ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

זמני האכלה של גוזל ג'אקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: זמני האכלה של גוזל ג'אקו

שליחה על ידי eli_lea »

6798 כתב:תודה רבה על התשובה, וסליחה שאני עונה רק עכשיו לא היה לי זמן להיות על המחשב ביומיים האחרונים..
מחר אני אשקול אותו ואני ארשום לך את המשקל ואני אשמח להכוונה נוספת לגבי כמות הCC..
מעולה, אני מתוך הרגל שוקל את הגוזלים כל יומיים שלושה ועוקב אחר העלייה במשקל.
6798 כתב:אני ממשיכה עם יחס הדייסה של 1:3 משום מה 1:2.5 נראה לי סמיך מידי
צודקת, מצאתי גם שהסמיכות נובעת מטמפרטורת המים, כלומר כששמים על האבקה מים רותחים היא הופכת לסמיכה יותר מאשר
כששמים מים בטמפרטורה מתחת לטמפרטורת הרתיחה. אם תרתיחי מים ותתני להם להתקרר מעט ורק לאחר מכן תערבבי עם הדייסה
תחושי בהבדל. בכל מקרה גם אני בתקופה הראשונה לא עובד לפי היחס של 1:2.5 ומכין תערובת ביחס של 1:3 זה די טוב.
6798 כתב:אם אני משאירה את הנסורת כשכבה עליונה יש סכנה שהוא יבלע נסורת?
בגיל של התוכי שלך אין סכנה ממשית לבעייה כתוצאה מבליעת כפיסי עץ. אפשר להניח אותו ישירות על הנסורת .

בהצלחה.
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

שקלתי אותו לפני הארוחה והוא שוקל 205 גרם..
משקל תקין? תמונה
לפי המשקל הוא אמור לאכול 20CC?
אני יתחיל לחכות עם המים שיתקררו טיפה ואז אני ימזוג.. עד עכשיו הייתי שופכת ישר מים רותחים ומערבבת אולי בגלל זה יצא לי סמיך ..
תודה על העזרה! תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמע שהגוזל מתפתח יפה.
את נותנת מזון עד שאת רואה בועה בצידי הצוואר , לא צריך יותר מזה, אם זה יהיה 17-18ML זה גם טוב, כאמור המשקל בא לתת לנו אינדיקציה לגבי כמות המזון שהתוכי צריך לאכול אבל צריך להתחשב גם בקיבולת של הזפק ולא למתוח את הזפק יתר על המידה.

צריך לזכור שהזפק משמש כמחסן. זה לא שככל שדוחסים יותר התוכי יקבל יותר מזון ויגדל יותר. ככל שדוחסים יותר יהיה לתוכי אוכל ליותר זמן
בדיוק כמו שמאכסנים מזון. לכן, אם מאכילים מעט פחות ( בכמות) זה לא שהתוכי מקבל פחות, זה פשוט אומר שהזפק יתרוקן מהר יותר וצריך להוסיף מזון מוקדם יותר מה שהיינו מוסיפים אם היה הרבה יותר מזון.

לכן, תמשיכי להאכיל בצורה שהאכלת, בדקת את הזפק וראית מתי הוא מלא, אם רוצים להגדיל את כמות המזון בזפק יש לעשות זאת בהדרגה, פשוט בכל ארוחה להוסיף מעט ( 0.5-1ML).
המשיכי לעדכן תמונה
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

היי עדכון + שאלה (מקווה שזה בסדר להמשיך לשאול פה)
בשבוע האחרון התחיל ממש ניצוי בכנפיים, אוכל יחסית מעולה וגדל בסה"כ תמונה
הבעיה היא בארוחה האחרונה היום (00:00) הזפק היה ריק והייתה לשלשת אבל הוא לא רצה לאכול, ממש התעקשתי איתו על הארוחה.. (פחדתי לדלג על הארוחה, נראה לי הרבה זמן בלי אוכל במיוחד בלילה..)
בסופו של דבר הוא אכל כ20CC בכוח..
בכללי ביומיים האחרונים הוא לא הכי מתלהב מהאוכל ורק אחרי 5-10CC הראשונים הוא מתחיל לאכול בהתלהבות..
יש לזה סיבה?תמונה
בסה"כ הוא נראה בריא, עירני, זפק מתרוקן תוך כ4-5 שעות, מלשלש ואני דואגת לטמפ של 40-41 מעלות של האוכל..
להמשיך עם הארוחות כרגיל? בכל מקרה אני יעדכן איך הייתה הארוחה של הבוקר..
תודה תמונה
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

