ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך גורמים לתוכי להשמין?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

איך גורמים לתוכי להשמין?

שליחה על ידי יוחנן »

לפני כשבועיים לקחתי את האקלקטוס שלי (ג'רי) למגדל שממנו קניתי אותו בכדי שיגזור לו את הנוצות, לטענת המגדל התוכי שלי רזה מידי (ניתן להרגיש את עצם החזה בולטת) הוא יעץ לי לתת לו באופן קבוע תערובת גרעינים ליד הכופתיות בכדי שישמין, נכון להיום (כשבועיים שלוש אחרי) אני לא רואה שינוי. האם יש דרך לגרום לו להשמין?? ולמה הוא רזה? יש לו אוכל בשפע גם גרעינים וגם כופתיות שהוא אוהב וגם פירות וירקות פעם ביום.
מי שאמר שיהיה טוב הלך ולא השאיר תאריך.
כי כבר עכשיו טוב...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: איך גורמים לתוכי להשמין?

שליחה על ידי eli_lea »

השאלה מה זה "רזה". ישנם תוכים רזים ובריאים וישנם תוכעים מלאים יותר וגדולים יותר ובריאים. יש משקל לתוכי אקלקטוס שנע
בין 350 גרם ל 460 גרם, הפרשי המשקל הגדולים נובעים מהסוגים והתתי סוגים השונים של האקלקטוסים.
אם התוכי שלך מתחת למשק להמינימום אז הוא נחשב לרזה .
רזון יכול לקרות מכמה סיבות.
1.תזונה לקוייה
2.טפילי מעיים.

תזונה שמבוססת על כופתיות מחברה טובה ומוכרת ובנוסף תוספות מזון כגון" תערובת זרעים, תערובת השרייה/הנבטה, ירקות פירות
ותוספת סידן צריכים להספיק בהחלט וליצור תזונה טובה ואיכותית.

כדי לודא שאין טפילי מעיים יש לקחת את התוכי לבדיקה. בבדיקת צואה אפשר למצוא נתונים לגבי טפילי מעיים.
הטיפול די פשוט באמצעות תרופה שנקראת איוומק.
סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שגיא5 »

קודם תשקול את התוכי שתדע.אפשר גם למשש את עצם החזה ולראות אבל זה גם לא ממש בדיקה שמש אפשר לדעת.
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוחנן »

התוכי בריא ופעיל, אני ישקול אותו בקרוב.
תודה על העזרה.
מי שאמר שיהיה טוב הלך ולא השאיר תאריך.
כי כבר עכשיו טוב...
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

באיוומק משתמשים גם כטיפול מונע
אין מה להפסיד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני נגד מתן טיפולים של לצורך. איוומק עדיין אינו מכיל רכיבים טבעיים ומכיל כימיקלים, בשימוש רגיל הוא נחשב בטוח, בשימוש לאורך זמן
אני בטוח שהוא מזיק. טיפול מונע נותנים לאוכלוסיה בסיכון, אני לא רואה בעייה או ביכון לתוכים שנמצאים בבית ללא מגע עם תוכים נגועים.
אפשר להגיד על ותו עיקרון שעלינו לקחת כמה סוגי כדורים ביום כדי למנוע מחלות שונות כי אין מה להפסיד.
כל תרופה מכילה רכיבים שיכולים לעזור מצד אחד ומצד שני לקלקל. לדעתי אין טעם לקחת תרופה כשאין בעייה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”