ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זמני האכלה של גוזל ג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

liam105
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

זמני האכלה של גוזל ג'אקו

שליחה על ידי liam105 »

היי,
אני מגדלת גוזל של ג'אקו בן 3 שבועות, אני מאכילה אותו בשעות האלו:
7:00 בבוקר, 14:00 בצהריים, 18:30/19:00 בערב, 23:30/00:00 בלילה
זה בסדר?
ואני משתמשת בדייסה של פריטי בירד, היא בסדר לג'אקו?
תודה!תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: זמני האכלה של גוזל ג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכה הבאה,

גוזל ג'אקו בגיל שלושה שבועות זקוק ל4-5 ארוחות ביום.
כדי לקבוע את מספר הארוחות צריך לבדוק את ריקון הזפק. אם נניח את הארוחה הראשונה נתת ב 7:00 בבוקר והתוכי מתרוקן לקראת 13:00 אז זה בסדר לתת 4 ארוחות אם התוכי מתרוקן כבר ב 12:00 או קודם לכם אז אפשר להוסיף ארוחה.
כמות הארוחות וריקון הזפק תלויים לא מעט בגורמים נוספים, הגורם המכריע הינו סמיכות הדייסה, ככל שהדייסה סמיכה יותר היא תחזיק יותר זמן. ככל שהדייסה תכיל יותר נוזלים היא תתעכל מהר יותר.

פריטיבירד הינה דייסה מעולה, אני חושב שהיא בין הדייסות הטובות שיש בארץ ובכלל. אני משתמש בפריטי בירד כבר המון שנים ולא מתכוון להחליף אותה. כנ"ל בכופתיות של פריטיבירד ( ללא צבעי מאכל).

בהצלחה.
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

תודה רבה על התשובה!
אני אצרף תמונה של הזפק כרגע (שעה 12:30) (האכלה אחרונה ב7:00 בבוקר)
כרגע אני מכינה לו דייסה טיפה דלילה כי הוצאתי אותו מההורים ביום שלישי אז רציתי שיתרגל קודם והיום אני יכין לו דייסה טיפה יותר סמיכה..
הזפק נראה מרוקן, אז להקדים את הארוחה? פשוט לא רציתי להעמיס עליו יותר מידי (אני טועה?) אז עשיתי שעה-שעתיים בין התרוקנות הזפק לעוד האכלה..
אשמח לתשובה אם אני פועלת נכון..
תודה! תמונה
קבצים מצורפים
DSC_2735-1.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רואים שהזפק ריק לגמרי. אני תמיד מעדיף לתת ארוחה יותר עם פחות מזון מאשר ל"פוצץ" את הזפק.
יתכן מאוד שמאחר ונתת עד עכשיו אחוזי מים גבוהים אז הזפק מתרוקן מהר. לכן אל תהיי מקובעת, תפעלי תמיד על פי מצבו של התוכי.
אל תפחדי לדחות ארוחה ואפילו לדלג על ארוחה אם את רואה שיש איחור בהתרוקנות.
אגב, לא לשכוח שטמפרטורת האוכל הינה בין הפרמטרים החשובים לבריאות תקינה של התוכי. אין לעבור את ה 42 מעלות, מצד שני אוכל בטמפרטורה נמוכה עלול לגרום לעימדון בזפק ובעיות עיכול.
מהו היחס אבקה מים שאת נותנת?
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

אני תמיד דואגת לבדוק את הטמפ של האוכל ואני בדר"כ מאכילה ב40-41 מעלות.
היחס שאני נתתי הוא 1:3.5 בערך (רק ל3 ימים האחרונים על מנת להרגיל אותו) זה יחסית דליל והיום מהצהריים (האכלתי בשעה 13:00 כי הוא היה מאוד רעב) אז התחלתי להכין 1:3..
המטרה היא לרדת ל1:2.5 נכון? (לא כ"כ מבינה מה רשום על ההוראות של הדיסה)
בארוחה הבאה לתת 1:2.5 ? (בערך בשעה 17:00/17:30)
תודה על העזרה! תמונה
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

והוא אוכל בכל ארוחה 15CC-17CC..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יפה, הטמפרטורה נכונה וטובה, אני לעיתים קרובות מוסיף נתונים שונים גם מבלי שנשאלתי וזאת לטובת הקוראים שעדיין אין להם ניסיון רב בהאכלות. לעית ים חברים ששואלים שאלות קצת נפגעים מכך ( כי הם כבר יודעים את מה שאני מציין) אז אני ציין שזה לטובת כל מי שנכנס לקרוא את הדיון.

לגבי הטבלה, חשוב להבין את הטבלה כי בסך הכל לפיה אנחנו פועלים. גם כאן יש שיקול דעת של המגדל אבל בסך הכל הטבלה נותנת לנו את האפשרות להבין את העיקרון של הכמויות. לכן אסביר לך ואם לא הבנת תשאלי שוב.

