ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
סנגל לא מוכן לאכול פירות וירקות
מנהל: מפקחים
סנגל לא מוכן לאכול פירות וירקות
ניסיתי בכל דרך אפשרית.. היום גירדתי ונתתי...לא רצה,חתכתי חתיכה קטנה לא רצה...אכלתי לידו לא רצה.. יש לו קטע כזה שכשהוא לא רוצה ומביאים לו בכוח אז הוא פשוט עף...זה מוכר? ואיך להרגיל אותו לפירות וירקות כשהוא מתנהג ככה? נתתי לו בכוח לטעום...והוא ממש ממש נעלב עלי! רואה אותי והולך ממני או שבכלל ניכנס לכלוב...רציתי שיטעם ויבין שזה טעים...לא היתכוונתי באמת להכריח אותו ושיפגע ככה
. הבאתי לו כופתיות לא לקח ומאחותי כן..מקווה שהוא יסלח לי
Re: סנגל לא מוכן לאכול פירות וירקות
אי אפשר להכריח תוכי לאכול מזון כלשהו. בטח ובטח מזון שהוא אינו רוצה לאכול.
תוכים מאוד בררנים במזון שהם מכניסים לפה. זה משהו שטבוע בהם. תוכים שנמצאים בטבע יחקו את חברי הלהקה, יעופו איתם למצוא מזון וילמדו לברור מזון טוב ושאינו רעיל.
בשבי זה קצת יותר קשה להם, הם צריכים להתרגל למזונות חדשים וזה לוקח זמן, פעלת נכון כשאכלת לידו ממה שאת מגישה לו כך הוא יקבל ביטחון וינסה בעצמו, אבל אסור לנסות להאכיל בכוח, כך רק תגרמי לכך שהתוכי ירתע ממך.
בנושאים רבים כשמגדלים תוכים צריכים סבלנות, אפשר להגיד שכמעט בכל מה שנוגע לתוכים צריך הרבה סבלנות. צריך לזכור זאת.
שינויים לא מתחוללים ביום, לעיתים תוכים יאכלו מיד מזון חדש כי הוא יראה להם ולעיתים זה יכול לארוך תקופה מאוד ארוכה עד שינסו אם בכלל.
לכן, קודם כל תניחי לתוכי מגוון של ירקות / פירות אך בכמות קטנה, כך לא תצטרכי להשליך בכל פעם מזון שלא נאכל. אל תתייאשי, נסי שוב ושוב, נסי גם לגרום לתוכי עניין באוכל, למשל תתלי חציכת גזר או ירק אחר על גורגי הכלוב באיזור שבו התוכי נוהג לעמוד, לא קרוב מידי אבל במקום שאם הוא יתאמץ מעט הוא יגיע. תתלי על נדנדה של התוכי וכו'.
תתאזרי בסבלנות, בסופו של דבר תמצאי למה התוכי מתחבר ויתר ותדעי כה לתת.
לגבי זה שהתוכי נעלב ממך, אני חושב שזה מאוד טבעי, גם את היית נעלבת אם מישהו היה מנסה לדחוף לך אוכל שאת לא רוצה לפה וגם אני.
אז קודם כל אל תעשי זאת, מעבר לזה התוכי לא ישמור לך טינה לאורך זמן, אני מאמין שהוא יבין בהמשך שאת לא מתכוונת להמשיך ולכפות עליו דברים ויתרכך.
תוכים מאוד בררנים במזון שהם מכניסים לפה. זה משהו שטבוע בהם. תוכים שנמצאים בטבע יחקו את חברי הלהקה, יעופו איתם למצוא מזון וילמדו לברור מזון טוב ושאינו רעיל.
בשבי זה קצת יותר קשה להם, הם צריכים להתרגל למזונות חדשים וזה לוקח זמן, פעלת נכון כשאכלת לידו ממה שאת מגישה לו כך הוא יקבל ביטחון וינסה בעצמו, אבל אסור לנסות להאכיל בכוח, כך רק תגרמי לכך שהתוכי ירתע ממך.
בנושאים רבים כשמגדלים תוכים צריכים סבלנות, אפשר להגיד שכמעט בכל מה שנוגע לתוכים צריך הרבה סבלנות. צריך לזכור זאת.
שינויים לא מתחוללים ביום, לעיתים תוכים יאכלו מיד מזון חדש כי הוא יראה להם ולעיתים זה יכול לארוך תקופה מאוד ארוכה עד שינסו אם בכלל.
לכן, קודם כל תניחי לתוכי מגוון של ירקות / פירות אך בכמות קטנה, כך לא תצטרכי להשליך בכל פעם מזון שלא נאכל. אל תתייאשי, נסי שוב ושוב, נסי גם לגרום לתוכי עניין באוכל, למשל תתלי חציכת גזר או ירק אחר על גורגי הכלוב באיזור שבו התוכי נוהג לעמוד, לא קרוב מידי אבל במקום שאם הוא יתאמץ מעט הוא יגיע. תתלי על נדנדה של התוכי וכו'.
