ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי מוסטאש מתנהג מוזר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התוכי מוסטאש מתנהג מוזר

שליחה על ידי eli_lea »

אני נוטה להאמין שהתוכי לא אכל אצל המגדל כופתיות, מאחר ואם הוא היה אוכל כופתיות הוא לא היה מגיע למצב שהוא אומר שהגיע אליו.
איך התוכי אכל אצלו "גם וגם"? תוכי לא יאכל גם וגם אם יש לו "גם וגם" אלא יאכל את מה שהוא אוהב וזה התערובת גרעינים. כך שקודם כל כדאי היה שדהמגדל יגיד מה התוכי אוכל ועל מה הוא נגמל באופן מדוייק.
בכל מקרה התוכי לא היה מת, לכן בשעות הערב ממשיכים לתת לו את הגרעינים.
חשוב מאוד שהתוכי יאכל בריא ונדיר שהתוכי שובת רעב.
אני מציע כדי למנוע ספקות שתפסיק עם הכופתיות למשך שבועיים שלושה ותתחיל מחדש. חולשה יכולה להיגרם לתוכי ממגוון סיבות. האם התוכי בדוק למחלות? האם המגדל מבצע בדיקות לבית הגידול שלו והראה לך את הבדיקות? האם ההורים במקום או שמדובר בסוחר?
adimazda10
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adimazda10 »

לפי מה שהוא אומר התוכי בדוק למחלות אבל לא ראיתי מסמך וגם לא ביקשתי האמת..
ההורים לא במקום וגם את זה לא שאלתי..אבל בוודאות הוא כן מבצע ..ראיתי את הווטרינר שלו במקום..
אז כרגע מה שאני צריך לעשות זה לתת לו רק את התערובת או שצריך לקנות משהו מיוחד בשבילו?
יש לי תערובת שהוא הביא לי שמכילה גרעינים בוטנים בננות יבשות וכאלו..אם צריך לקנות אשמח אם תגיד לי מה..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם יש לך תערובת זרעים אז אין צורך לקנות, בנוסף לתערובת זרעים תתן ירקות פירות והשרייה/ הנבטה, כך תוודא שלמרות שהתוכי לא אוכל כופתיות הוא קבל תזונה מלאה.
תערובת זרעים צריכה להכיל מגוון זרעים, אתה יכול לראות בקישור הבא מה תערובת טובה מכילה:
תערובות זרעים

השרייה / הנבטה

סירטון הכנה השרייה / הנבטה
adimazda10
ביצה
ביצה

כדאי לשים כמה קערות או להחליף כל פעם למשהו אחר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כדאי שיהיו קערות קבועות למים ולתערובת הזרעים, קערה נוספת בה תשים בכל פעם מזון אחר, פעם השרייה, פעם ירקות ופירות.
במידה ובעתיד תעביר את התוכי לכופתיות אז תהיה קערה נפרדת לכופתיות קערה למים וקערה נוספת לתוספות שישתנו.
adimazda10
ביצה
ביצה

עוד עדכון..
שמתי לו מאתמול בצהריים רק תערובת הוא אכל אותה ובטירוף ושתה מים וחזר לשחק והכל טוב
היום הוא עומד על הסטנד אם אני בא להרים אותו הוא נותן וכשהוא עליי הוא משחק אבל על הכלוב הוא עומד רק על הסטנד ולא זז כמעט..וגם כשאני בא ליגוע בו מדי פעם הוא עושה ציוצים חלשים כמו שכלב מיילל רק לא חיקוי אלא ציוצים כמו של בכי..
יש דבר כזה?? הוא לא זז הרבה נראה לי שעובר עליו משהו..אולי בכל זאת לקחת אותו לווטרינר שיאבחן?
ואיך ניתן לדעת אם חזר ותוך כמה זמן חוזרת השכבת שומן בחזה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לפי מה שאתה מתאר התוכי פעיל,אוכל שותה. הציוצים כמו של בכי אלו ציוצים של קירבה, לעיתים מלוות בפריסת הכנפיים ורצון לקבל מזון. זה טבעי לגוזלים מתבגרים ולא מעיד על בעייה.
לגבי עצם החזה. הבדיקה יכולה להטעות. הכי טוב זה לשקול את התוכי וכך בטוחים יותר האם יש בעייה או שאין בעייה.
משקל של מוסטאש בוגר צריך להיות בסביבות 156גרם. אם התוכי שלך בסביבות המשקל הזה אז הוא בסדר גמור.
adimazda10
ביצה
ביצה

עדכון קטן הוא קצת התאושש מהסטרס אך כבר יום וחצי רק אוכל ושותה אבל לא משחק יותר מדי במשחקים שלו שבכלוב אם אני מרים אותו הוא משחק איתי אבל זה קצת מוזר

הוא גם לא עושה קולות יותר מדי רק משמיע קולות עם המקור כמו חריקה ומדי פעם מרים את שני הכנפיים שלו למעלה ומוריד נראה כאילו הוא רוצה לשחק ויש לו משחקים אבל הוא לא נוגע בהם

מה אפשר לעשות?
adimazda10
ביצה
ביצה

אגב גם מהתערובת הוא בורר רק את הגרעינים..אבל אני מאמין שזה כל התוכים לא?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אל תבחן את התוכי שעה שעה ויום יום, התנהגות יכולה להשתנות מסיבות שונות. התנהגותו של התוכי יכולה להשתנות שוב מחר.
יתכן שהוא יותר שקט היום ומחר הוא שוב יקשקש, תלוי במצב רוח שלו והמצב רוח כאמור יכול להשתנות.
אתה יכול לנסות ולהפעיל אותו ע"י כך שתתלה מזון בכלוב במקומות שלא נוח לו להגיע אליהם, תנסה לאתגר אותו ותראה איך הוא מגיב.

לגבי זה שהתוכי בורר את המזון, כמובן שהתוכי יאכל קודם כל את הדברים שהוא הכי אוהב ולאחר מכן את הדברים שהוא פחות ופחות אוהב. לכן חשוב שהתוכי יאכל כופתיות, בכופתיות יש את כל אבות המזון שהתוכי זקוק להם.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”