ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלוב לזוג תוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כלוב לזוג תוכונים

שליחה על ידי eli_lea »

אני משתמש במגבונים לחים לניקוי הרשת התחתונה, הניקוי מהיר וטוב במידה והוא נעשה לעיתים רחוקות. ניקוי יום יומי ישמור על הניקיון ויעשה את תהליך הניקוי קל מאוד מאחר והלשלשת לא תהפוך מוצקה וקשה להורדה.
אין שום בעייה להשתמש במגבון , התוכים לא יתחלקו אם זה ישאר מעט לח. בדרך כלל הלחות של המגבון מתייבשת מהר מאוד.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

תודה רבה ,
שאלה לגבי תא ההטלה
אם יש בו "הכנות" של פעמים קודמות שהם נכנסו לתא ,
אני צריכה להוציא אותם ?
"הכנות" אני מתכוונת ללשלשת , אבקה כזאת לבנה (אולי מהגירודים של התא) , ונוצות ..
האם אני צריכה להוציא ולנקות את התא ?
האם אפשר לנקות את התא עם מגבון ?
והאם זה לא משנה איפה אני שמה את התא באחד הפתחים ?
זה משנה באיזה פתח של הכלוב אני אשים את התא ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם לא נעשה בתא שימוש זמן מה אפשר להסיר אותו ולנקות, אפשר לנקות עם מעט מים וחומץ לשטוף מעט ולייבש.
אפשר לנקות את הכלוב עם מגבון. מגבון לדעתי לא יסיר את הליכלוך אם הוא ממש רב אבל מגבון יכול בהחלט לשמש לניקוי.\

תמיד עדיף לשים את תא ההטלה במיקום הכי גבוה שמתאפשר בכלוב. במידה ואין כזה ושני הפתחים באותו גובה זה לא ממש משנה היכן את מציבה את התא. אבל, אם הצבת אותו בעבר בצד הימני של הכלוב עדיף שגם עכשיו התא יהיה בימין, התוכים כמונו מתרגלים לדברים שונים ויהיה להם נוח יותר בימין. אם זה לא המצב תציבי אותו היכן שאת רוצה בתנאי שאת לא הולכת לשנות את המיקום שוב ושוב.

כמובן שעדיף להשתמש בפתחים הצדדיים של הכלוב ולא בחזית הכלוב שם התא יחסום את הגישה לכלוב.

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל

שליחה על ידי gilih98 »

פעם לא היה לי כלוב כזה אלא כלוב קטן בלי פתחים צדדיים לתא הטלה ..
הפתח בצד ימין הוא הפתח שליד החלון והפתח של התא לא יהיה מול החלון ..
האם עדיף יותר שהפתח של התא יהיה מול החלון כדי שייכנס שמש ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תא הטלה צריך להיות ממוקם במקום הכי פחות מואר והכי פחות שיש עליו שמש, שימי אותו בדיוק בצד השני של החלון.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל

שליחה על ידי gilih98 »

אני שולחת תמונות ותגיד לי איפה לשים באיזה צד כי לא ממש הבנתי באיזה צד ...
אין בעיה לנקות את התא עם מגבון ?
ושאלה , האם מותר לשים את התא עכשיו ?
לא מפריע להם שחורף ?
הם יכולים להיפגע או חס וחלילה למות אם הם יהיו בסבב וקר ?
שמעת על תופעה שנקראת "עיקור החורף של ביצי התוכים" ?
הם יכולים למות מהקור ?
והנה התמונות של התא על הכלוב ובדרך תמונות גם של הכלוב החדש והתוכונים בתוכו (:
קבצים מצורפים
הנה זה ממש על החלון צד ימין
הנה זה ממש על החלון צד ימין
וזה בצד השני צד שמאל
וזה בצד השני צד שמאל
זה כל הכלוב
זה כל הכלוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כמו בתמונה השנייה מרוחק מהחלון זה טוב יותר.
אין בעייה לנקות את התא עם מגבון.
אפשר לשים תא הטלה כבר עכשיו. לא מפריע להם שחורף, תוכים יתרבו לאורך כל השנה, אין בעייה של טמפטורה במיוחד כשאת מגדלת את התוכים בבית. אני מגדל מחוץ לבית והתוכים מתרבים גם בחורף כשקר מאוד. כל זמן שהם מוגנים מרוחות וגשמים הכל בסדר.

"עיקור חורף של ביצי תוכים" זו עוד המצאה חסרת כל בסיס וידע. אצלי כמו אצל כולנו יש חורף באותה מידה, לא יודע מה הניסיון של הגברת שהמציאה את המושג הזה אבל חד משמעית אין לו בסיס. הטענה למי שלא הבין על מה מדובר, נאמר שהתוכי מטילה את הביצה ועד שהיא מתחילה לדגור לאחר שהטילה את הביצה השנייה או השלישית הביצים שהיא הטילה כבר לא טובות או הופכות להיות עקרות בגלל הקור...קישקוש . אצלי בשיא החורף יש תטולות גם של 4 ביצים כשהתוכים מחוץ לבית ללא חימום וכולם בוקעים. בקיצור..קישקוש בגרוש.
גידלתי סוגים שונים בחורף וביניהם גם תוכונים שדגרו בחורף ובקעו גם 7 גוזלים ויותר...

