ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל סנגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה
הודעות: 558
הצטרף: 08 פברואר 2011 11:38

גוזל סנגל

שליחה על ידי ninka »

החלטתי לקנות גוזל סנגל הוא בן 3 וחצי חודשיים :).
איך הם בהיתנהגות ואופי? יכולים ללמוד לדבר? וזה משנה זכר או נקבה? בהתחלה רציתי זכר אבל האמת שכבר לא אכפת לי.
התכנון לשים את הכלוב בחדר שלי .. זה אפשרי? וגם אוציע את התוכי לסלון.
עכשיו אני גם סטודנטית ורוב הזמן אני בבית ומסיימת עוד כחודשיים ואז אתחיל לעבוד ואחזור בצהריים..וישר אתן לתוכי להיסתובב , זה יהיה בסדר? כמובן שאביא לו צעצועים ודברים ללעיסה. או שאפשרי יהיה לסגור את החלון והדלת בחדר ולתת לו להיסתובב? או שזה מסוכן מידי?
וכול כמה זמן גוזרים נוצות תעופה לסנגל? ובמידה ולא שמתי לב שהנוצות גדלו אז התוכי פשוט עף ושוכח מי גידל אותו? איך זה הולך?
ואני מתעוררת הרבה פעמים במהלך השינה שלי,האם זה אומר שהתוכי יתעורר גם ויפריע לישון?
ואני גם מתכונת לטוס לחול עוד כמה חודשים לשבועים..הגוזל יהיה בסדר?
ויתכן מצב שאני אקנה אותו אבל הוא יקשר למישהו אחר מבני הבית?

בעיקרון אני סגורה על הסנגל וזה שאני קונה .. רק רוצה להיות מוכנה מראש :),השבוע בעזרת השם אלך להכיר את הגוזל ועם הוא יחבב אותי אז אקנה אותו בסוף חודש..אני מתרגשת עם טיפה חששות :).
ומוכרים לי אותו ב 1000 שקל וכלוב מתנה לסנגל.. שווה נכון?
וזהו בעיקרון..אני נורא אוהבת אהבה אז יהיה למי לתת אותה כי הבנתי שהסנגלים אוהבים הרבה יחס :))))

זהו מצטערת על כמות השאלות פשוט תוכי ראשון שלי האכלת יד ועוד מרשים כזה וגדול יחסית :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי eli_lea »

לדעתי סנגל זו בחירה מצויינת. סנגל הינו תוכי ממשפחת האפריקאים, שקט יחסית ותוכי מאוד חברותי ונוח אם הוחתם כמובן.
כושר דיבור- יש יכולת דיבור וחיקוי.
את יכולה למקם אותו בחדר איתך, חשוב לשמור על הגיינה ולהחליף מים ומצע בכל יום.

כאשר חשוך בחדר התוכי ישן. אם תקומי תדליקי את האור ותתחילי להתעסק עם המחשב למשל מן הסתם התוכי יתעורר ויתכן שיתחיל להשמיע קולות. אם את מתעוררת וחוזרת לישון גם התוכי ימשיך לישון.

כאשר אין אנשים בבית התוכי צריך להיות סגור בכלוב. לכן חשוב שהכלוב יהיה מרווח. בין היתר כדי שאפשר יהיה לאבזר אותו במשחקים שיפיגו את השיעמום.

גזירת נוצות לרוב מתבצעת פעם במספר חודשים לרוב קרוב לשנה. חשוב להשגיח שהתוכי לא מצליח לפתח כושר תעופה ומצליח לעוף.
תוכי יכול לעוף מהבית בגלל בהלה או סקרנות. הוא לא שוכח מי גידל אותו או את הקשר למגדלים הוא פשוט לא מצליח להתמצא במרחב כמונו. בדרך כלל לאחר היציאה מהבית הוא נמצא בסמוך לבית ומחפש אותנו אבל כל דבר קטן שאינו רגיל אליו מפחיד אותו והוא עף הלאה, זה יכול להיות עורב, רעש של אוטו וכו'. כך בעצם התוכי הולך לאיבוד ולא מוצא את דרכו חזרה.

את יכולה לטוס לשבועיים במידה ויש מי שישגיח על התוכי, יתן לו לאכול ולשתות וינקה את הכלוב. לא רואה בעייה במיוחד אם בני הבית עדיין איתו בבית והוא נמצא באותו מקום אליו הוא רגיל.

המצב בו תוכי יקשר למישהו אחר מלבדנו קיים. לתוכים יש העדפות כמו שלנו בני האדם יש העדפות. אפילו לכלב שנחשב לחיה המבוייתת ביותר שיש יש העדפות. תמיד אני מביא דוגמה משפחה שמגיעה הבייתה והכלב רץ לקראתם, אפשר לראות שהכלב ירוץ קודם לאדם שהוא נקשר אליו יותר מאחרים ואחר כך ייגש לבני המשפחה האחרים.
אם נודה באמת גם לנו יש העדפות כלפי הסובבים אותנו כך שזה בעצם מאוד טבעי.
מה שחשוב זה שעל אף שלתוכי תהיה העדפה עדיין הוא ישאר חברותי לשאר בני הבית ולא תוקפני אליהם.

