מישהו יכול לספר על סמך הניסיון שלו איך הנקבה מתנהגת בזמן קינון?
האם יש סימנים מקדימים להטלת ביצים?
ובכלל האם יש איזושהי התנהגות טיפוסית לזוג בתקופה הנוכחית שלמיטב הבנתי היא התקופה המובהקת לזיווג של זוגות
(השאלה מתייחסת לאקלקטוס, ג׳אקו, אמזונה וכו׳)
אשמח לשמוע מהניסיון שלכם
תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התנהגות הנקבה בזמו קינון (מנסיונכם)
מנהל: מפקחים
Re: התנהגות הנקבה בזמו קינון (מנסיונכם)
רעש והרבה מצד בני הזוג, עצבנות יתר, כירסום תאי ההטלה, לעיתים הזכר ירדוף אחרי הנקבה ונראה כאילו הם רבים.
הזכר נכנס ויוצא מהתא ובשלב מסויים הנקבה גם תחילה להיכנס ולצאת יותר מהרגיל. האכלות, זיווגים...
אפשר לשמוע קולות נקישה וכירסום בתוך התאים.
אני יכול להגיד לך מניסיון שכמעט כל זוג מתנהג בצורה שונה, אבל בגדול זהו דפוס הפעולה.
הזכר נכנס ויוצא מהתא ובשלב מסויים הנקבה גם תחילה להיכנס ולצאת יותר מהרגיל. האכלות, זיווגים...
אפשר לשמוע קולות נקישה וכירסום בתוך התאים.
אני יכול להגיד לך מניסיון שכמעט כל זוג מתנהג בצורה שונה, אבל בגדול זהו דפוס הפעולה.
ואם הזכר נמנע מכניסה לתא
אבל הנקבה נמצאת בו בחלק מהיום וברוב שעות הלילה?
זה אומר משהו?
אבל הנקבה נמצאת בו בחלק מהיום וברוב שעות הלילה?
זה אומר משהו?
באיזה תוכי מדובר? האם אתה צופה בהם במצלמה?
יתכנו מספר דברים.
1.למשל שהזכר מעוניין להזדווג אך הנקבה עדיין לא מוכנה ולכן היא נמצאת יור בתא ההטלה כי הוא משמש לה כעין מקלט
2.הנקבה מתכוננת לקראת האפשרות של הזדווגות וריבוי ולכן מעוניינת למצוא מקום נוח ובטוח.
3.הנקבה לפני הטלה, בשלב זה הנקבה שוהה יותר ויותר בתא כאשר הזכר שומר מחוצה לו. לעיתים עוברים מספר ימים עד להטלה.
סימנים נוספים אפשר למצוא בתא ההטלה כאשר מרימים את דלת התא. אפשר לראות שהנקבה מסתירה את הפתח עם נסורת שהיא
עורמת על הדלת.
חשוב שלא לפתוח את הדלת בפתאומיות. לפני פתיחת דלת תא ההטלה תקיש על התא שלוש נקישות, תמתין מעט ואז תפתח. כשאתה נוקש על התא הנקבה כבר מוכנה למה שעומד לקרות והיא לא מופתעת וקופצת בפתאומיות אחורה, כך ובמידה ויש ביצים או גוזלים היא לא פוגעת בהם מתוך לחץ.
יתכנו מספר דברים.
1.למשל שהזכר מעוניין להזדווג אך הנקבה עדיין לא מוכנה ולכן היא נמצאת יור בתא ההטלה כי הוא משמש לה כעין מקלט
2.הנקבה מתכוננת לקראת האפשרות של הזדווגות וריבוי ולכן מעוניינת למצוא מקום נוח ובטוח.
3.הנקבה לפני הטלה, בשלב זה הנקבה שוהה יותר ויותר בתא כאשר הזכר שומר מחוצה לו. לעיתים עוברים מספר ימים עד להטלה.
סימנים נוספים אפשר למצוא בתא ההטלה כאשר מרימים את דלת התא. אפשר לראות שהנקבה מסתירה את הפתח עם נסורת שהיא
עורמת על הדלת.
חשוב שלא לפתוח את הדלת בפתאומיות. לפני פתיחת דלת תא ההטלה תקיש על התא שלוש נקישות, תמתין מעט ואז תפתח. כשאתה נוקש על התא הנקבה כבר מוכנה למה שעומד לקרות והיא לא מופתעת וקופצת בפתאומיות אחורה, כך ובמידה ויש ביצים או גוזלים היא לא פוגעת בהם מתוך לחץ.
זה זוג ג'אקו
יש הבדל בדפוסי ההתנהגות בין סוג לסוג?
יש הבדל בדפוסי ההתנהגות בין סוג לסוג?
יש הרבה מן המשותף בין הזוגות אך יש גם שוני בדפוסי ההתנהגות ובצורת החיזור. ישנם זוגות שהזכר נמצא חלק ניכר מהזמן עם הנקבה בתא, אחרים לא יכנסו כלל לתא מלבד בתקופה הראשונה. ישנם שירדפו את הנקבה ויקימו רעש אימים ועוד. יש לי זוג שהזכר זורק את כל האוכל מכלי האוכל על מנת שלנקבה לא יהיה מה לאכול והיא תהיה תלויה בהאכלה שלו. יש לי זוג שהנקבה מתחילה כשבוע לפני ההטלה לרדת לריצפת הכלוב ולישון שם עד השעה המאוחרת של הלילה ולאחר מכן חוזרת למקומה... מצד שני יש לי זוג שקט להפליא שהנקבה והזכר חיים בהרמוניה מושלמת, כשהיא ישנה בתא אני יודע שיש הטלה.