה, אל תשאירי את הכלוב פתוח כשאת יוצאת מהבית. זה מסוכן לתוכי.
כשאת בבית תשאירי את הדלת פתוחה. נסי לשהות ליד הכלוב מבלי להלחיץ את התוכי. נסי להבין ע"פ דפוסי ההתנהגות שלו והתנועות מתי את עוברת את "הקו האדום" שלו. תני לו את הזמן ואני מעריך שהוא לאט לאט יפתח יותר ויגיע אלייך.

לגבי צ'ופרים. צ'ופרים אינם צריכים להיות בתפריט היום יומי של התוכי. בתחילה תתני לו לאכול כל מה שמותר לו.
את יכולה לתת לו גם מה שנחשב לצ'ופר כדי שיתרגל לאכול וירצה לאחר מכן לקבל זאת.
שקדים מרוסקים, אגוזים מרוסקים, גרעינים קלופים וכו'.
לאחר מכן נסי לאבחן מה הוא באמת אוהב מאוד מכל התוספות שנתת. כמובן שבמזון הזה להשתמש כצ'ופר.

אני מאמין שהתוכי אוכל תערובת זרעים. תדאגי שהתערובת תהיה עשירה במגוון זרעים.
בנוסף על התוכי לקבל ירקות,פירות ותוספת סידן.

נושאים קשורים:
תזונה לתוכים
KittyParrot
ביצה
ביצה

אוקי, תודה רבה :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”