שלום רב,
יש לי זוג תוכונים עם 4 ביצים בקופסת הטלה, האם אני יכול לנגוע בביצים?
הכוונה היא להוציא (למשך 5 דקות) ולהכניס מחדש את הביצים כדי לתקן את קופסת ההטלה.
ובאיזו שעה אתם ממליצים לעשות זו? בבוקר או לפנות ערב?
אלן
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ביצים אצל תוכונים
מנהל: מפקחים
Re: ביצים אצל תוכונים
לא ממליץ לבצע תיקונים בבית הטלה כאשר יש ביצים, פשוט הפרעה ולחץ להורים.
אם תא ההטלה ממש במצב גרוע כדאי לרכוש תא הטלה חדש ולהחליף בין התאים. את התא הישן תתקן ותשמור למקרה שתצטרך להחליף שוב.
הנגיעה עצמה בביצים לא מסוכנת, אתה צריך לשטוף ידיים היטב ולייבש אותן , להכין כלי עם תחתית רכה כמו צמר גפן ולהניח בו את הביצים במקום בטוח בצד. לאחר מכן להחזיר את הביצים בזהירות חזרה.
אם תא ההטלה ממש במצב גרוע כדאי לרכוש תא הטלה חדש ולהחליף בין התאים. את התא הישן תתקן ותשמור למקרה שתצטרך להחליף שוב.
הנגיעה עצמה בביצים לא מסוכנת, אתה צריך לשטוף ידיים היטב ולייבש אותן , להכין כלי עם תחתית רכה כמו צמר גפן ולהניח בו את הביצים במקום בטוח בצד. לאחר מכן להחזיר את הביצים בזהירות חזרה.
אני פעם אחת נגעתי בטעות בביצים כשרציתי להוציא גוזל אחד מהתא..ולא הקע גוזל מהביצה הנגועה...מציעה לך לא לגעת בהם ולא להיתערב...אפשר לדחות את זה עד שהקטנטנים יקבעו.
לא קורא כלום כשנוגעים בביצים, אפשר לגעת בביצים בידיים נקיות והביצים יבקעו. לא בקע לך ללא קשר לזה שנגעת בידיים.
אסור בשום פנים ואופן לבצע שינויים שתא ההטלה כי זה יפחיד את הנקבה והיא תוכל לשבור את הביצים לגבי הביצים אם הנקבה דוגרת עליהן שבוע אז כשהיא מחוץ לתא ההטלה תוכל לקחת את הביצים ולבדוק עם פנס אם הן פוריות אם כן אז תחזיר אותן לתא ההטלה שהנקבה תמשיך לדגור עליהן ואם הן לא פוריות תזרוק את הביצים כי היא סתם תתגור ובסוף לא יצא כלום