ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

העלמות ביצי תוכים מתא הדגירה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
איציק ועידית
ביצה
ביצה

העלמות ביצי תוכים מתא הדגירה

שליחה על ידי איציק ועידית »

תוכית אוסטרלית שלנו הטילה 6 ביצים , דגרה עליהם במשך כחודש. לאחר מכן החלו להעלם הביצים מתא הדגירה .
הדבר חזר על עצמו 3 פעמים. לא נגענו בתא הדגירה.
משהו יודע על בעיה כזו? ומה אפשר לעשות על מנת שהתוכית לא תדגור לשווא.
תודה
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

Re: העלמות ביצי תוכים מתא הדגירה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

מה הכוונה לנעלמו?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכים הבאים,

אני מבין שיש לך זוג תוכונים בכלוב והנקבה מטילה בתא ההטלה בכל פעם מחדש. או שיש לך תוכונית בודדה?
זמן הדגירה של תוכונים הינו 18 יום. התוכונית ממשיכה לדגור בתקווה שיבקעו מהביצים גוזלים. בשלב מסויים היא מבינה שאין טעם להמשיך ולדגור והיא פשוט אוכלת את הביצים. לעיתים התוכים ישליכו את הביצים גם מחוץ לתא.
אכילת הביצים נעשית בגלל שהתוכים בצורה כזאת מחזירים לעצמם את הסידן ומצד שני הם מפנים את הביצים מהתא מבלי להיחשף ע"י
חיות שיגיעו במידה והם ישליכו את הביצים מתוך התא החוצה - אינסטינקט שטבוע בהן מהטבע.
איציק ועידית
ביצה
ביצה

שליחה על ידי איציק ועידית »

תודה על תשובתך המפורטת.
לדבריך כל הביצים לא היו מופרות האם ניתן לעשות משהו בעניין?
כי כבר היא הטילה 18 ביצים וכולן לא היו מופרות.
יש לנו זוג תוכונים זכר ונקבה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האם אתם רואים זיווגים?

ביצים לא מופרות יכולות להיגרם ממגוון סיבות וביניהן:
1. לא היו זיווגים.
2.זיווגים שאינם מוצלחים בעקבות חוסר ניסיון, מקלות עמידה לא מתאימים, חלקים מידי, מתנדנדים ואינם מקובעים כראוי.
3. מה שאני מכנה "תיאום לקוי" . לעיתים רואים זיווגים אך הביצים בכל זאת לא פוריות. קשה להבין את זה מבלי לדעת כיצד מתבצע התהליך כולו. נקבת התוכי אינה צריכה זרע כדי להטיל ביצה, שלא כמו אצלנו שזרע צריך לפגוש את הביצית על מנת שיתפתח עובר. הנקבה תטיל את מקבץ הביצים כך או כך. ולכן להעברת הזרע יש משמעות לא מעטה והוא צאיך להיעשות לפני שהביצה נסגרת ומוטלת. לעיתים קרובות הנקבה תטיל את הביצים לפני שזה קורה.
4.נוסף לכך ביצים שאינן מתפתחות כתוצאה מחוסרים תזונתיים. הביצה מכילה בעצם את הרכיבים הנדרשים שהנקבה מפרישה לביצה.
לעיתים חוסרים עלולים לגרום לבעייה התפתחותית כבר בשלבים הראשונים.

אם יש לכם זוג אתם צריכים לבצע את הדברים שתלויים בכם, מעבר לזה אין הרבה מה לעשות, צריך לחכות בסבלנות יתרה
ולהנות מהתהליך כולו. אין ספק שבסוף זה יגיע, ההטלות יהיו מוצלחות ותזכו לגוזלים.

הדברים החשובים :
1.תזונה מתאימה ומגוונת:
תערובת זרעים מגוונת וטרייה, לוודא שהזרעים נקיים ושיש להם ברק ( לא עכורים), ללא סימני עובש ועם תוקף ארוך.
יש זרעים שמכילים בנוסך כופתיות קטנות וכדאי להשתמש בהן.
לרשימת זרעים מומלצים בתערובת לחץ כאן - תערובת זרעיםבתמונה תערובת לקוקטילים אבל מלבד הגרעינים הרכיבים שמופיעים
צריכים להופיע על גבי האריזה שאתה רוכש.

2.ירקות ופירות מותרים

3.השרייה /הנבטה

4. תוספת של מזון ביצים

5.מקור סידן כגון אבן גיר, סבידה, אבן מינרלים וכו'.

6.מינימום הפרעות בתא ההטלה.
בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”