ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות לגבי תוכי קוקטייל-שיש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
annast
ביצה
ביצה

כמה שאלות לגבי תוכי קוקטייל-שיש

שליחה על ידי annast »

הי לכם!

יש לי תוכי קוקטייל שיש בן\בת 4 חודשים שקנינו כמוחתם.
כמה שאלות:

1) האם אפשר לדעת אם זה בן או בת?

2)אוכל - קנינו 3 דברים מהחוות תוכים בזמן קנייתו - אוכל ציפורים,גרעינים,זרעי הנבטה - הוא אוכל את האוכל שלו,לא נוגע בגרעינים ובהנבטה שאני עושה לו(בהנבטה לפעמים בורר קצת). כל יום אנחנו מנסים לתת לו ירקות\פירות מגורדים -לפעמים אוכל בעניין ולפעמים לא - מאוד אוהב דברי חלב - צפתית,ביצה,קוטג. האם אני עושה משהו לא בסדר?

3)קשר אלינו - נמצא בכלוב רוב שעות היום - מוציאים אותו שעה \שעה וחצי בבוקר לפני עבודה וכשחוזרים הביתה ב 7 בערב.
כשכבר מוציאים אותו - הוא יושב על היד,על קטף,שולחנות,משתפים אותו במשחקים עם ילדים-אוהב פזלים,וכל מיני קטנים,שרשראות על הצוואר.
עולה על האצבע כשנמצא מחוץ לכלוב-לא נראה פוחד כלל.
הבעיה היא להוציא אותו מהכלוב-כשמקרבים את האצבע בתוך הכלוב - הוא אף פעם לא עולה מרצון-תמיד מנסה כאילו לנשוך עם המקור,בורח...אך כשמקרבים את האצבע ממש קרוב לגוף והוא לא בורח--הוא כן עולה. ככה זה היה עוד מיום הראשון שהבאנו אותו.
הוא מתנהג ככה תמיד כשמוציאים אותו מהכלוב.אח"כ כמעט ולא פוגשים את התופעה. ז"א נראה כשהוא ממש רואה את האצבע מתקרבת בסובלנות אליו--הוא כאילו מנסה לנשוך ואם הוא לא שם לב לאצבע שלנו וזה נעשה במהירות ובקרבה לגוף שלו--אז עולה.
מה זה אומר ומה צריך לעשות?

4) הוא במעט ולא מוציא קולות-לפעמים עושה טובה ושורק שריקות קצרות רגילות של תוכי וכשמעולבן ולא רוצה שיקחו אותו-עושה קולות של עצבנות כזאת - האם זה בסדר? הוא לא אמור לשרוק הרבה?

תודה על תשובות :)
annast
ביצה
ביצה

Re: כמה שאלות לגבי תוכי קוקטייל-שיש

שליחה על ידי annast »

והנה התמונה
קבצים מצורפים
7-1.jpg
7-1.jpg (43.21 KiB) נצפה 2448 פעמים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כמה שאלות לגבי תוכי קוקטייל-שיש

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכים הבאים,
8537 כתב: ) האם אפשר לדעת אם זה בן או בת?
אי אפשר לדעת את מינו של הקוקטיל עד גיל 8 חודשים בערך, בגיל האמור ישנו חילוף נוצות, הנקבה נשארת עם מופע הפנינה
והזכר מאבד את הסימונים. מצורף קישור כיצד לזהות את מינו של התוכי (בסעיף ו' קוקאטיל):
זיהוי והבדלי מין בתוכים

8537 כתב:אוכל - קנינו 3 דברים מהחוות תוכים בזמן קנייתו - אוכל ציפורים,גרעינים,זרעי הנבטה - הוא אוכל את האוכל שלו,לא נוגע בגרעינים ובהנבטה שאני עושה לו(בהנבטה לפעמים בורר קצת). כל יום אנחנו מנסים לתת לו ירקות\פירות מגורדים -לפעמים אוכל בעניין ולפעמים לא - מאוד אוהב דברי חלב - צפתית,ביצה,קוטג. האם אני עושה משהו לא בסדר?
תזונתו של התוכי צריכה להיות מבוססת על כופתיות. ישנם מגדלים שאינם גומלים את התוכי לכופתיות אבל בחוות אני מאמין שזה כבר השתנה (ואם לא אז חבל מאוד). בכופתיות יש את כל אבות המזון הנדרשים לתוכי.
כך שבמידה והתזונה מבוססת על כופתיות נותר לתת תוספות. התוספות ניתנות במנות קטנות והן:
1.תערובת זרעים לקוקוטיל, תערובת איכותית ומגוונת.
2.השרייה/ הנבטה
3.ירק/פרי מותרים.
4.סידן.