הארוחה בבוקר הייתה יותר טובה, הזפק היה ריק והייתה לשלשת באמצע ההאכלה..
הוא אכל קצת יותר בהתלהבות ורק לקראת הסוף קצת פחות ולא רצה יותר (אכל 15CC)..
בסה"כ היה הרבה יותר טוב..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ראשית אל תאכילי בכוח, כשמאכילים בכוח את התוכי הוא לא תמיד יבלע אם המזון שנדחף בצורה טובה ועלול להיחנק.
לא יקרא כלום לגוזל אם הוא לא יאכל את הארוחה האחרונה, הוא פשוט יהיה רעב יותר בבוקר.
יתכן שזה משהו חד פעמי ולא היה לו רצון לאכול, במידה וגם היום בלילה הוא לא ירצה לאכול תתחילי להוריד במינון של הארוחה שלפני, אני מבין שאת עדיין עם ארבע ארוחות כך שהארוחה שלפני היא בסביבות 17:00.
את יכולה להוריד את הכמות של הארוחה בחצי ולראות האם יש שיפור.
בעיקרון לאט לאט תעבירי את הגוזל ל 3 ארוחות שזה מספיק לו בגיל חודש.
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

אני יתחיל לנסות בהדרגה להרגיל אותו ל3 ארוחות..
באיזה שעה לתת את הארוחה האמצעית? (ראשונה ב6:30-7:00, אמצעית ב..? ואחרונה ב23:30)
פשוט פחדתי שיקרה לו משהו אם הוא לא יאכל מ17:30 עד הבוקר..
פשוט לתת בארוחה של 17:00-17:30 כ10CC ולראות איך תהיה הארוחה ב23:30?
תודה על העזרה! תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כן בדיוק כך, תעדכני.
liam105
ביצה
ביצה

שליחה על ידי liam105 »

מאז שאני מאכילה רק חצי ארוחה ב17:00 הוא אוכל הרבה יותר טוב בארוחה האחרונה, המון תודה.
מקווה שבימים הקרובים אני ימשוך את הארוחה של הצהריים יותר ואני יגיע למצב של 3 ארוחות ביום.
עכשיו הבעיה היא כזאת, שאני מביאה לו ב17:00 רק חצי ארוחה (את הארוחות של הצהריים הוא אוכל ממש טוב) הוא ממשיך לצעוק עוד כ10 דק ובסוף מתייאש שמבין שאני כבר לא אתן לו יותר וממש כואב לי כי הוא נראה רעב..
לא לתת לו עוד? (למרות שזה ממש עוזר לארוחה בלילה לתת רק חצי ארוחה)
תודהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין צורך להאכיל את התוכי יותר ממה שאת מאכילה, כמו שאמרת, את יכולה גם להתחיל ולהוריד בהדרגה את כמות הארוחה עד להפסקתה.
במקביל את יכולה להסמיך את המזון. את יכולה להגיע למזון שאינו סמיך מידי ע"י כך שהיחס יהיה 1:2.5 והמים לא יהיו ממש רותחים.
המים צריכים להיות רתוחים אבל תני להם להתקרר מעט לפני שאת שופכת אותם על האבקה, כך הדייסה לא תהיה סמיכה מידי ואחוזי האבקה (המזון) יהיו גדולים יותר ומשביעים יותר.
לאחר הארוחה הקטנה תני לגוזל מעט יחס, שחקי איתו מספר דקות כדי שלא ירגיש ניתוק "באמצע" האוכל ויבקש תשומת לב.
את יכולה לשים אותו על מגבת על שולחן כשאת מאכילה ולשים לו כמה פקקים צבעוניים או משחק, משהו שיעניין אותו. לאחר מספר דקות את יכולה להחזיר אותו בחזרה למקומו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”