ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזלי סנגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: גוזלי סנגל

שליחה על ידי ninka »

בנתיים קשה לי עם התוכי.. אני מרגישה דיכאון..
אני לא יודעת איך להעסיק אותו.. בבוקר שמעתי אותו אוכל.. באתי אליו פתחתי את הסדין והוא גירגר כזה.. והלכתי לישון והוא היה שקט.
ואז קמתי לקחתי את הכלוב לסלון ופתחתי אותו והוא היה כמה שעות בחוץ,ואז סגור שעתיים בערך ליד החלון בשמש.
ואז שוב בסלון עם כלוב פתוח כשמידי פעם לקחתי אותו שיהיה עלי.. הוא מטפס ישר לכתף ובעיקרון לא יודעת.. זה בסדר? לא בסדר?
כשהוא למעלה והוא רוצה לאכול או לשתות יש לו שריקה לזה...והוא פשוט עומד ומצייץ שם במקום לרדת לאכול.. עד שאני לוקחת אותו ולפעמיים טיפה בכוח.. ושמה אותו לאכול והוא אוכל.. למה זה ככה? וכשהכלוב סגור הוא יותר אוכל.. ניסה גם לעלות על הנדנדה ונפל ממנה.. ויש לו מקל שירוף וצעצוע אחד לעיסה.

החלטתי לנסות לתת לזה ניסיון ועם לא אסתדר אז אמכור אותו.. עד מתי אפשר בלי שהוא ירגיש שנטשו אותו? איך מעסיקים תוכי? אני תמיד אצתרך להעסיק אותו? ועם אני בסלון אז שישאר סגור בסלון או בחדר? כי כשהכלוב פתוח אז הוא פה איתנו.. מקווה שאתרגל אליו ואדע להיתמודד...בנתיים לא כייף לי :( בא לי לבכות כאילו הגידול גדול עלי :(
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

אל תהיי עצובה , להפך תשמחי שיש לך תוכי ,
כל כך רצית אותו , קנית ובסוף את עצובה ?
אל תדאגי , יהיה טוב , אם תהיי עצובה ותחשבי כל הזמן על הטיפול שלו לא תהיני ממנו ,
כל הקטע בלקנות תוכי זה להנות ממנו , אז על תחשבי הרבה על הטיפול שלו ואיך את מטפלת בו ,
אלא תהיני ממנו ואל תהיי עצובה שיש לך אותו ...
יש לך פה עוזרים , אם יהיה לך שאלות פשוט תשאלי ואנחנו נעזור לך ,

אל תרגילי אותו להיות על הכתף , כי צריך שהתוכי יהיה בגובה העיניים ,
תתני לו משחקים , תדברי איתו , תהיי איתו שעה שעתיים ביום ושיהיה מחוץ לכלוב ,
איפה הכלוב נמצא בכללי ? בסלון או בחדר ?
בהצלחה בהמשך הדרך ..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה קרהתמונה נשמע שאת לחוצה משום דבר רציני.
את לא צריכה להעסיק אותו, בימים הראשונים תני לו להתאקלם.
שימי לו צעצועים ותתלי לו ירקות ודברים טעימים על חוט או בסורגי הכלוב לתעסוקה.
מעבר לזה את יכולה להוציא אותו ל10-20 דקות פעם פעמיים ביום, לתת לו גרעינים, לדבר אליו וכו'.
מעבר לזה התוכי צריך להסתגל לסביבה וללמוד להעסיק את עצמו, את לא יכולה וצריכה לספק לו תעסוקה לאורך כל היום.

את לחוצה וזה לא ממש עוזר, לא לך ולא לתוכי. קחי את הכל בצורה כייפית ובפרופורציות. מאות אלפי אנשים מגדלים תוכים ולא נמצאים בבית מרבית שעות היום, התוכי רגיל לכך ומוצא לעצמו תעסקה בצעצועים ובגירויים שונים.
תוכי לא זקוק לליווי צמוד, זה גם לא טוב שיהיו צמודים לתוכי. התוכי מתרגל לכך וכשאין אפשרות להישאר עימו הוא עלול להיכנס לדיכאון.

בשלב ראשון תירגעי, גידול תוכי זו חוויה טובה, אני מציע שתתני לך ולתוכי שבוע הסתגלות כשבמהלך השבוע את מידי פעם מוציאה את התוכי ומעבר לזה תדאגי לכמה צעצועים עבורו.

