ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום
רציתי לקבל חוות דעת על רעיון ל"ציפוי" כלוב בפרספקט על מנת לחסום כניסת רוח לכלוב אשר נמצא במרפסת.
במקום לכסות את הכלוב בניילון או בשמיכות (מה שאני עושה עכשיו) לשים פרספקט על רוב הכלוב ולשים על חצי החזית ומלמעלה להשאיר פתוח
ובכך לחסוך בלגן עם סידור השמיכות או קריעת הניילון או מה שקורה לי עכשיו שאני צריך כל פעם להרים את השמיכה מאחורי הכלוב כדי לחשוף את התוכים לשמש היום.
כך גם נמנע לכלוך מסביב הכלוב כי הפרספקט יחסום יציאת לכלוכים מחוץ לכלוב ויפיל אותם למטה.
אז מה דעתכם?
בכלוב שיש לי יש זוג ג'אקו
הם בכלוב A11 ,כיוון שהכלוב קטן אני מתכנן בפסח לבנות להם כלוב גדול יותר מפלטות בגודל 1.40 מ' על 60-80 רוחב על 80 גבוה
למרפסת יש סככה אך היא טיפה מחוררת ובגלל זה אני שמתי מעל הכלוב פלטת עץ המכסה את גג הכלוב.
הרוח יכולה להיכנס משני צידי הכלוב,מהצד (צד שמאל) ומאחורה.
קבצים מצורפים
מראה מקום כניסת הרוח (הכלוב מצד ימין למטה איפה שהשמיכה הכתומה)
החיסרון של הפרספקט הוא שעלול להיווצר בימים חמים חום גבוהה מאוד(מעין אפקט של חממה) הייתי מגדיל את הכלוב בהקדם בנוסף אם מגיעים מיים מלמעלה צריר למצוא פתרון יותר טוב מעץ
יש חומר שנקרא שמשומנית . בנוסף אם אין שמש ישירה אני חושב שניתן לכסות את הגג ושני צדדים בפרספקט
שאמרתי פלטה עץ התכוונתי לפלטת עץ עם פורמיקה כך שאם יש מים על הפלטה הם מחליקים בגלל הפורמיקה
בקשר לאפקט החממה תכננתי לעשות משהו שכאשר יהיה חם נגיד מ-10:00 עד 16:00 נגיד יהיה אפר להסיט את הפרספקט כמו ציר של דלת
אבל אני חושב שאם החזית והגג (או אפילו רק הגג) יהיה פתוח בלי כיסוי בפרספקט לא ייוצר חום רב בכלוב
כמובן שבקיץ כאשר יתחיל להיות חם אני הסיר חלק מהפרסבקט
ובקשר לגודל הכלוב אני יודע שהוא לא מתאים אך הם דיי מסתדרים בו,הם מטפסים על הרשת ויש להם יחסית מרווח והם יכולים לנוע די בחופשיות אך כמובן שהם לא יכולים לעוף
קודם כל אתה יכול לשים בגג שתי חתיכות של פרספקס שמיועד לגגות, נקרא "סנטף" עולה משהו כמו 40 ש"ח למטר מרובע.
יש שקוף ויש צבוע, יפתור לך את הבעיה של הרוח והמים מהגג בצורה טובה.
אין צורך לסגור את הכלוב מסביב ובחזית, סגור את הכלוב בצדדים ומאחור וזהו, מקדימה תשאיר פתוח, כל זמן ששלושת הצדדים והגג סגורים הרוח לא תנשוב בכלוב.
הכלוב שלך קטן, כלוב A11 מיועד לג'אקו בודד האכלת יד. הכלוב לא מתאים להם.
כפי שאמרתי אני יודע שכלוב זה לא מתאים לזוג ולכן אבנה עוד מעט כלוב מתאים
ובאותו נושא, אולי לא אשים בכלוב זה את הפרסבקט כי אולי אבנה בקרוב את הכלוב החדש וחשבתי על זה שאם אשים פרסבקט על הכלוב לא יהיה להם קשה להיטפס על הרשת כיוון שהם לא יוכלו להעביר את הציפורניים מעבר לרשת כדי להיאחז בה בגלל שהפרספקט יהיה צמוד לרשת?
בכלוב הנוכחי (A11) יש רווח של איזה 2-5 מ"מ מהרשת כיוון שיש לכלוב שלד, לכלוב שיבנה לא אמור להיות שלד
איך בדיוק אעשה את זה?
בשביל לקרות מרפסת צריך לעשות זאת במקצועיות ומומלץ לעשות זאת מזכוכית
אי אפשר לעשות רק גג
בקיצור מקווה שאמצא רעיון לבעיה עם הרשת, יש עוד זמן
כנראה שאעשה שלד לכלוב וזהו וככה אפתר את הבעיה רק שזה יעלה יותר כסף (שאין לי כל כך אבל נראה לי שאסתדר)