תתאזרי בסבלנות, בסופו של דבר תמצאי למה התוכי מתחבר ויתר ותדעי כה לתת.
לגבי זה שהתוכי נעלב ממך, אני חושב שזה מאוד טבעי, גם את היית נעלבת אם מישהו היה מנסה לדחוף לך אוכל שאת לא רוצה לפה וגם אני.
אז קודם כל אל תעשי זאת, מעבר לזה התוכי לא ישמור לך טינה לאורך זמן, אני מאמין שהוא יבין בהמשך שאת לא מתכוונת להמשיך ולכפות עליו דברים ויתרכך.
צודק...בהחלט לא אתן יותר בכוח. מקווה שלאט לאט הוא יתרגל..
וזה טיבעי שתוכי עף יחסית למרחקים אבל נמוך? הלכתי לשטוף ידיים וכשיצאתי ראיתי אותו לא רחוק מהדלת.. שמתי לו יד והוא רץ אלי...לא יודעת למה הוא עף בכלל לשם.
ושמנו לב..ואני בעיקר בבוקר כשאני פותחת את השמיכה ואומרת לו בוקר טוב הוא היה מגרגר נורא חזק... וגם לשאר בני המשפחה.. ולמצלמה...ופתאום אין גירגורים.. מה הסיבה לכך? אולי זה היה גירגור של פחד בכלל? איך מבדילים?
וזה טיבעי שתוכי עף יחסית למרחקים אבל נמוך? הלכתי לשטוף ידיים וכשיצאתי ראיתי אותו לא רחוק מהדלת.. שמתי לו יד והוא רץ אלי...לא יודעת למה הוא עף בכלל לשם.
ושמנו לב..ואני בעיקר בבוקר כשאני פותחת את השמיכה ואומרת לו בוקר טוב הוא היה מגרגר נורא חזק... וגם לשאר בני המשפחה.. ולמצלמה...ופתאום אין גירגורים.. מה הסיבה לכך? אולי זה היה גירגור של פחד בכלל? איך מבדילים?
תוכי שנוצותיו גזורות אמור לעוף למרחק של מטרים ספורים וכלפי מטה, לפי מה שכתבת מסתבר שכך הוא עף וזה בסדר, כאשר תראי שהוא מצליח להתרומם כלפי מעלה במהלך תעופה או שהוא מתעופף למרחקים גדולים יחסית, כדאי שתגזרי לו שוב את הנוצות.
לגבי הגרגורים בבוקר, כאשר התוכים מתעוררים בבוקר הם פוצחים בהשמעת קולות מכל מיני סוגים שמשמעותם יצירת קשר עם שאר חברי הלהקה שבמקרה הזה זה הבעלים שלהם, לדעתי הגרגורים זה נסיון לחקות את קולם של בני הבית.
במידה ואני טועה אז יש כאן את אלי שיתקן אותי
לגבי הגרגורים בבוקר, כאשר התוכים מתעוררים בבוקר הם פוצחים בהשמעת קולות מכל מיני סוגים שמשמעותם יצירת קשר עם שאר חברי הלהקה שבמקרה הזה זה הבעלים שלהם, לדעתי הגרגורים זה נסיון לחקות את קולם של בני הבית.
במידה ואני טועה אז יש כאן את אלי שיתקן אותי
מי שאמר שיהיה טוב הלך ולא השאיר תאריך.
כי כבר עכשיו טוב...
כי כבר עכשיו טוב...
שכחתי להוסיף, תוכים רבים בתחילת דרכם לא משמיעים קולות כאשר הם רואים אנשים בנוכחותם וזו הסיבה שכאשר מורידים את הכיסוי מהכלוב הוא משתתק, גם ג'רי האקלקטוס שלי בהתחלה היה מאוד שקט ליד אנשים והיום הוא לא מפסיק לצווח...
כי כבר עכשיו טוב...
כי כבר עכשיו טוב...
צודק בהחלט, תוכי שגזור היטב יעוף כלפי מטה מבלי יכולת להחזיק את עצמו באויר. צריך שעדיין תישאר לתוכי היכולת לדאות כלפי הריצפה בצורה בטוחה מבלי להתרסק.8530 כתב:תוכי שנוצותיו גזורות אמור לעוף למרחק של מטרים ספורים וכלפי מטה, לפי מה שכתבת מסתבר שכך הוא עף וזה בסדר, כאשר תראי שהוא מצליח להתרומם כלפי מעלה במהלך תעופה או שהוא מתעופף למרחקים גדולים יחסית, כדאי שתגזרי לו שוב את הנוצות.
לגבי הגירגורים, תוכים יגרגרו וישמיעו קולות בגקלל מגוון סיבות, כגון שביעות רצון, פינוק, כעס ופחד. כדי להבין למה התוכי מגרגר צריך להבין את הסיטואציה שבה התוכי נמצא ולנסות לפרש את דפוסי ההתנהגות. למשל אם התוכי מגרגר כי הוא לחוץ ומפחד הוא יתכנס בתוך עצמו, ינסה להיראות מאיים ולעיתים גם ינסה לתקוף אם ירגיש מאויים יותר. לעומת זאת תוכי שיגרגר בניסיון לתקשר יהיה הרבה יותר נינוח, יעמוד זקוף וינסה ליצור עימנו קשר עין ומגע.