לגבי העלייה לכתף, תוכי עולה לכתף מאחר והכתף גבוהה. לא בשביל להיות גבוה מאיתנו כמו שניתן לחשוב ולא מסיבות של היררכיה, התוכי עולה לכתף כי הוא מרגיש שם בטוח, הוא גבוה, הוא יכול לתצפת על הסביבה ויכול לזהות סכנות (אינסטינקטים של הטבע) מרחוק.
מצד שני הוא גם צמוד אלינו ומרגיש ביטחון.
אז למה בכל זאת כדאי להימנע? לפחות בשלבים הראשונים כדאי להימנע מלאפשר לתוכי לשבת על הכתף. הסיבה היא שכשהתוכי על הכתף יש לו יתרון עלינו, לנו קשה לראות אותו ולהבין מה הוא הולך לעשות, הוא יכול לנשוך את האוזן מתוך משחק ואנחנו לא יכולים למנוע זאת, מעבר לזה לרוב גם לא נוכל להוריד אותו, אנחנו מושיטים אליו יד אבל לא רואים באמת מה קורה איתו, הוא מצידו יכול לברוח מאחורי העורף או לנשוך את היד. לעומת זאת כשהתוכי מולנו אנחנו יכולים לראות את התגובות שלו ולהיערך בהתאם.

אם את שואלת מתי אפשר לאפשר לתוכי לשבת על הכתף אז זה יכול לקרות לאחר שהתוכי למד את הפקודות "עלה" ורד" ומבצע אותן "על עיוור" אז התוכי ישמע לך גם כשהוא על הכתף ותוכלי לשלוט בו.

אגב, בעוד מספר ימים אני מציע שתתחילי בפעילות עם התוכי, הפעילות יכולה לכלול את הפקודות של עלה ורד. זה מצויין לתוכי כפעילות ולך כדי ליצור עימו קשר טוב.
בינתיים תני לו צ'ופרים ונסי לאבחן מה הוא הכי אוהב מהדברים הטובים ( גרעינים קלופים,אגוזים / שקדים מרוסקים וכו') כדי שתוכלי להשתמש בזה בעוד מספר ימים לאילוף.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

כשהולכים לישון אז הוא איתי בחדר..
ואז הוא והכלוב נמצאים בסלון כי אנחנו בסלון..

אני מדברת איתו..והוא תמיד פותח מקור לנשיחה.. תמיד מטפס לכתף.. כשמלטפים אותו הוא גם פותח מקור כזה..
כרגע הוא סגור בכלוב והוא יושן.. מתי לשים אותו בחדר שישן בחושך בשקט? איך משחקים איתו? אני מתוסכלת.. אני לא רוצה שכול היום שלי יהיה היתעסקות בתוכי כשיש לי גם חתול בבית וחיים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אלי..התוכי מבקש לצאת מחוץ לכלוב...לא לתת לו לשבת על המקל כשהכלוב פתוח? בנתיים אני שמה יד ותמיד אומרת לו עלה..ונראה שהוא תופס את העיניין... איזה משחקים לקנות לו? וכשהוא עלי מה לעשות חוץ מללטף ולהגיד לו חמוד? אני בלחץ כי זה פעם ראשונה שיש לי תוכי האכלת יד ועוד בנוני..ואני לא יודעת לטפל בו :( מרגישה משועממת איתו ושלו משעמם איתי... ותמיד הוא משאיר עלי צואה למרות שאני בודקת מתי בערך הוא עשה ומתי להחזיר..
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

אם את יודעת את הזמן המוערך כשהוא מלשלש את יכולה לשים נייר או לקחת אותו לשירותים ואז יהיה מצב שהתוכי ילמד לעשות את צרכיו בשירותים , אם אתה יודעת בערך מתי הוא עושה קחי אותו לשירותים או שתשימי אותו בכלוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את לא צריכה ולא אמורה לנייד את הכלוב שלו אחרייך בכל הבית. תקבעי לו מקום שבו רוב הזמן אתם נמצאים בסביבה או עוברים
בסביבה ושם שישאר.

לא הבנתי למה את מרגישה משועממת ולמה את חושבת שהוא משועמם. תמשיכי בחייך כמו שעשית עד לפני שהתוכי הגיע. הוא לא עוצר את חייך ומשבית אותך ובטח לא את השימחה. תמשיכי להתנהל רגיל כאשר מידי פעם תתייחסי לתוכי כמו שאת מתייחסת לחתול או לבן משפחה.
את יכולה להמשיך לצפות בטלוויזיה, לעבוד, לצאת מהבית לבילוי וכו'.

את כותבת "איני יודעת איך לטפל בו" את אינך צריכה לטפל בו. הוא אוכל לבד והוא יכול להסתדר מצויין.
מה שאת צריכה לעשות זה לדאוג לו לאוכל ומים טריים מידי יום ולנקות לו את הכלוב.

