ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כלוב לזוג תוכונים
מנהל: מפקחים
Re: כלוב לזוג תוכונים
לגבי מקלות העמידה, אין טעם להוציא מקל אחד, הסידור לא יהיה טוב יותר עם מקל לרוחב ומקל לאורך. את יכולה להשאיר את מקלות
העמידה במצב הקיים אם את לא מסתדרת, אני פשוט מעדיף שהמקלות עמידה יהיו מסודרים בצורה שונה כמו שציינתי.
לגבי המקל הלבן, התוכונים ישנים עליו מאחר ותוכונים ותוכים בכלל יעדיפו את הענף הגבוה ביותר בכלוב. הענף הגבוה יותר בטוח יותר מבחינתם, בטבע ככל שהם יהיו גבוהים מהקרקע כך ייטב מבחינתם. גם בשבי הם פועלים על פי האינסטינקטים שטבועים בהם.
כקובעים מקל עמידה בכלוב צריך לקחת בחשבון שהתוכים גם יזדווגו עליו, אם המקל יהיה גבוה מידי וכשהזכר עולה על הנקבה הוא יהיה צמוד לתקרה ולרשת זה לא יהיה הכי נוח והזיווג עלול להיות לא מוצלח. לכן אפשר למקם את המקל נמוך יותר כדי שהתוכים יסתדרו איתו.
את יכולה להמשיך ולשאול כאן את כל השאלות.
העמידה במצב הקיים אם את לא מסתדרת, אני פשוט מעדיף שהמקלות עמידה יהיו מסודרים בצורה שונה כמו שציינתי.
לגבי המקל הלבן, התוכונים ישנים עליו מאחר ותוכונים ותוכים בכלל יעדיפו את הענף הגבוה ביותר בכלוב. הענף הגבוה יותר בטוח יותר מבחינתם, בטבע ככל שהם יהיו גבוהים מהקרקע כך ייטב מבחינתם. גם בשבי הם פועלים על פי האינסטינקטים שטבועים בהם.
כקובעים מקל עמידה בכלוב צריך לקחת בחשבון שהתוכים גם יזדווגו עליו, אם המקל יהיה גבוה מידי וכשהזכר עולה על הנקבה הוא יהיה צמוד לתקרה ולרשת זה לא יהיה הכי נוח והזיווג עלול להיות לא מוצלח. לכן אפשר למקם את המקל נמוך יותר כדי שהתוכים יסתדרו איתו.
את יכולה להמשיך ולשאול כאן את כל השאלות.
הוצאתי את המקל הלבן ...
לגבי ענפים ,
האם חייב לשטוף אותם עם מים וסבון לפני ששמים בכלוב ?
אפשר רשימה של עצים מותרים ?
האם מותר ענפים של שיחים ?
אם יש בענף קוצים מותר לשים ?
יש עצים ליד הבית שלי שאני רואה שמהפירות אוכלות הדררות ,
האם מותר לשים את הענפים והפירות שלהם לתוכונים ?
מצרפת תמונה : האם אתה יודע מה סוג העץ הזה ומה הפירות שלו ?
נראה כמו תפוחים קטנים כאלה ...
כרגע אין הרבה פירות כאלה ...
לגבי ענפים ,
יש עצים ליד הבית שלי שאני רואה שמהפירות אוכלות הדררות ,
האם מותר לשים את הענפים והפירות שלהם לתוכונים ?
מצרפת תמונה : האם אתה יודע מה סוג העץ הזה ומה הפירות שלו ?
נראה כמו תפוחים קטנים כאלה ...
כרגע אין הרבה פירות כאלה ...
לא! בשום אופן לא לתת לתוכונים.
העץ נקרא איזדרכת. העץ נחשב לעץ רעיל מאוד, הענפים והפרי. לא כל מה שטוב לדררות טוב לתוכונים ולתוכים אחרים.
מסתבר שהדררות הן היחידות שלא מקבלות הרעלה מהפרי.
העץ נקרא איזדרכת. העץ נחשב לעץ רעיל מאוד, הענפים והפרי. לא כל מה שטוב לדררות טוב לתוכונים ולתוכים אחרים.