המחיר שציינת הינו סביר אך מאוד תלוי בכלוב שתקבלי.כשכותבים לי "כלוב לסנגל" זה מעלה תהיות לגבי גודל הכלוב, ישנם שיגידו שכלוב 40*40*70 זה כלוב לסנגל ואחרים שלא יסתפקו בכלוב כזה מאחר ולאחר שיאבזרו אותו בצעצוע לא יהיה מקום לתוכי לנוע בחופשיות. הכלוב צריך להיות כלוב מרווח וקל מאוד לניקוי, כלומר רשת ניקוי נשלפת, מגשים איכותיים וכונסי ליכלוך. זאת במיוחד לאור העובדה שאימך מתלוננת על הליכלוך.
סנגל מוחתם עולה בסביבות 600ש"ח כך תוכלי לעשות את החשבון של עלות הכלוב שאת מקבלת בהשוואה לכלובים אחרים.

בהצלחה.
ninka
בקיעה
בקיעה
הודעות: 558
הצטרף: 08 פברואר 2011 11:38

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי ninka »

תודה רבה! כשאלך לראות אותו אברר גם איזה כלוב זה.. מקסימום עם הוא לא מתאים אז אחדוך קצת ואקנה אחד שהצאת לי .
האמת שלא ראיתי בשום מקום גוזל סנגל ב600... ראיתי 800-1000... האמת שזה מגדל פרטי מוכר.. ויש לו גוזלים יפיפים ורואים בסרטונים את האיכות..מאמינה שהוא לא יתקע את הגוזל שלו במיני כלוב..אבל יש לי עיניים :),במקרה הכי הכי אקח מהשכן שלי כלוב ענק שעומד במחסן ריק לזמן מסויים עד שאקנה לו או שאקנה ממנו.. וכמובן הכי חשוב שיהיה לי קל לנקות.. ולא יתפזר כי אימא קצת חולת ניקיון ובגלל התוכונים המכלכים הקטנים היא חוששת שאני קונה סנגל :). אבל מאמינה שיהיה בסדר.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי eli_lea »

המחירים נעים מסביבות 600-800 ש"ח. האמת שלי לא הייתה בעייה לשלם גם תוספת של 300 ש"ח לתוכי בריא (בדיקות) ומוחתם היטב. בסופו של דבר מי שרוכש תוכי רוכש אותו לעשרות שנים.
במידה וסנגל עולה 800 אצל המגדל נוצר מצב שאת מקבלת כלוב בסכום של 200ש"ח...נניח שהמגדל החליט שאת הכלוב הוא נותן לך ללא רווח עדיין כלוב בעלות של 200ש"ח הינו כלוב קטן עד בינוני ועלול להיות באיכות ירודה.
אני כותב כדי שתהיי מוכנה ותדעי כיצד לקבל החלטות כשאת נמצאת במקום.
אגב, בגדול אפשר להגיד שתוכונים מלכלכים יותר מסנגל הן בגלל שהם מתרוצצים ופעילים בכלוב והן בגלל שהם מנפנפים יותר בכנפיים.
ninka
בקיעה
בקיעה
הודעות: 558
הצטרף: 08 פברואר 2011 11:38

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי ninka »

עם אשאל אותו את מידות הכלוב זה יפה? כי אני מרגישה שלא מספיק מקבלת במתנה אז גם אצע חוצפנית.. ואיזה כלוב מומלץ?שקל לנקות? A10 נראה לי עם מעמיסים צעצועים אז הוא קטן.. לא?
ועוד שתי שאלות..אני רואה שתוכים האכלת יד בנונים עלולים להיכנס לדכאון ולמרות נוצות...איך נמנעים מכך? ועם פתאום הוא בסלון ויש רעש פתאומי הוא יכול לעוף פתאום למרות שהנוצות תעופה גזורות?
ושאלה אולי מוזרה אבל תוכי שרוב הזמן מחוץ לכלוב שלו ומסתובב עלי ובבית..לא ישאיר צואה בכול הבית? וזהו בעיקרון :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי eli_lea »

את לא מקבלת כלוב במתנה, את מקבלת כלוב ותוכי בעיסקה של 1000ש"ח. אני לא יודע ואת לא יודעת באיזה כלוב מדובר ולכן אנחנו משערים השערות. אולי אין לך צורך בכלוב שהוא נותן לך מאחר והוא קטן מידי או לא עונה על הצרכים שלך? למה לך לשלם 1000ש"ח אם את יכולה לשלם 800 ש"ח ולהשתמש בכסף לרכישת כלוב מתאים או לקבל ממישהו כלוב מתאים ולחסוך את הכסף?
מה יש כאן להתבייש? ואם התוכי נניח לא בריא את תתביישי להגיד לא?
לכן אני מציע שתבדקי באיזה כלוב מדובר. לאחר מכן תחליטי אם מתאים לך או לא. אם הכלוב לא עונה על הצרכים שלך תגידי לו שאינך מעוניינת בכלוב ולכן את מבקשת שיוריד לך במחיר בהתאם.
אם הכלוב מתאים וטוב אז אין בעייה והכל טוב. אם המגדל שומר לך על התוכי את יכולה לברר עימו כבר בימים הקרובים באיזה כלוב מדובר.

