ערב טוב!
יש לי ג'קו בן חודשיים ולפני כמה ימים העברתי אותו לכלוב.
הוא היה עד היום בקרטון או שהיתי שם לו שמיכה על הרצפה בבית.
שאני מכניס אותו לכלוב הוא לא רגוע ,משתולל ורוצה לצאת.
מגרד את הרגל שלו על הכלוב ומסרב להיות שם.
שאני מוציא אותו מהכלוב ושם אותו על השמיכה ברצפה של הבית הוא נרגע ונהיה נחמד.
מה ניתן לעשות במקרה כזה?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ג'קו מסרב להיות בכלוב
מנהל: מפקחים
Re: ג'קו מסרב להיות בכלוב
קודם כל תעלה תמונה של התוכי והכלוב.
הצעתי לך לכסות חלק מהכלוב לפחות בפינה האחורית ובמצ כדי שהתוכי ירגיש יותר בנוח, האם עשית זאת?
התוכי "חופר" בתחתית הכלוב מאחר וברצונו לצאת. חלק ניכר מגוזלי התוכים נוהגים כך בגיל הגמילה. זה עובר. חשוב
לא להתייחס לכך ולא להוציא את התוכי כשהו "חופר" כדי שלא ישייך בין הפעולה לכך שאתה מוציא אותו וימשיך לעשות זאת.
הצעתי לך לכסות חלק מהכלוב לפחות בפינה האחורית ובמצ כדי שהתוכי ירגיש יותר בנוח, האם עשית זאת?
התוכי "חופר" בתחתית הכלוב מאחר וברצונו לצאת. חלק ניכר מגוזלי התוכים נוהגים כך בגיל הגמילה. זה עובר. חשוב
לא להתייחס לכך ולא להוציא את התוכי כשהו "חופר" כדי שלא ישייך בין הפעולה לכך שאתה מוציא אותו וימשיך לעשות זאת.
תודה על התגובה!
צירפתי תמונה של התוכי בכלוב.
כמו שאמרתי התוכי התרגל להיות על שמיכה שמונחת על רצפת הבית.
ככה שלא נראה לי מפריע לו הקטע של "חשוף"
דבר שני הוא נראה גם מאוד עצוב בכלוב ולאחרונה גם עושה בעיות עם האוכל (דייסה)
הכלוב המדובר a11
צירפתי תמונה של התוכי בכלוב.
כמו שאמרתי התוכי התרגל להיות על שמיכה שמונחת על רצפת הבית.
ככה שלא נראה לי מפריע לו הקטע של "חשוף"
דבר שני הוא נראה גם מאוד עצוב בכלוב ולאחרונה גם עושה בעיות עם האוכל (דייסה)
הכלוב המדובר a11
1. הוא יתרגל לכלוב. תן לו את הזמן.כל מה שאתה מתאר טבעי לגוזל. הוא מעוניין להיות מחוץ לכלוב אבל הוא יתרגל.
2. את הרשת הצידית היכן שכלי האוכל שמת הפוך ולכן הכלי לא יורד עד למטה כשהדלת סגורה.
הוו הפנימי היכן שהדלת צריך להיות למעלה ולא למטה. זהו מעצור מעל הכלי שהתוכי לא יוציא את כלי האוכל.
3.את כלי האוכל והמים אתה יכול להוציא עם הטבעת שבתוכם הם יושבים ולתלות את כלי האוכל בחלק התחתון של הכלוב.
כך האוכל יהיה נגיש לידו בריצפת הכלוב.
4.הבעיות שהוא עושה עם האוכל זה רק בגלל שהוא מגיע לגיל גמילה. יתכן גם שהוא התחיל לאכול במידה ושמת לו אוכל בכלים.
כמה ארוחות אתה נותן ביום כרגע ובאיזה כמות?
2. את הרשת הצידית היכן שכלי האוכל שמת הפוך ולכן הכלי לא יורד עד למטה כשהדלת סגורה.
הוו הפנימי היכן שהדלת צריך להיות למעלה ולא למטה. זהו מעצור מעל הכלי שהתוכי לא יוציא את כלי האוכל.
3.את כלי האוכל והמים אתה יכול להוציא עם הטבעת שבתוכם הם יושבים ולתלות את כלי האוכל בחלק התחתון של הכלוב.
כך האוכל יהיה נגיש לידו בריצפת הכלוב.
4.הבעיות שהוא עושה עם האוכל זה רק בגלל שהוא מגיע לגיל גמילה. יתכן גם שהוא התחיל לאכול במידה ושמת לו אוכל בכלים.
כמה ארוחות אתה נותן ביום כרגע ובאיזה כמות?
אני נותן לו כרגע 4 ארוחות דייסה ביום כי הזפק מתרוקן מהר.
הכמות היא משתנה לפי התוכי, בדר"כ זה 2 מזרקים - (כמות מזרק -30ML)
לא שקלתי אותו ואני יודע שאמורים לתת 10 אחוז ממשקל הגוף. אבל אני נותן לו עד שהוא לא מבקש יותר.
הכמות היא משתנה לפי התוכי, בדר"כ זה 2 מזרקים - (כמות מזרק -30ML)
לא שקלתי אותו ואני יודע שאמורים לתת 10 אחוז ממשקל הגוף. אבל אני נותן לו עד שהוא לא מבקש יותר.
נראה לי שאתה טועה והמזרק הוא 20ML תבדוק את זה. 40ML בארוחה זה סביר 60ML זה הרבה מעבר לנדרש.
4 ארוחות של 40 זה יותר מדי מזון לגילו של התוכי.
קודם כל אני מציע לך לתלות את כלי האוכל והמים על הסורגים למטה במקום שבו התוכי נמצא בדרך כלל ורואה את הכלים.
להתחיל להוריד בכמות המזון של הארוחה לפני האחרונה. בכל ארוחה להוריד 2 ML עד להפסקה. כך לעבור ל 3 ארוחות ביום.
תוך כדי לעדכן אותנו ולראות האם התוכי התחיל להתעניין במזון שבכלי האוכל.
4 ארוחות של 40 זה יותר מדי מזון לגילו של התוכי.
קודם כל אני מציע לך לתלות את כלי האוכל והמים על הסורגים למטה במקום שבו התוכי נמצא בדרך כלל ורואה את הכלים.
להתחיל להוריד בכמות המזון של הארוחה לפני האחרונה. בכל ארוחה להוריד 2 ML עד להפסקה. כך לעבור ל 3 ארוחות ביום.
תוך כדי לעדכן אותנו ולראות האם התוכי התחיל להתעניין במזון שבכלי האוכל.