הטבלה המצוררפת זוהי הטבלה המופיעה על גבי האריזה של פריטיבירד,
הטבלה מחולקת לשתי טבלאות. כדי שיהיה לי קל להסביר צינתי את הטבלאות במספר 1 ומספר 2.
הוראות הכנה לדייסה.JPG
בטבלה הראשונה ( מספר 1) אנחנו רואים בצד ימין למעלה בשורה העליונה מתחת ל "מים" את המספר " 2"
בהמשך רואים במרכז למעלה מתחת ל "אבקה" את המספר "1"
בסוף השורה רואים את האחוזים שהם 27%

כלומר, אם ניקח 2יחידות מים ויחידה אחת אבקה התערובת שתתקבל תהיה בסמיכות של 27%
נפשט את זה שיהיה יותר קל להבנה.

אם תקחי שתי כפות שטוחות של מים ותוסיפי להן כף שטוחה של אבקה תקבלי תערובת בסמיכות של 27% .
אם תקחי ארבע כפות של מים ותוסיפי להן שתי כפות של אבקה תקבלי תערובת בסמיכות של 27%.
כלומר שמרת על יחס של 1:2.

עכשיו נלך לטבלה התחתונה שמסומנת במספר 2.
בטבלה התחתונה את יכולה לראות שמצויין "גיל הגוזל" , בהמשך "אחוזי התערובת" ובהמשך "מספר ההאכלות" ביום.
עכשיו בואי נראה מה גילו של הגוזל שלך לפי הטבלה ואנחנו רואים שלמטה רשום 10 יום ואילך..שזה מתאים לגוזל שלך ( שלושה שבועות כרגע). ואז אנחנו מסתכלים בטבלה ליד ורואים שגוזל בגיל 10 יום ואילך צריך לקבל תערובת באחוזים של 24-30% וליד מצויין שצריך לתת לו 4 ארוחות או לפי הצורך.

עכשיו את יודעת שהגוזל שלך צריך לקבל תערובת בסמיכות של 24-30% לפחות 4 פעמים ביום.
איך את יודעת כמה זה 24-30% תערובת? את עולה לטבלה מספר 1.
בטבלה מספר 1 את רואה ש 2 מים ל 1 אבקה נותן לך 27% תערובת ומתחת ש 2.5 מים ואחד אבקה נותן לך 22% תערובת.

עכשיו, נותר לדעת כמה ML הגוזל צריך לאכול.
כדי לדעת זאת משתמשים בשקילת הגוזל. גוזל צריך לקבל כ 10% ממשקל גופו.
אם הגוזל שלך שוקל 150 גרם הוא אמור לקבל בערך 15ML
זה לא נתון מדוייק מאחר וכל גוזל תפתח בצורה שונה ולכל גוזל קיבולת שונה בזפק , לכן זהו נתון כללי שאפשר להתחיל עימו כדי לדעת פחות או יותר האם אנחנו מאכילים נכון. כמובן שיש להתחשב בכמות המזון שנכנסת לזפק ובמצבו.
בדרך כלל כשהזפק מלא נראה בועת אויר בצמוד לצוואר.

*הערה כללית שלי, אני מעדיף לתת עם פחות סמיכות מהכתוב בטבלה בחודשיים הראשונים, אני נותן ביחס של 2.5-3
ואני חושב שזה מספיק טוב.
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

לפי דעתי תמיד טוב להשכיל עוד ולקרוא דברים שאולי אני יודעת, זה בטח לא יכול להזיק תמונה
תודה רבה רבה על ההסבר המפורט!!
אז אני לבינתיים ישאיר את היחס של 1:3 ושהוא יגדל עוד קצת אני יוריד את היחס ל1:2.5, זה בסדר?
אפשר לשקול את הגוזל עם משקל רגיל?
אני לא יודעת כמה הוא שוקל אני נותנת עד שאני רואה 2 בועות "אויר" בצידי הזפק (ליד/מתחת לצוואר) ואז אני מפסיקה, שזה יוצא בדר"כ משהו כמו 15-16CC
סה"כ אני מקווה שאני עושה הכל נכון, לאחר כל ארוחה יש לשלשת והאוכל מתעכל ללא בעיות אז אני רגועה תמונה
ועוד שאלה אם אפשר, אני משתמשת בתור מצע נייר סופג ונסורת דחוסה (כמו של מכרסמים), זה בסדר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר לשקול את הגוזל במשקל רגיל של מטבח, זה יתן לך אינדיקציה טובה לגבי כמות המזון.
נראה שאת פועלת בצורה טובה.

אני מעדיף לפרוס נייר סופג מעל הנסורת. כך הנסורת סופגת את הנוזלים ובכל האכלה מחליפים נייר סופג.
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

תודה רבה על התשובה, וסליחה שאני עונה רק עכשיו לא היה לי זמן להיות על המחשב ביומיים האחרונים..
מחר אני אשקול אותו ואני ארשום לך את המשקל ואני אשמח להכוונה נוספת לגבי כמות הCC..
אני ממשיכה עם יחס הדייסה של 1:3 משום מה 1:2.5 נראה לי סמיך מידיתמונה
הוא כבר ממש גדל ונהיה יותר ערני ומתחיל טיפה ניצוי בכנפיים תמונה
אם אני משאירה את הנסורת כשכבה עליונה יש סכנה שהוא יבלע נסורת?
תודה שוב על העזרה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”