מסתבר שהדררות הן היחידות שלא מקבלות הרעלה מהפרי.
וואו לא ידעתי ... תודה על האזהרה ..
ומה לגבי השאלות האחרות ?
הוצאתי את המקל הלבן ... עשיתי טוב ?
לגבי ענפים ,
ומה לגבי השאלות האחרות ?
הוצאתי את המקל הלבן ... עשיתי טוב ?
לגבי ענפים ,
הוצאת המקל נתונה לשיקול דעתך. למה החלטת להוציא אותו?
כן, אני ממליץ לרחוץ היטב עם מים וסבון על מנת להוריד שאריות של לשלשת של ציפורי בר שעלולים להעביר מחלה.
אם יש אמבטיה אפשר לפוח מים חמים עד הסוף ( להיזהר לא לקבל כוויה) ולשטוף את הענף עם מים חמים, לאחר מכן לסבן אותו מעט עם כרית ניקוי או משהו דומה ולשטוף עם מים קרים.. לא צריך להמתין לייבוש מלא. אפשר לשים אותו בכלוב.
את יכולה להשתמש בענפי אקליפטוס, ענפי עץ זית, ענפי עצי הדר כגון תפוז , קלמנטינה, לימון וכו'.
עדיף שלא לשים ענף עם קוצים מאחר ולעיתית התוכים מתעופפים בכלוב בפחד ועלולים להיפגע.
רשימת צמחים רעילים וצמחים בטוחים:
רשימת צמחים בטוחים וצמחים רעילים
כן, אני ממליץ לרחוץ היטב עם מים וסבון על מנת להוריד שאריות של לשלשת של ציפורי בר שעלולים להעביר מחלה.
אם יש אמבטיה אפשר לפוח מים חמים עד הסוף ( להיזהר לא לקבל כוויה) ולשטוף את הענף עם מים חמים, לאחר מכן לסבן אותו מעט עם כרית ניקוי או משהו דומה ולשטוף עם מים קרים.. לא צריך להמתין לייבוש מלא. אפשר לשים אותו בכלוב.
את יכולה להשתמש בענפי אקליפטוס, ענפי עץ זית, ענפי עצי הדר כגון תפוז , קלמנטינה, לימון וכו'.
עדיף שלא לשים ענף עם קוצים מאחר ולעיתית התוכים מתעופפים בכלוב בפחד ועלולים להיפגע.
רשימת צמחים רעילים וצמחים בטוחים:
רשימת צמחים בטוחים וצמחים רעילים
תודה רבה על התשובות ,
החלטתי להוציא את המקל מכיוון שהוא יותר מדי גבוה וגם לפי תשובתך ..
וגם כי שהם שם הם לפעמים מקבלים מכה מה"תקרה" של הכלוב כמו שרשמתי מקודם ..
החלטתי להוציא את המקל מכיוון שהוא יותר מדי גבוה וגם לפי תשובתך ..
וגם כי שהם שם הם לפעמים מקבלים מכה מה"תקרה" של הכלוב כמו שרשמתי מקודם ..
הבנתי, שאלתי כי פשוט דיברתי על כך שיש להוריד אותו מעט בגובה כדי שיהיה להם מספיק מקום מהגג. בכל מקרה אם את מתכוונת לשדים ענפים המקל מהפלסטיק מיותר.
אוקיי תודה אלך לחפש ענפים ואצלם עצים ואשאל פה עם מותר או אסור או אסתכל ברשימה ...
בקשר לתא אני ראיתי מקודם את הנקבה נכנסת ועכשיו היא גם בתא והזכר מסתכל מבחוץ ומסתכל אליה ..
מה אתה חושב שהם עושים שם ?
הזכר שורק כזה קולות והנקבה בפנים ..
בקשר לתא אני ראיתי מקודם את הנקבה נכנסת ועכשיו היא גם בתא והזכר מסתכל מבחוץ ומסתכל אליה ..
מה אתה חושב שהם עושים שם ?
הזכר שורק כזה קולות והנקבה בפנים ..
