ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פינקים חדשים
מנהל: מפקחים
Re: פינקים חדשים
אחרי 21יום הם כבר עפים ואוכלים לבד?
אחרי סבב שלישי רביעי אמרת להוציא את התא ולתת להם מנוחה כמה זמן?
ועם לא אתן להם מנוחה אז יכול לקרות משהו לנקבה?
ולגבי מחלות יש ראיתי באיזה פוסט על טפילים אצל הגוזלים בקן??
איך אני מונע את זה והאם זה נכון?ועוד דבר הם יכולים להגיע ל50ביציפ בשנה בערך?
אחרי סבב שלישי רביעי אמרת להוציא את התא ולתת להם מנוחה כמה זמן?
ועם לא אתן להם מנוחה אז יכול לקרות משהו לנקבה?
ולגבי מחלות יש ראיתי באיזה פוסט על טפילים אצל הגוזלים בקן??
איך אני מונע את זה והאם זה נכון?ועוד דבר הם יכולים להגיע ל50ביציפ בשנה בערך?

אחרי 21 יום הם יוצאים מהקן ונעזרים בהורים תוך כדי שהם מתחילים לאכול לבד.
הפסקת התטולה לא תמיד מצליחה ע"י זה שמוציאים את הקן ואפילו מפרידים בין בני הזוג, לעיתים נקבה שתרצה להטיל תעשה זאת אפילו בכלי האוכל. אפשר לאחר סבב רביעי לנסות להפסיק את התטולה ע"י כך שתסיר את תא ההטלה..
אם הפינקים שלך יקבלו תזונה טובה ולא יהיו להם חוסרים תזונתיים ובמידה והפינקים שלך בריאים לא צריכה להיות בעייה עם יהיה עוד סבב
נוסף. בטבע אין מי שיעצור אותם והם מתרבים כאוות נפשם.
לכן, חשוב שהפינקים יהיו בכלוב גדול שיאפשר להם תנועה, חילוף חומרים טוב ופעילות שמחזקת את השרירים.
לגבי טפילים, שמור על הגיינה טובה, נקה את איזור המחייה שלהם באופן יום יומי ותן מים טריים. בדרך כלל כששומרים על ההגיינה לא רואים טפילים. במידה ותראה טפילים אפשר לטפל בכך ע"י תכשירים שנמכרים בשוק.
לגבי כמויות הביצים שציינת, לא כמות הביצים היא שקובעת את מספר הגוזלים שיבקעו וישרדו. בחשבון גס אם בכל סבב הנקבה תטיל 6 ביצים לאחר 5 סבבים היא תטיל 30 ביצים.. ישנן נקבות שיטילו גם 8 וגם 9 ביצים אבל בסך הכל 6 ביצים זה הממוצע הכללי.
הפסקת התטולה לא תמיד מצליחה ע"י זה שמוציאים את הקן ואפילו מפרידים בין בני הזוג, לעיתים נקבה שתרצה להטיל תעשה זאת אפילו בכלי האוכל. אפשר לאחר סבב רביעי לנסות להפסיק את התטולה ע"י כך שתסיר את תא ההטלה..
אם הפינקים שלך יקבלו תזונה טובה ולא יהיו להם חוסרים תזונתיים ובמידה והפינקים שלך בריאים לא צריכה להיות בעייה עם יהיה עוד סבב
נוסף. בטבע אין מי שיעצור אותם והם מתרבים כאוות נפשם.
לכן, חשוב שהפינקים יהיו בכלוב גדול שיאפשר להם תנועה, חילוף חומרים טוב ופעילות שמחזקת את השרירים.
לגבי טפילים, שמור על הגיינה טובה, נקה את איזור המחייה שלהם באופן יום יומי ותן מים טריים. בדרך כלל כששומרים על ההגיינה לא רואים טפילים. במידה ותראה טפילים אפשר לטפל בכך ע"י תכשירים שנמכרים בשוק.
לגבי כמויות הביצים שציינת, לא כמות הביצים היא שקובעת את מספר הגוזלים שיבקעו וישרדו. בחשבון גס אם בכל סבב הנקבה תטיל 6 ביצים לאחר 5 סבבים היא תטיל 30 ביצים.. ישנן נקבות שיטילו גם 8 וגם 9 ביצים אבל בסך הכל 6 ביצים זה הממוצע הכללי.
כל עוד אתה שומר על סביבה והגיינה נאותה אז אין סיבה לדאגה וכל זה על פני השטח.
אלא אים כן יש מחלות נסתרות שמופיעות בפתאומיות ללא התראה ואז לפעמים זה קריטי.
אלא אים כן יש מחלות נסתרות שמופיעות בפתאומיות ללא התראה ואז לפעמים זה קריטי.
שמתי להם גוש חוטים איזה שלוש פעמיים והם ממשיכים להכניס שמתי לב שבפנים כבר מלא אז זה טבעי?וכל סוף הטלה להוציא את החוטים ולשים חגש?

