8522 כתב:
זה אחד הדברים שמוציאים את החשק מהתחביב
כשעוסקים בבעלי חייים לא מספיק לאהוב את התחביב. מעבר לרצון שלנו ולאהבתנו לתחום בעלי הכנף אנו צריכים
לרכוש גם ניסיון וידע. לא תמיד מדובר באשמת המגדל, לעיתים מדובר בגוזל עם בעייה התפתחותית גנטית, עם מערכת חיסון חלשה, עם
פגיעה מולדת ועוד. בטבע גוזלים אלו לא היו שורדים הרבה זמן.
מצד שני מגדל עם ניסיון וידע רב יותר היה כבר עולה על כך שלגוזל יש בעייה כמעט מיד. לא תמיד אפשר לתקן אבל ככל שמקדימים כך הסיכוי רב יותר. לכן רצוי להתחיל ולהאכיל גוזלים בהדרגה. להתחיל להאכיל גוזלים שלקראת גמילה, לקבל ניסיון ולהאכיל גוזלים קטנים יותר וכך הלאה. כך המגדל יכול לרכוש ניסיון רב יותר והסיכוי שיעשו טעויות קטן יותר.
חשוב שמי שמאכיל גוזל יוכל לספק לו את התנאים הנדרשים. בין היתר אומנת מדוייקת שתשמור על חום גופו בצורה אופטימלית.
נכון שאדם שמגדל גוזל אחד לא אמור להשקיע סכומים גבוהים באומנת ולכן אני מציע לא לגדל גוזלים שזקוקים לחימום,לפחות לא לחימום מדוייק, לקחת גוזל שאפשר להאכיל אותו את הארוחה האחרונה. זה מספיק טוב בדרך כלל אם רוכשים ממגדל מקצועי שהחתים נכון ובטח כשמדובר בגוזלים של הסוגים הקטנים, כגון תוכון, ציפור אהבה, קוקטיל וכו'.
כל זאת נכון במידה והאכלה מתוכננת, במידה ואין ברירה וקורה מקרה שחייבים לקחת את הגוזל אז כמובן שיש לנסות ולהתארגן הכי טוב שיש.
כשעוסקים בגידול בעלי חיים יש לעיתים אכזבות, מה שחשוב זה באמת ללמוד מהמקרים השונים ולמנוע אותם בעתיד.
במקביל, להתייעץ ולשאול, ושוב לשאול ולשתף כי לפעמים כל כך שקועים שלא שמים לב לפרטים.
אני מבין את הרגשתך, זה די מבאס וכואב. מאמין שעשית ככל יכולתך כדי להצליח.
קח את ההערות שלי באופן כללי ומורחב ולא כמשהו שמעמיד אותך כמגדל באור שלילי חלילה.
לדעתי ואני אחזור על מה שכתבתי למעלה, חשוב שמגדל יתחיל להאכיל גוזלים גדולים שכושר ההישרדות שלהם גדול יותר
ורק לאחר מכן יאכיל גוזלים קטנים יותר.
מאחל לך הרבה הצלחה בהמשך.