ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חשש לסבב 4 אצל התוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: חשש לסבב 4 אצל התוכונים

שליחה על ידי ninka »

והינה הביצים,,,ניראה שיקבע משהו?
קבצים מצורפים
image.jpg
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הרמתי את הנקבה בעדינות ונגעתי אני מרגישה משהו רך...הזכר האכיל אותה והם היזדווגו שוב...יש סיכוי שזה ביצה כלואה? אני מפחדת ודואגת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את יודעת בוודאות כמה זמן עבר מההטלה האחרונה?
במידה ועברו יותר ממספר ימים מזמן הדגירה הנדרש כדאי להוציא את הביצים, להפסיק את הריבוי ולתת לנקבה לנוח.
פשוט להוריד את תא ההטלה ואפילו להפריד אתהזכר למספר ימים אם יש צורך כדי לנסות ולהפסיק את הריבוי.

מה שאת מרגישה זו נפיחות כתוצאה מריבוי הטלות. לדעתי הגיע הזמן לתת לנקבה לנוח ולהפסיק את ההטלות עד האביב.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אז זה לא ביצה כלואה?
ומה לעשות עם הביצים עכשיו? כי ניראה שיש משהו בביצים..אז אני חושבת שיבקעו מתישהו ... אבל אין לי מושג מתי... עוד כמה זמן לתת להם היזדמנות לקבוע? הם גם ניראים במצב טוב. אני לא יכולה להרוג גוזלים עכשיו :(((((
והיא היזדווגה היום , מה לעשות?

מה יש לה..הא לא מרגישה צורך לנוח? ה׳ ישמור!!!!!!!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ביצה יכולה להיראות טוב ולהיות ריקה. לא כך מאבחנים האם היא פוריה או לא. הכל מקרה אם מהטלה האחרונה עברו ימי הדגירה ועדיין לא בקעו גוזלים תתני עוד יומים שלושה נוספים ותשליכי את הביצים.
תורידי את תא ההטלה ותני לנקבה לנוח.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

ב15 בדצמבר היא כנראה הטילה את הביצה ה6 שלה...לפי ההודעות שלי פה... ועכשיו אנחנו ב26... אז כמה לחכות? ועם כבר אז לפחות גוזל אחד כבר היה אמור לבקוע,לא? חבל שלא עצרתי את הסבב הזה..אבל ממש לא היה לי לב לזרוק את הביצים :(.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תספרי 24 יום מהביצה האחרונה שהוטלה ולאחר מכן תוציאי את הביצים.
אנחנו תמיד חכמים בדיעבד, אף אחד לא יכול לנבא אם הסבב יהיה מוצלח או לא מוצלח. החלטת לאפשר לה עוד סבב אז חבל להתחיל
ולהצטער על דבר שנעשה. זה לא יעזור לא לך ולא לאף אחד.
כשמגדלים בעלי חיים מקבלים החלטות שונות במשך כל זמן הגידול. חלק מההחלטות מוצלחות יותר וחלק פחות, צריך גם לדעת להשלים
עם אובדן של בעלי חיים ועם החלטות שגויות. העיקר זה ללמוד מהטעויות ולתקן להבא.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אבל אלי , אני רואה בבירור משהו בביצה ממש כאילו שחור כמעט כולו עם קצת לבן...ממש רואה את זה!!!!! אז למה הוא לא בוקע? מפחדת שרין מספיק לחות ושהוא לא מצליח לצאת ועוד כול מיני מחשבות כאלה...מקווה שיבקע כבר..כי אני רואה אותו
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

פתחתי את תא ההטלה וראיתי ביצה פתוחה למעלה ובטוחה גוזל מקופל מת..אז איך הוא בקעעם הוא מת? למה הוא מת? אחד הרגעים העצובים בחיים שלי :(.
תמונה :(

עכשיו היא באה לצאת מהתא ובדיוק עברתי ליד והיא ניכנסה לתא..וראיתי שהיא שמה אותו מתחתיה...היא מתאבלת עליו? או מחממת אותו והוא בעצם חי?
קבצים מצורפים
image.jpg
image.jpg (28.01 KiB) נצפה 3740 פעמים
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

:( אין מילים
קבצים מצורפים
image.jpg
שלח תגובה