ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מיקום בית הטלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

מיקום בית הטלה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

שלום בפסח אני מתכוון לבנות כלוב חדש ומרווח לזוג הג'אקואים שלי
רציתי להתייעץ על מיקום בית ההטלה כדי שלא יהיו באיות עם תכנון הכלוב
דבר ראשון- הג'אקואים שלי שברו את הסולם בבית ההטלה (תמונה 1) אבל אני ואבא שלי הצלחנו לתקן אותו עם אזיקונים
חשבתי לקנות תא הטלה חדש (תמונה 2) גם בגלל שהסולם נשבר וגם בגלל שאני רוצה לחסוך במקום(כאילו שתא ההטלה לא יהיה בולט החוצה)
1.רציתי לשאול שאם אני אחליף להם את תא ההטלה זה יפריע להם כי צורת בית ההטלה שונה?
2.זה משנה אם אשים את תא ההטלה בחזית הכלוב ולא בצד הכלוב,כיוון שאם אשים אותו בצד הכלוב אצטרך לבנות כלוב קטן יותר וגם יהיה קשה יותר לבדוק עם יש ביצים,אם אשים אותו בחזית יהיה די קל לבדוק הוא יהיה יותר נגיש וגם מידת הכלוב לא תשתנה
קבצים מצורפים
זו תוצרת בית ההטלה שיש לי עכשיו
זו תוצרת בית ההטלה שיש לי עכשיו
הורד.jpg (5.99 KiB) נצפה 2962 פעמים
בית ההטלה שאני מעוניין לקנות
בית ההטלה שאני מעוניין לקנות
images.jpg (5.3 KiB) נצפה 2962 פעמים
ככה בערך אמור להיות הכלוב ובית ההטלה
ככה בערך אמור להיות הכלוב ובית ההטלה
הכלוב יבנה באזור זה רק בצד השני של המרפסת ושם יש קיר עד הגדר ככה שאפשר לתלות את הכלוב
הכלוב יבנה באזור זה רק בצד השני של המרפסת ושם יש קיר עד הגדר ככה שאפשר לתלות את הכלוב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: מיקום בית הטלה

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול לשים את התא בחזית בפינה אבל כמה שיותר למעלה ולא כמו בתונה שהעלית בה הוא נמצא בחלק התוחתון של הכלוב.

לגבי הסולם בתוך התא, לא יודע מה עשיתם עם אזיקונים אבל אזיקונים ניתנים לכירסום מצד אחד שזה עלול לגרום לחנק, מצד שני אם התוכים יכרסמו מסביב לאזיקון הוא יהיה רופף ועלול להיתפס להם ברגל. במקרים כאלה אי אפשר לדעת שהתוכי במצוקה כי הוא תקוע בתוך תא ההטלה וקרו מקרים של מוות בצורה כזאת.
סולם לבית הטלה מאוד פשוט להכנה, אני נותן לך קישור להכנת תא הטלה וכיצד מכינים סולם עמיד מאוד ונוח:
המדריך לבניית בית ההטלה / תא הטלה.

אין בעייה להחליף להם את התא שיהיה בצורה אחרת מהתא שהיה לך.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

שלום, תודה על המענה
בקשר לסולם שנשבר תיקנתי אותו כך שהאזיקונים הדוקים עד הסוף כך שאין די מקום לכרסום וקריעת האזיקון
גם במקרה אם יכרסמו כמה מהאזיקונים אני מאמין שאשים לב כיוון שאני בודק מה קורה בתא ההטלה בערך כל 5-7 ימים
אני הייתי בונה סולם חדש אך כיוון שבית הטלה מחובר עם סיכות ולא ברגים לא ניתן לפרק אותו ולהתקין סולם חדש
בקרוב (אני מקווה) אקנה תא הטלה חדש כמו מה שאמרתי שהפת הכניסה מהצד ואת השני כבר אפתח עם פטיש אנקה אותו ואתקן את הסולם ואשאיר אותו בצד למקרה אם יקרה משהו לתא הטלה החדש (תמיד טוב שיש גיבוי).
אגב אלי אתה יכול אולי לתת לי הערכת מחיר לתא הטלה כיוון שאני רוצה לדעת האם כדי לבנות תא הטלה או לקנות מוכן
תודה,רז
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר לפתוח גם בית הטלה שחובר עם סיכות. לאחר מכן לחתוך את הסיכות ולהצמיד מחדש עם ברגים.
תא הטלה פשוט עולה בסביבות 150ש"ח ועד 250ש"ח לתא הטלה שכולל רוזטות להגנה מפני כירסום על הפתחים ומסביב לתא.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

ומה בערך עלות הפלטות עץ לבניית התא הטלה?
עשיתי תרשימים ויוצא שצריך לקנות פלטה בגודל של 60 ס"מ על 210 ס"מ
קבצים מצורפים
הנה התכנון
הנה התכנון
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש לך שרטוטים ותשובות בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/%D7%94%D7%9E%D7% ... 7%90/story
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

אם בבקשה תוכל לענות לי על שאלתי,
מה מחיר עלות הבנייה, עלות הפלטות עץ לבניית תא ההטלה?
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

לגבית פתיחת התא והחלפת הסיכות ולשים ברגים
אם אעשה אצטרך דבר ראשון להוציא את הזוג משם ובכך גם אלחיץ אותם וגם יקח הרבה זמן לפתוח את התא הטלה ולהחליף את הסיכות לברגים
פה גם הייתי רוצה לשאול שאלה נוספת וזה האם זה בסדר לעשות זאת או שזה לא כל כך נחוץ ולחכות אולי לבניית תא הטלה חדש במאלה או קניית תא הטלה חדש?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מפלטה אתה יכול לקבל תא הטלה ועוד חלקים לחצי תא בערך.
עלות פלטה כ 150 ש"ח אם איני טועה. על חיתוכים יתכן שיקחות לך עוד כסף. לכן צריך לשאול במקום
ממנו אתה קונה.

אם התא לא מסוכן אין חובה לעשות כלום באופן מידי. אם צריך להסיר את התא אפשר להוציא אותם מהתא ולסגור את
הפתח עם חתיכת רשת עד לסיום העבודה על התא.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”