ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כרסום ומשחק עם העיתונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

כרסום ומשחק עם העיתונים

שליחה על ידי yonit »

שלום !!
צריכה עיצה.
לשקשוקה ולצ'ופצ'יק שלי יש שני כלובים נפרדים במרחק מה אחד מהשני (בערך מטר, אולי קצת יותר), וביניהם יש "מגרש משחקים" מאוד מכובד שבעלי המוכשר בנה.
ה"מגרש" הזה הוא מתקן גדול של סולמות וחבלים וענפים ונדנדות ושלל צעצועים חביבים.
מתחת למגרש, בכדי למנוע ליכלוך על הריצפה אני פורשת עיתונים (כמו במיגרת הלשלשת בכלובים) על הריצפה ואחת ליומיים מחליפה.
העניין הוא שאין רשת כמו בכלובים, המפרידה בין המתקן עצמו לבין העיתונים.
למרות שלתוכים שלי (לעניות דעתי) אין מה לחפש על הריצפה (הרי כל הצעצועים וה"אתגרים" הם למעלה), איכשהו הם נורא נמשכים לריצפה ולפורר את העיתון.
הנושא הזה של העיתון עם הדיו במקור שלהם לא מוצא חן בעיניי (שלא לדבר על זה שהקקי שלהם מפוזר עליו פה ושם) ואני לא יודעת מה לעשות.
הרבה פעמים כשאני מתרחקת מעט בזמן שהם ב"לונה פארק" שלהם וחוזרת- אני מוצאת אותם על הריצפה משחקים / קורעים / לועסים את העיתונים... :(
מרוב ייאוש קניתי מפת- פסטיק גדולה כזו ופרשתי מתחת למתקן אבל הניקוי שלה היה תהליך נוראי כך שנאלצתי לחזור לעיתונים...
מה לעשות?
יש למישהו רעיון? עיצה?
פיתרון?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כרסום ומשחק עם העיתונים

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
זה קצת מבדר כי זו בדיוק ההתנהגות שלהם. כמו של ילדים קטנים.

ראשית לגבי העיתון. היום להבדיל מבעבר העיתונים אינם מכילים דיו רעיל ועופרת. העיתונים בטוחים לכירסום.
מפה מפלסטיק שניתנת ללקריעה וכירסום מאוד מסוכנת ועלולה לגרום נזק כשבולעים אותה. לכן טוב עשית כשהרחקת את המפה.

קשה למנוע מהתוכים מלשלש, קשה למנוע מהם יותר מלשלש באיזור מסויים שהם נמצאים מעליו. מאוד בעייתי כמו שאת רואה גם למנוע מהם לרדת ולהשתעשע עם העיתון כי זה מאוד נחמד להם לפרק דברים, במיוחד אם הם מקבלים בעבור זה גם תשומת לב ממך.
אם תוכלי להעלות תמונה של האיזור שבו את מציבה את העיתונים אולי אוכל לתת רעיון כדי למנוע מהתוכים את האפשרות להגיע לעיתון.
בכלל תמונות תמיד עוזרות, ותמונות גם יכולות לתת לחברים באתר רעיונות על איך ליצור לתוכים מקום נחמד בין שני כלובים...
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

מצורפות תמונות של הלונה פארק
קבצים מצורפים
מגרש משחקים
מגרש משחקים
8.jpg (69.74 KiB) נצפה 3062 פעמים
9.jpg
9.jpg (57.68 KiB) נצפה 3062 פעמים
10.jpg
10.jpg (69.66 KiB) נצפה 3062 פעמים
2.jpg
2.jpg (71.64 KiB) נצפה 3062 פעמים
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

ואו! הלונה פארק מדהים!!!!!!
עם אפשר שאלה.. למה לתוכי אחד כלוב קטן ואצל השני גדול?
נראה כלוב ממש פיצי לתוכי גדול כזה.
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

תודה..
הכלוב הקטן הוא זמני עד שתוכים יתרגלו אחד לשני
ואז אעביר אותם יחד לכלוב גדול ומרווח.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

וואו זה חתיכת "מגרש משחקים". לא תיארתי לעצמי שזה יהיה כל כך גדול ושיגיע לריצפה..
אנ י רואה גם שהוצאתם את המגש העליון של הכלוב. אני הייתי משתמש בו במקום העיתונים שבריצפה כאשר הסולמות והעצים שנוגעים בריצפה יהיו בתוכו. בתוכו הייתי שם מצע שמתאים לאוגרים ולתוכים ( יש כאלה בחנויות) אם כי אני ממשל לא אוהב להשתמש בזה.
הדבר השני שמצריך ויתר עבודה זה לקנות רשת ולמקם אותה על המגש, להשאיר בצדדים 2 ס"מ מכל צד של הרשת ולכופף את הרשת על המגש. כך תיצרו מגש מוגן. אפשר יהיה לשים בתוך המגש עיתונים ולכסות עם הרשת , לתוכים לא תהיה אפשרות להגיע לעיתונים אבל עדיין הלשלשת תיאסף על גבי העיתונים.
כל הכבוד לבעל על בניית המגרש תמונה
סמל אישי של משתמש
yonit
ביצה
ביצה

שליחה על ידי yonit »

היי ותודה על התגובות..
אכן הוצאנו את המגירה העליונה (גילינו שזה יותר פרקטי ברמה הניקיונית ;)),
אבל לצערי אני לא בטוחה שהיא תספיק לחלק התחתון של המגרש כי מאז שהוספנו את הענף (הענף דיי חדש, התווסף לאחרונה) התוכים מטיילים גם לשם כך ששטח העיתונים גדל..
(אצרף בהמשך תמונות יותר ממוקדות).
לגבי ההצעה עם הנסורת, חשבתי על זה אבל אז חשבתי על זה שוב-ורק המחשבה שכל ממשק כנפיים של התוכים יעיף את זה בכל הבית דיכא את המחשבה הראשונה... בהמשך לאותה מחשבה חשבתי גם על חצץ ששמים לחתולים, אבל שוב- אם הם ירדו לכרסם את זה אז זה כבר ממש לא טוב. ירדתי גם מהמחשבה הזו.
עניין הרשת ייבדק (בעלי יעשה בדק בנושא).

אז שוב, תודה על הרעיונות והעיצות,
ותודה על הפירגונים למתקן,
הוא אכן מהמם ונבנה מאהבה גדולה לשקשוקה וצ'ופצ'יק שלנו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טוב... אעם תמצאו פיתרון נשמח לשמוע. זה נראה כאילו הם הולכים ומשתלטים לכם על הבית.. תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”