ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נקבת ג'אקו מנומנמת
מנהל: מפקחים
Re: נקבת ג'אקו מנומנמת
יופי, שמח בשבילך שתותקן מצלמה, המצלמה ממש משדרגת ועוזרת ללמוד ולעקוב אחר התנהגות התוכים.
בהצלחה.
בהצלחה.
יש ביצה
אבל היא הוטלה בתחתית הכלוב
והנ3בה עדיין מותשת
מה לעשות?
אבל היא הוטלה בתחתית הכלוב
והנ3בה עדיין מותשת
מה לעשות?
הביצה שבורה?
הביצה שלמה
ללא דם
רק כתמי צואה
נראית לי גדולה
הנקבה הייתה ממש מותשת לאחר מכן
עכשיו הרבה יותר עירנית
אכלה מההשריה ששמתי לה
ונראית הרבה יותר עירנית
אפילו עפה מענף לענף
נכון לעכשיו נכנסה לתא
ללא דם
רק כתמי צואה
נראית לי גדולה
הנקבה הייתה ממש מותשת לאחר מכן
עכשיו הרבה יותר עירנית
אכלה מההשריה ששמתי לה
ונראית הרבה יותר עירנית
אפילו עפה מענף לענף
נכון לעכשיו נכנסה לתא
יופי אין בעייה, תיקח את הביצה בזהירות לתשים בתא במרכז. לפני כן תעשה גומה במרכז ותניח את הביצה במרכז.
מאותו רגע אל תפריע לנקבה, תשתדל להגיע לכלוב רק כדי לתת אוכל ומים. מעבר לזה אל תתפתה ותפתח את התא אם היא נמצאת בפנים. תהיה סבלני ונקווה שהיא תטיל את שאר הביצים בתא. תעדכן.
מאותו רגע אל תפריע לנקבה, תשתדל להגיע לכלוב רק כדי לתת אוכל ומים. מעבר לזה אל תתפתה ותפתח את התא אם היא נמצאת בפנים. תהיה סבלני ונקווה שהיא תטיל את שאר הביצים בתא. תעדכן.
היא סדוקה אבל לא מטפטפת
עברו כבר כמה שעות מזמן ההטלה
אז לשם מה לשים אותה בתא?
עברו כבר כמה שעות מזמן ההטלה
אז לשם מה לשים אותה בתא?
ביצה יכולה להחזיק גם מספר ימים ללא דגירה. אני הייתי שם אותה בתא ההטלה גם אם היא לא טובה ורק כדי שהאם תמצא אות שם ותמשיך להטיל את שאר הביצים בתא ההטלה, בהמשך יהיה אפשר להוציא אותה אם יהיה צורך.
שוב, המטרה לסמן לאם שהביצה בתא, שהביצה נמצאת שם והיא בטוחה ולסמן לה בעצם להמשיך ולהטיל את המקבץ של הביצים באותו מקום.
שוב, המטרה לסמן לאם שהביצה בתא, שהביצה נמצאת שם והיא בטוחה ולסמן לה בעצם להמשיך ולהטיל את המקבץ של הביצים באותו מקום.
אני מעריך מאוד את העזרה
אשמע לעצתך
מחר אחזיר את הביצה לתא ההטלה
עכשיו זה לא אפשרי מכיוון שכבר מספר שעות היאבתוך התא ואני לא רוצה להפריע
אבל בבוקר היא תצא לאכול ואז אעשה זאת
מעבר לכך שמתי לזוג מנורת חימום על מנת שיעבירו את הלילה בקלות מכיוון שאני לא בטוח שהיא הספיקה להתאושש במאת האחוזים
כמובן שמחר אמשיך לעדכן
ושוב תודה על העזרה
אשמע לעצתך
מחר אחזיר את הביצה לתא ההטלה
עכשיו זה לא אפשרי מכיוון שכבר מספר שעות היאבתוך התא ואני לא רוצה להפריע
אבל בבוקר היא תצא לאכול ואז אעשה זאת
מעבר לכך שמתי לזוג מנורת חימום על מנת שיעבירו את הלילה בקלות מכיוון שאני לא בטוח שהיא הספיקה להתאושש במאת האחוזים
כמובן שמחר אמשיך לעדכן
ושוב תודה על העזרה
מעולה, גם אם היא הייתה מחוץ לתא לא כדאי לגשת כשמחשיך, גם אם אתה מדליק אור בסביבה, אל תפריע לאחר רדת החשיכה אלא במקרים חריגים כשאתה חושב שיש בעייה כלשהיא.
