ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל קצת עקום..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

גוזל קצת עקום..

שליחה על ידי bambokit »

היי

הגוזלים שבקעו בחודש שעבר, כבר גדלו וכמעט גמולים (את רוב העבודה ההורים האכילו)
בקעו לי 2 לוטינו, ו 1 אפור (פייד קינמון בעתיד)
הגוזל לוטינו הגדול, כבר אוכל לבד השרייה ותערובת של קוקטייל
והאפור הקטן שנולד, גם אוכל לבד, אבל איך שהוא רואה את אבא שלו הוא פשוט מזנק עליו כדי שיאכיל אותו
הם מתייאשים מתישהו?

השני שנולד בין השלישייה לוטינו, שהוא קצת עקום..
יש לו בליטה מאוד גדולה בגב.. (מצורף תמונה לא הכי ברורה)
והזנב שלו הולך עקום לצד ולא ישר כמו לכל התוכים.
יש לו גם בעיה ברגל אחת שהיא סגורה יותר ולכן קשה לו לתפס וללכת, הוא מחליק ולא מצליח ללכת
הוא רזה מאוד, קטנטן וחלש.. גם הצווחות שלו שקטות ובקושי נשמעות, ניסיתי כמה וכמה פעמים להאכיל אותו בדייסה
אבל הוא לא מסכים בשום אופן לאכול!! וגם לא לנסות ולראות עם טעים לו.
ההורים לא מאכילים אותו, תמיד האפור והצהוב הגדול רצים לפיות של ההורים ולכן הם מקבלים את כל האוכל שההורים מעבירים אליהם
ולקטנטן לא נשאר בכלל..

מה לעשות איתו.. בהתחלה חשבתי שהוא לא ישרוד, אך אני רואה שהוא כן רוצה לחיות, ולכן הוא מנסה כל הזמן להתאמץ בכוח לתפס על הסורגים (לא מצליח) מנסה לאכול, מצליח לאכול אבל בכמות קטנה. הוא יותר ישנוני מהשאר.. קצת מתאמץ וישר עוצם עיניים..

מה עושים?? איך לעזור לו???

תמונה

תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: גוזל קצת עקום..

שליחה על ידי eli_lea »

היי,

סביר להניח שמדובר בפגם גנטי, ישנן רמות שונות של פגיעה, מה שאת מתארת על "גיבנת" וזנב נוטה לצד אחד מעיד על בעייה בעמוד השידרה, אני מבין שיש לו גם בעייה ברגל.
בכל מקרה אפשר וצריך לנסות להאכילו. נסי לשמור את טמפרטורת הדייסה על 42 מעלות כדי שירגיש את החמימות של הדייסה.
נסי לפורר לו כופתיות או להרטיב אותן כך שיהפכו לעיסה ולהאיכל אותו מהאצבעות, שייפי עם האצבעות קלות את צידי המקור כדי לגרות אותו לאכול. בקיצור, חשוב שהוא יאכל מזון שיתן לו כוחות ויחזק אותו. ראיתי כמה תוכים כאלה ששורדים יפה ומסתדרים לא רע.

בנוסף את יכולה לרכוש אבקת "פריים" או "אומני ויט" ולהאכיל אותו פעם ביום עם מזרק. זו אבקה שמערבבים עם מים או עם הדייסה, מכילה
הרבה מאוד ויטמינים לחיזוק ותמיכה במערכת החיסון.

לגבי ההאכלות מהאב, יגיע שלב שימאס לאב והוא ידחה אותם.
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי bambokit »

היי

תודה על העזרה!

זה בסדר אם אני אפורר עבורו את כופתיות?? עם פטיש של שניצל אני אעשה לו אותם קטנים קטנים?

האם אני יכולה להוסיף לו בצד קצת מזון ביצים.. (שהייתי מפזרת להורים מעל ההשרייה)???

אני מנסה לתת לו דייסה גם חמימה.. הוא לא מסכים! עקשן!!

וההורים לא מאכילים אותו..

הפרדתי אותו בכלוב נפרד ואני מפזרת לו את האוכל וכשאני בבית אני רואה שהוא אוכל.. אומנם מעט אבל אוכל..

אני יכולה לתת לו כל יום חתיכה קטנה של millet sprays ?

אני נותנת חתיכה קטנה להורים פעם בכמה זמן.. וראיתי שאת זה יותר קל לו לאכול ושהוא אוכל את זה ..

אומני וויט יש לי.. אני אתן לו !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כל מה שציינת מעולה, נסי במיוחד את האומני ויט שיכול לעזור מאוד ולחזק את הגוזל.
תני עידכון בהמשך תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”