לגבי כלוב מתאים. כלובים רבים מתאימים, חשוב שהכלוב יהיה מרווח ככל שניתן.

לגבי מריטת נוצות, כדי שתוכי לא יכנס לדיכאון וישתעמם צריך לספק לו גרויים שונים, משחקים, ענפי לעיסה ומן הסתם לשחק איתו מידי פעם.
כדאי להרגיל את התוכי כבר כשהוא קטן לכל המצבים, גם להיות סגור בכלוב בחלק מהיום כדי שיתרגל לכך ויראה בזה דבר טבעי ומוכר.

תוכי יכול להיבהל ולעוף, אם נוצות התעופה גזורות בצורה טובה הוא לא יצליח לעוף רחוק. אם התוכי מוצב ליד חלון חובה לסגור את החלון כדי שלא יעוף החוצה. פשוט כדאי לדעת מה המגבלות של התעופה שלו ולפעול בהתאם.

תוכים יכולים ללשלש בבית, צריך פשוט לנקות אחריהם מיד כשהם עושים. בהתחלה הם מלשלשים הרבה ולאחר מכן פחות.אפשר להחזיר את התוכי מידי פעם לכלוב שילשלש ולהוציא אותו בחזרה, צריך פשוט ללמוד כל כמה זמן הוא מלשלש ובהתאם להחזירו לכלוב. במידה והתוכי עושה את צרכיו בכלוב יש לשבח אותו ולצ'פר אותו, כך התוכי ילמד לעשות את הצרכים בכלוב.
סמל אישי של משתמש
Joyjoy
בקיעה
בקיעה
הודעות: 112
הצטרף: 14 יולי 2013 21:48
שם פרטי:: מעיין

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי Joyjoy »

בהצלחה! לי יש טראומה מסנגל. התוכי הקודם שלנו היה סנגל ואו שהוא לא היה מוחתם טוב או שקלקלנו אותו (אני פחות התעסקתי איתו, כי הוא לא כל כך אהב אותי), והוא התחרפן לגמרי. לא הסכים לעלות, נשך והיה מרושע ביותר. בסוף הוא כמעט הוריד לי אצבע ומסרנו אותו לחווה בכפר הס. אפילו שפחדתי ממנו פחד מוות בכיתי ממש כשמסרנו אותו... ומאז ועד שלקחנו את ג׳וי התחננתי לבעלי שנתיים וחצי שנביא תוכי חדש.
גן החיות שלנו
ג׳וי תמונה
צ׳ו תמונה
גיזמו תמונה
והדגים תמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי eli_lea »

55 כתב: האמת שלי לא הייתה בעייה לשלם גם תוספת של 300 ש"ח לתוכי בריא (בדיקות) ומוחתם היטב.
וזה נכון לגבי כל תוכי. ההחתמה כבסיס מאוד חשובה, לאחר מכן הגישה והיחס של המגדל. לכן חשוב מאוד לרכוש תוכי שאינו תוקפני, שמרגיש בנוח כשנוגעים בו, לפחות כשהמגדל מלטף אותו ומעלה אותו על היד.
מעבר לזה תמיד חשוב לרכוש ממקום בו מקבלים הדרכה בעת הרכישה ולאחר מכן.
ninka
בקיעה
בקיעה
הודעות: 558
הצטרף: 08 פברואר 2011 11:38

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי ninka »

צודק..שלחתי לו הודעה ושאלתי מה גודל הכלוב..וביקשתי תמונות של הסנגל.. מה עוד צריך לשאול לפני קנייה ?

ומה שאת כותבת עיניין מוכר..לכן אני ממש חוששת..אבל אני יודעת שהתוכים אצלו ברמה גבוהה ולכן יש חשש אך פחות.יהיה נורא מעליב עם התוכי פתאום ינשך ולא יהיה חברותי ברמה גבוהה..אבדוק כשאראה את הגוזלון :)
ninka
בקיעה
בקיעה
הודעות: 558
הצטרף: 08 פברואר 2011 11:38

Re: גוזל סנגל

שליחה על ידי ninka »

אלי מידות הכלוב הן: 48X36X68..מה דעתך? הוא יתאים לבנתיים? האמת שהתכנון הוא לקנות את הכלוב a10,השאלה עם הסנגל יוכל בנתיים לחיות בכלוב כזה? כמו כן רוב הזמן הוא יהיה מחוץ לכלוב כי אני רוב הזמן בבית.. אז מה דעתך? חשבתי גם מקסימום אמכור את שני כלוב האכלת יד הם חדשים ולקנות בזה את ה a10..
הינה תמונה של הכלוב שהם שלחו לי
http://xn--gebzbbce.co.il/4k2

והינה הגוזל..איך הוא נראה? ואפשר לזהות דרך תמונה עם זה זכר או נקבה בערך?
http://xn--gebzbbce.co.il/4k1

http://xn--gebzbbce.co.il/4k0
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”