תוציא את החוטים כי זה מספיק ואים תשים כמות של חוטים הם ימלאו עד הסוף
ככה שהם לא יוכלו לצאת או להכנס די אל תשים עוד
ככה שהם לא יוכלו לצאת או להכנס די אל תשים עוד
נו באמת הכנסתי להם עוד ואיך אני ידע עכשיו עם זה יותר מדיי ועם צריך להוציא עוד מהתא?

איזו כמות יש בתא? התא צריך להיות מרופד אבל לא בצורה כזאת שלא ישאר מקום.
אם היית אלרגי כבר היית יודע. כנראה שאתה או אנשים במשפחה לא אלרגים כי הם לא פיתחו תסמינים שיכולים להיות קשורים לאלרגיה.7102 כתב:הפינקים אצלי בחדר ורציתי לדעת עם קיימת אפשרות למחלות כלפי הסביבה?או אלרגיוצ?
היה לי סלסלה בכלוב וזה היה כימעט מוכן הם הכניסו חוטים והכל זה היה בתוך התא לא היה לי מבט אז החלפתי להם אותו ושמתי מעץ יום חמישי החלפתי שמתי להם גם חוטים חדשים את התא הרכבתי בחוץ ומיום חמישי הם לא נכנסים מה לעשות הם פתאום הפסיקו להיכנס יש משהו סיבה?טו יש משהו שאני יכול לעשות אתמול גם ראיתי שלנקבה היה דם מתחת למקור ליד כזה ועכשין בדקתי ואין לה אולי הם רבו או משהו?מה יכול להיות הסיבה ומה לעשות עם התא?

הסיבה פשוטה, הם בנו קן ואתה "פירקת" להם את הקן. מבחינתם זה לא שעזרת להם והכנתה להם בית חדש.
עכשיו הם אמורים קודם כל להתרגל לנוכחות של התא הטלה החדש, בהמשך הם יתחילו לבנות מחדש. זה לא תהליך של וים.
אתה יכול לקחת מעטמהריפוד והניח בתות התא, תשים בתחתית ריפוד ועם האגרוף שלך תיצור שקע, לאחר מכן תיקח מעט
מהחוטים ( 2-3) ותשים אותם כך שיבלטו מפתח התא, זה ידרבן אותם לגשת לתא. מעבר לזה תתאזר בסבלנות ותמתין.
לגבי הדם במקור, קשה לי לענות לך, יתכן שהנקבה קיבלה מכה, תצטרך לעקוב ולנסות להבין כיצד זה התרחש.
עכשיו הם אמורים קודם כל להתרגל לנוכחות של התא הטלה החדש, בהמשך הם יתחילו לבנות מחדש. זה לא תהליך של וים.
אתה יכול לקחת מעטמהריפוד והניח בתות התא, תשים בתחתית ריפוד ועם האגרוף שלך תיצור שקע, לאחר מכן תיקח מעט
מהחוטים ( 2-3) ותשים אותם כך שיבלטו מפתח התא, זה ידרבן אותם לגשת לתא. מעבר לזה תתאזר בסבלנות ותמתין.
לגבי הדם במקור, קשה לי לענות לך, יתכן שהנקבה קיבלה מכה, תצטרך לעקוב ולנסות להבין כיצד זה התרחש.