אני ארחיב בקשר להטלה מחוץ לתא. לעיתים הנקבה לא מנוסה ולא מבינה ממש את המשמעות של הלחץ בביב. בהמשך היא כבר מנוסה ומבינה שמדובר בהטלה ועושה זאת בתא. לעיתים גם הנקבה ממש תשושה מהתהליך עצמו ולכן היא מטילה היכן שהיא נמצאת, לעיתים אפילו על ענף העמידה עליו היא עומדת.
לגבי הביצים, ביצה יכולה להישאר בתא ללא דגירה גם מספר ימים, לאחר שהאם תתחיל לדגור הביצה תתחיל להתפתח לגוזל.
בדרך כלל האם תתחיל לדגור רק לאחר הטלת הביצה השנייה/ שלישית. כך היא יוצרת מצב שהגוזלים יבקעו כמעט באותו גיל ויקל עליהם לקבל את האוכל. כאשר יש גוזלים גדולים וגוזלים קטנים הגוזלים הגדולים רומסים אותם ומגיעים לאוכל על חשבון הקטנים שלעיתים לא שורדים.
הבעייה הגדולה יותר זה כשהאם מתחילה לדגור למספר ימים ולאחר מכן מפסיקה, לאחר שהגוזל מתחיל להתפתח בתוך הביצה הוא זקוק להמשכיות ולחימום ע"י האם. הפסקה מרובה מיד עלולה לגרום לכשל בהתפתחות הגוזל בביצה ולהרוג אותו.
מחזיק לך אצבעות שאת ההטלות הבאות היא תעשה בתא ותראה בסופו של תהליך גוזלים.
אני ארחיב בקשר להטלה מחוץ לתא. לעיתים הנקבה לא מנוסה ולא מבינה ממש את המשמעות של הלחץ בביב. בהמשך היא כבר מנוסה ומבינה שמדובר בהטלה ועושה זאת בתא. לעיתים גם הנקבה ממש תשושה מהתהליך עצמו ולכן היא מטילה היכן שהיא נמצאת, לעיתים אפילו על ענף העמידה עליו היא עומדת.
לגבי הביצים, ביצה יכולה להישאר בתא ללא דגירה גם מספר ימים, לאחר שהאם תתחיל לדגור הביצה תתחיל להתפתח לגוזל.
בדרך כלל האם תתחיל לדגור רק לאחר הטלת הביצה השנייה/ שלישית. כך היא יוצרת מצב שהגוזלים יבקעו כמעט באותו גיל ויקל עליהם לקבל את האוכל. כאשר יש גוזלים גדולים וגוזלים קטנים הגוזלים הגדולים רומסים אותם ומגיעים לאוכל על חשבון הקטנים שלעיתים לא שורדים.
הבעייה הגדולה יותר זה כשהאם מתחילה לדגור למספר ימים ולאחר מכן מפסיקה, לאחר שהגוזל מתחיל להתפתח בתוך הביצה הוא זקוק להמשכיות ולחימום ע"י האם. הפסקה מרובה מיד עלולה לגרום לכשל בהתפתחות הגוזל בביצה ולהרוג אותו.
מחזיק לך אצבעות שאת ההטלות הבאות היא תעשה בתא ותראה בסופו של תהליך גוזלים.
תודה
כמובן שאמשיך לעדכן
כמובן שאמשיך לעדכן