על אותו עיקרון זה מזכיר לי את המגדלים הדגולים ווטרינרית ידועה שטוענים שרק 20 או 30% מהתוכים ידברו. שיסבירו לי איך אצלי 100% מהתוכים מדברים? לא רק זה אלא שגוזלים בני חודשיים וחצי ושלושה מתחילים לדבר? בקיצור, כולם כותבים, לא עולה להם כסף, וכל גדל מתחיל נתפס לכתוב כאילו מדובר בתורה מסיני וממשיך להפיץ את השטויות.
אגב, אני ממליץ לכל מגדל לשאול ולקרוא במספר מקומות ולאחר מכן להפעיל את השכל הישר ואת ההיגיון בטרם הוא "קונה" סיפור כזה או אחר. מן הסתם ברשת כל מי שרוצה כותב וכל כותב מציג את עצמו כמומחה, באתרים שונים יש מידע מועיל ומידע שגוי ועל כולנו לחקור היטב מה נכון לנו ומה לא ולפי זה לפעול.

אין לך מה לדאוג, תוכים לא מתים מהקור, תוכים חיים ומתרבים גם בשלג, תוכים מאוד חסינים ומסתגלים לטמפרטורות שונות בתנאי שזה נעשה בהדרגה. אם תוכים מתים בחורף זה כתוצאה מכך שהם היו חולים. מערכת החיסון שהייתה חלשה גם כך קרבסה, על אותו עיקרון תוכים מתים בחמסינים.

לסיכום, תוכים בריאים יכולים להסתגל לטמפרטורות של קור וחום ללא בעיה אם ההפרשים אינם פתאומיים ונעשים בהדרגה ובטבעיות.
תוכים יכולים להתרבות בחודשי החורף הקרים ללא בעייה, לא קורה לביצים כלום, אם הביצים מופרות והאם דוגרת טוב יבקעו גוזלים. ללא קשר לכך שחורף.

הכלוב יפה ומרווח, הייתי משנה את מקלות העמידה. אני יודע שהמקלות מגיעים כך עם הכלוב לאורכו אבל עדיף לקצר אותם ולשים מקל בצד תא ההטלה ומקל בצד שני, זה יותר טבעי כשהם עומדים מול תא ההטלה ויכולים גם לעוף ממקל למקל.
אפשר לקצר את המקלות ולעשות חריץ בקצה ואפשר למצוא ענפים מתאימים ולמקם אותם בתא.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל

שליחה על ידי gilih98 »

תודה רבה על התשובה המלאה ועל כל הידע
לגבי המקלות בכלוב
אולי אפשר להרחיק עוד את המקלות אחד מהשני ?
והאם צריך שתא ההטלה יהיה ליד מקל ?
כי אם אני ארחיק אותם ואשים את התא אז המקל יהיה קצת רחוק ממנו ..
ואם אקצר את המקלות איך אפשר לקצר ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כרגע המקלות ממוקמים לאורכו של הכלוב, כלומר התוכים הולכים וחוזרים עליהם כאשר המרווח ביניהם מותיר לתוכים אפשרות של לדלג לכל היותר ממקל למקל. אני לא אוהב את הסידור הזה כי הוא לא טבעי אבל בכלובים האלה המקלות עמידה מגיעים בצורה הזאת.
המקל לא חייב להיות צמוד לתא ההטלה, המקל יכול להיות מרוחק מתא ההטלה כ 10ס"מ כאשר הוא בגובה נמוך מעט מפתח תא ההטלה.
כדי לחתוך את המקלות צריך משור. אפשר להשתמש בענפים טבעיים במקום המקלות ולמקם אותם מצד לצד.גם כדי לחתוך את הענפים הטבעיים תצטרכי משור.
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל

שליחה על ידי gilih98 »

שמתי להם עכשיו את התא הטלה ,
וכמו תמיד התוכון הירוק (הזכר) העונה לשם קוקי מתחיל לבחון ולהסתכל מבחוץ תמונה
לגבי המקלות עוד לא סידרתי ...
יהיה טוב אם נגיד אני אוציא מקל אחד ואשים ענפים ?
ואם כן , איזה מקל להוציא ?
לגבי הכלוב , המקל הלבן הזה שלמעלה זה טוב שהוא שם ?
אני רואה שהם בעיקר ישנים שם ...
אני חושבת שהם לפעמים מקבלים מכות מה"תקרה" של הכלוב ..
או שכדאי להוציא אותו ?
הם לפעמים עולים לשם אך בעיקר ישנים שם ...
לגבי ענפים אפשר לשאול פה או שכבר לפתוח אשכול חדש ?
לגבי אוכל יש לי גם שאלות לשאול פה או בחדש ?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”