סירטון המדגים הכנת השרייה/הנבטה:
http://www.tukinfo.com/1208/story

תזונה נכונה לתוכים:
http://www.tukinfo.com/%D7%AA%D7%96%D7% ... 7%9D/story

*מציע להוציא את הדברי חלב מהתפריט. מוכח מדעית שלתוכים אין את האנזימים הדרושים לפירוק החלב ולכן החלב מזיק. נכון שתשמע ( גם מוטרינרים ) שהחלב מוסיף סידן אבל בהרבה מזונות יש סידן ומבלי לגרום לו לנזק.
אפשר לתת ביצה קשה אבל לקחת בחשבון שיש לנקות היטב לאחר מכן מאחר ופירורי ביצה סופחים אליהם חיידקים ומפתחים פטריות, מה שיכול לפגוע במערכת העיכל של התוכי באם יאכל אותם לאחר שהתקלקלו.
כמו שציינתי, אפשר לפתור את נושא התזונה או את רובו ע"י כך שתרגיל את התוכי למזון כופתיות.

8537 כתב:קשר אלינו - נמצא בכלוב רוב שעות היום - מוציאים אותו שעה \שעה וחצי בבוקר לפני עבודה וכשחוזרים הביתה ב 7 בערב.
כשכבר מוציאים אותו - הוא יושב על היד,על קטף,שולחנות,משתפים אותו במשחקים עם ילדים-אוהב פזלים,וכל מיני קטנים,שרשראות על הצוואר.
נשמע בסדר גמור. לשים לב לשרשראות מתכף שלא יבלע חלקים קטנים מה שעלול לגרום לו להרעלת מתכות.
8537 כתב:הבעיה היא להוציא אותו מהכלוב-כשמקרבים את האצבע בתוך הכלוב - הוא אף פעם לא עולה מרצון-תמיד מנסה כאילו לנשוך עם המקור,בורח...אך כשמקרבים את האצבע ממש קרוב לגוף והוא לא בורח--הוא כן עולה. ככה זה היה עוד מיום הראשון שהבאנו אותו.
הוא מתנהג ככה תמיד כשמוציאים אותו מהכלוב.אח"כ כמעט ולא פוגשים את התופעה. ז"א נראה כשהוא ממש רואה את האצבע מתקרבת בסובלנות אליו--הוא כאילו מנסה לנשוך ואם הוא לא שם לב לאצבע שלנו וזה נעשה במהירות ובקרבה לגוף שלו--אז עולה.
מה זה אומר ומה צריך לעשות?
עדיין לתוכי יש חשש כלשהו מהיציאה החוצה. אני יכול לנסות ולהסביר לך את זה בצורה שונה, תחשוב על זה כמו על בן אדם שחושש לקפוץ לבריכה , לאחר שהוא כבר בבריכה הוא שוחה ונהנה, אבל הרגע של הקפיצה לבריכה לא כל כך נעים לו כי הוא לא רגיל אליו.(היציאה מהכלוב) ואני אמשיך באותו קו בנוגע לעלייה ליד, תתאר לך שאתה מגיע לאט לאט לאדם שעומד על סף הבריכה אבל חושש לקפוץ ומנסה לדחוף אותו...הוא יראה אותך מתקרב אליו ומנסה לדחוף אותו ויתנגד, אבל אם תפתיע אותו ותדחוף הוא יקפוץ, בלית ברירה אבל יקפוץ.

מה עושים:
1. אם לכלוב של התוכי יש פתיחה מלמעלה ומעמד לעמוד עליו פתח את הכלוב ואפשר לו לצאת בעצמו. כאשר הוא יהיה על המעמד העליון יהיה לך הרבה יותר קל להרים אותו.
2.נסה לגרום לתוכי להבין שהיציאה מהכלוב הינה חוויה טובה. השתמש בצ'ופרים.
3.אלף את התוכי למלא אחר הפקודות עלה ורד, בקישור הבא הסברתי כיצד לבצע זאת:
Re: התוכי נושך בלי סיבה

תוכים ישמיעו את קולם לאחר שהם יסתגלו למקום שבו הם נמצאים בצורה טובה ולרוב בעונת הריבוי. במיוחד הזכרים שביניהם שישמיעו קולות חיזור. הפיתרון לקולות שהתוכי משמיע כשהוא אינו מרוצה יפסקו כתוצאה מהקשר ומהאילוף שתעבדו עימו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”