תודה לשנכם 
עוד שאלה קטנה.. בגלל שזה התוכי האכלת יד הראשון שלי אז מתספים הרבה שאלות חח.
פעמים כבר הוא עף מהמוט בכלוב שלו לריצפה לשטיח..אני ממש בעד כי הוא מטייל..ואני שמה יד והוא רץ אליי.. אבל הבעיה שכול פעם שהוא נוחת על השטיח הוא מחליט שהוא חייב חייב להשאיר צואה שלא הייתה מביישת פיל! איך למנוע זאת? מה לעשות חוץ מלנקות כמובן.. תמיד גם כשהוא ניבהל ועף לאנשהו הוא דואג להשאיר המון צואה... זה ממש מוריד לי תכייף איתו..מרגישה שכול היום אני רק מנקה אחריו ומפחדת שיעשה צואה עלי
עוד שאלה קטנה.. בגלל שזה התוכי האכלת יד הראשון שלי אז מתספים הרבה שאלות חח.
פעמים כבר הוא עף מהמוט בכלוב שלו לריצפה לשטיח..אני ממש בעד כי הוא מטייל..ואני שמה יד והוא רץ אליי.. אבל הבעיה שכול פעם שהוא נוחת על השטיח הוא מחליט שהוא חייב חייב להשאיר צואה שלא הייתה מביישת פיל! איך למנוע זאת? מה לעשות חוץ מלנקות כמובן.. תמיד גם כשהוא ניבהל ועף לאנשהו הוא דואג להשאיר המון צואה... זה ממש מוריד לי תכייף איתו..מרגישה שכול היום אני רק מנקה אחריו ומפחדת שיעשה צואה עלי
זו הנטייה של כל התוכים, לאחר שהם נוחתים הם מלשלשים. יתכן שזה יותר בקטע של התרגשות מהתעופה והנחיתה או מתוך לחץ. בהמשך כשהתוכים יותר בוגרים זה קורה לעיתים נדירות יותר.
אין הרבה מה לעשות כדי למנוע זאת, פשוט צריך לנקות ולקחת את זה כחלק משלב בגידול התוכי.
אין הרבה מה לעשות כדי למנוע זאת, פשוט צריך לנקות ולקחת את זה כחלק משלב בגידול התוכי.
בהמשך לעניין שהתוכי מלשלש בכל מיני מקומות לא רצויים, אצלי המצב הפוך, האקלקטוס שלי מלשלש אך ורק בתוך הכלוב שלו או על הסטנד כאשר הוא מחוץ לכלוב, לעיתים אני מחזיק אותו ביד או שאני מניח אותו על ידית הכסא שלי במשך חצי שעה והוא אינו מלשלש, כאשר כבר ממש לחוץ לו לעשות אז הוא מנסה לעבור לסטנד ואז אני שם אותו והוא מלשלש ומיד חוזר אלי.
זה דבר סטנדרטי? גם אצלכם זה כך?
זה דבר סטנדרטי? גם אצלכם זה כך?
כי כבר עכשיו טוב...
כי כבר עכשיו טוב...
יוחנן...הלוואי עלי! איך למדת אותו?
ואצלי כול החיים של התוכי זה יהיה ככה? ואצצרך להחליף בגדים כמה פעמים ביום?
פחות אכפת לי לנקות מהשטיח ... אבל על הבגדים שלי זה ממש דוחה אותי ואני לא יכולה לנגב ... אני ישר מחליפה בגדים ואז זה מתסכל אותי.
ובצהריים גם הוא תמיד צווח עם קול צורם באוזנים.. מה עושים במצב הזה? נראה שזה משעמום ואני מנסה ככה פעם חלון קצת..פעם סטנד...פעם פינוקים,ליטופים ודיבורים.פעם רץ בסלון.. אבל לא רוצה שיחשוב שעם הצווחות האלה אני ישאר אמצע לו תעסוקה.. יש לו ציוצים מתוקים וכול יום ציוץ חדש...עד שמגיעות הצווחות הבלתי ניסבלות האלה
ואצלי כול החיים של התוכי זה יהיה ככה? ואצצרך להחליף בגדים כמה פעמים ביום?
פחות אכפת לי לנקות מהשטיח ... אבל על הבגדים שלי זה ממש דוחה אותי ואני לא יכולה לנגב ... אני ישר מחליפה בגדים ואז זה מתסכל אותי.
ובצהריים גם הוא תמיד צווח עם קול צורם באוזנים.. מה עושים במצב הזה? נראה שזה משעמום ואני מנסה ככה פעם חלון קצת..פעם סטנד...פעם פינוקים,ליטופים ודיבורים.פעם רץ בסלון.. אבל לא רוצה שיחשוב שעם הצווחות האלה אני ישאר אמצע לו תעסוקה.. יש לו ציוצים מתוקים וכול יום ציוץ חדש...עד שמגיעות הצווחות הבלתי ניסבלות האלה