כאשר התוכי צעיר הוא מלשלש בתדירות גדולה יותר מתוכי בוגר, לכן בהתחלה די קשה לשלוט בזמנים שהתוכי מלשלש. בהמשך יהיה יותר קל גם מפני שהתדירות בה התוכי ילשלש תהיה ארוכה יותר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הוא נמצא עם הכלוב שלו בסלון.. אבל כשהולכים לישון אז אני לוקחת אותו לחדר כי שם שקט.. עם אשאיר אותו בסלון אז יהיה לו רעש..
ואני רואה טלויזיה כרגיל.. והוא יושב על הכלוב הפתוח בסלון...ויושן,מתנקה,אוכל,מציץ ולועס את הכלוב.. אבל עם אני אלטף אותו פעם ב.. אז הוא לא יואהב אותי ולא יתרגל אלי.. וירגיש לבד.. לא?

נראה לי שהייתי צריכה להתחיל מתוכון.. ולאט לאט לעלות ברמה... נראה איך זה יתקדם.. מקסימום אמכור אותו לאנשים שיש להם ניסיון ושיגדלו אותו בצורה טובה. למרות שקשה למכור בכול מצב. :(.

עם כול הפחדים והיסוסים שלי..נראה לי שהיה עדייף עם הייתי מחכה עוד עם הקנייה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין הבדל בין לגדל תוכון האכלת יד או סנגל. הייתי אומר שלגדל תוכון האכלת יד קשה יותר מאשר לגדל תוכי גדול יותר מאחר ותוכון זה לא תוכי שנינוח ושישב על היד. לעומת זאת הסנגל יותר רגוע וניתן לתקשר עימו טוב יותר.

לא יודע מה היית עושה עם תוכון שאת לא עושה עם הסנגל, בסך הכל הכל אותו דבר.
מידי פעם תתני לךתוכי יחס, תתני לו צ'ופר , מילה טובה, נסי ללטף ואם הוא מסכים אז תלטפי ותאפשרי לו להתרגל לסביבה.
כמו שאמרתי קודם, תוכי לא זקוק לטיפול צמוד, אפשר להקדיש מספר דקות פעם עד פעמיים ביום כדי ללמד אותו לעלות, לרדת ופקודות נוספות, מעבר לזה תאפשרי לו להרגיש בנוח.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

מ11 עד עכשיו הוא מחוץ לכלוב.. החזקתי אותו פעמיים לקצת.. ליטפתי אותו כשהוא על הכלוב ודברתי אליו...ליטפתי ואמרתי ליטוףף...או נשיקההה... ואמרתי לו בקול הכי רגוע שגיסתי ואמרתי לו שהוא חמוד אז הוא גירגר בקול רם... ועדיין כשאני באה לקחת אותו הרבה פעמים הוא פותח עלי מקור..למה? כמובן שאז אני מלטפת ופשוט הולכת... היתנהגות כזאת עם התוכי היא תקינה? ותקין שבמהלך היום הוא ישן כבר 3-4 פעמים למשך חצי שעה - שעה? מרים רגל שם את הראש אחורה בנוצות וישן... ובצהריים הוא ישן וטוח כדאי צייץ ממש חזק קול קצת צורם... עד שהוא שתק ופשוט ישן..
והבאתי לו בבוקר תפוח טעם קצת.. שמתי לו בכלוב טעם קצת ולא אכל יותר
ולפני שעה הבאתי לו אפרסמון הוא טעם ממש רק עם המקור והבאתי לו חצי כזה והוא פשוט עף מהכלוב וממני... וסירב לאכול... הוא רגיל רק לכופתיות.. אז איך להרגיל אותו? אני מרגישה שהוא לא מקבל יחס.. הוא גם תינוק ואין בו פחד...בא לחתול...מסתובב אליו ולא ניבהל מהחתול... זה היה אתמול... והיום החתול רצה להריח אותו או לקפוץ עליו והעפתי אותו.. והוא גם לועס כול דבר... את הכלוב שלו.. לאפשר לו? וכריות.. וכול דבר.. מה לעשות חוץ מלקנות צעצועי לעיסה? או שזה יפתור את הבעיה? וזהו בעיקרון הוא יושב על הכלוב עכשיו ויושן.. כול עוד אני חולה בבית לא אכפת לי שהכלוב פתוח... אבל עם היום ומחר כול היום הוא יהיה בחוץ חוץ מבבוקר כשהוא בכלוב עד 11... תיהיה לו בעיה פתאום ביום שלישי כשהוא יהיה בכלוב? או שזה בסדר? מקווה שאתרגל אליו במהרה...לא נעים לי מהקטן...אבל אני לא מרגישה שום חיבור אליו :( והכופתיות שלו מסריחות... אני מתחילה לתהות עם גידול תוכי מתאים לי :(((( מה עובר עלי :((((((
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”