התוכים מתעניינים בתא ומתקשרים ביניהם, הנקבה נכנסת בפנים ואומרת לזכר "מה אתה אומר? בטוח להטיל פה"? והזכר אומר לה "צריך קצת שיפוצים לפני זה, אני צריך לדאוג שיהיה לך מקום נוח שטורפים לא יצליחו להיכנס".
ואז הנקבה אומרת לו "חולה עליך, רק איתך אני אגדל גוזלים".
טוב, אולי לא בדיוק אבל זה בערך מה שקורה ביניהם, הם נכנסים לתא, מתקשרים ביניהם, "משפצים אותו" ע"י כך שהם מגרדים את הדפנות, מנקים ומתכוננים לקראת הריבוי.
האמת שאני צופה לא מעט על התוכים שלי דרך המצלמות ומנסה להבין את התקשורת ביניהם.
אני יודע איך התוכי שורק שריקות אזהרה כי הוא חושד במשהו. איך הזכר קורא לנקבה שבתא לצאת לאכול, איך הנקבה צורחת כשהיא מנסה להתרחק מהזכר שמציק לה, מהם קולות החיזור וכו'. הלוואי והייתי יודע ומבין ממש את כל סוגי התקשורת ביניהם.
ואז הנקבה אומרת לו "חולה עליך, רק איתך אני אגדל גוזלים".

טוב, אולי לא בדיוק אבל זה בערך מה שקורה ביניהם, הם נכנסים לתא, מתקשרים ביניהם, "משפצים אותו" ע"י כך שהם מגרדים את הדפנות, מנקים ומתכוננים לקראת הריבוי.
האמת שאני צופה לא מעט על התוכים שלי דרך המצלמות ומנסה להבין את התקשורת ביניהם.
אני יודע איך התוכי שורק שריקות אזהרה כי הוא חושד במשהו. איך הזכר קורא לנקבה שבתא לצאת לאכול, איך הנקבה צורחת כשהיא מנסה להתרחק מהזכר שמציק לה, מהם קולות החיזור וכו'. הלוואי והייתי יודע ומבין ממש את כל סוגי התקשורת ביניהם.
אני שמתי לב לדבר מוזר ..
הם עושים משהו והם כל רגע רואים אותי אם אני מסתכלת עליהם ,
בעיקר הנקבה ..
היא באה מקודם להיכנס לתא הטלה
וכל רגע רצתה לראות אם אני מסתכלת עליה
ואז שאני לא מסתכלת להרבה זמן היא עמדה על המקל שיש על התא והסתכלה לתוך התא
למה זה קורה ?
הם כל כך חוששים ממני ?
גם כשאני מתקרבת אל התא והם על מקל העמידה
הם בורחים לצדדים ..
בעיקר הנקבה
אבל אתמול שבאתי לראות שהזכר אוכל
אז הוא אכל שאני לידו
ואז כשממש התקרבתי הוא ירד על הרשת התחתונה ..
הם כל כך חוששים ?
הם לא חדשים ,
הם כבר יותר משנה אצלנו ...
כי הם רואים אם אנחנו מסתכלים עליהם ..
אני שואלת כי יש כאלה שאפילו מצלמים את התוכונים שהם עושים כל מיני דברים ..
הם עושים משהו והם כל רגע רואים אותי אם אני מסתכלת עליהם ,
בעיקר הנקבה ..
היא באה מקודם להיכנס לתא הטלה
וכל רגע רצתה לראות אם אני מסתכלת עליה
ואז שאני לא מסתכלת להרבה זמן היא עמדה על המקל שיש על התא והסתכלה לתוך התא
למה זה קורה ?
הם כל כך חוששים ממני ?
גם כשאני מתקרבת אל התא והם על מקל העמידה
הם בורחים לצדדים ..
בעיקר הנקבה
אבל אתמול שבאתי לראות שהזכר אוכל
אז הוא אכל שאני לידו
ואז כשממש התקרבתי הוא ירד על הרשת התחתונה ..
הם כל כך חוששים ?
הם לא חדשים ,
הם כבר יותר משנה אצלנו ...
כי הם רואים אם אנחנו מסתכלים עליהם ..
אני שואלת כי יש כאלה שאפילו מצלמים את התוכונים שהם עושים כל מיני דברים ..