ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיית התנהגות של סנגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיית התנהגות של סנגל

שליחה על ידי eli_lea »

תחפשי כלי אוכל שמתחבר לרשת, או עם שני ווים או עם ברגים.

בהצלחה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אתמול אחותי באה לבקר והיא ממש אוהבת את הסנגל והוא ממש תקף אותה..כשרק הבאתי אותו עלה על כול יד.. ועכשיו לא. רוב הסיכויים בגלל שבבית אני מטפלת בו ומביאה לו הכי הרבה יחס...אבל זה בגלל שהוא נושך את כול השאר.

הוא גם עף ממנה אלי,ועלה לי חופשי על היד ואותה ניסה ממש לנשוך..החזקתי אותו על האצבע ואמרתי לו עלה ורק אז הוא הלך עליה. איך להרגיל אותו להיות חברותי לכולם?

וההתנהגות הזאת זה בגלל שהוא אוהב אותי ובא אלי בקלות ולא נושך..או שפשוט הוא רגיל אלי?
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

צילמתי עכשיו את גוצי אתם יכולים בבקשה להגיד לי מה זה הקולות שהוא עושה? וגם התנועות? ותתעלמו מהקול שלי... ניסיתי לצלם אותו בדממה אבל אז הוא סתם מתחיל לרוץ בספה חח.

בסרטון הראשון זה הקולות.. האם יש משמעות כמו נסיון למלמל או שזה סתם? טוב ראיתי שחלק נמחק אז הקולות טיפה בהתחלה שיש ובהמשך התנועה עם הכנפיים והראש.

http://youtu.be/mQoPCKlriqs

והסרטון השני זה עם התנועות שאשמח להבין מה הם אומרים חח. צילמתי את שנהם עכשיו אחד אחרי השני.

http://youtu.be/_r5qkVcy22s

כשאני רואה את הסרטונים שלו הוא רץ אלי לראות יחד איתי חחחח איזה חמוד הוא.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש לי אלייך שאלה, נניח שאת יושבת לבד בבית, ודופקים בדלת, פתאום נכנס בן אדם שאת לא מכירה ותופס אותך ביד איך תגיבי?
1. תהיי מאוד רגועה וותשתפי פעולה?
2. תהיי מאוד רגועה אבל תשאלי אותו מה הוא רוצה ממך?
3. תצעקי ותנסי להשתחרר ממנו?

עכשיו תחשבי איך מגיב תוכי שאין לו את המודעות שלנו ואת הביטחון שיש לנו, התוכי הינה חיית בר שהאינסטינקים שלה אומרים לה
לברוח ולהגן על חייה מכל דבר שנראה לה מסוכן. למה שהוא יהיה חברותי לאחותך? או לחברה שבאה לבקר?

לאחר שאחותך באה לבקר היא צריכה לתת לתוכי זמן שיתרגל לנוכחות שלה בחדר, לפחות 10 דקות. כשהיא ניגשת אליו היא לא צריכה לצעוק חמוווודדדדד כי הוא לא מבין שהיא אומרת שהוא חמוד, הוא שומע צעקה והוא לא מבין מה הוא עשה ומה הולכים לעשות לו.
היא לא צריכה לעשות תנועות מהירותף תנועות מהירות עושים טורפים בטבע. היא צריכה להיות רגועה, נינוחה, להתקרב באיטיות.
והכי טוב זה שלאחר שהתוכי מתרגל לנוכחות את כמגדלת של התוכי תעלי אותו על היד שלך ולאט לאט תקרבי אותו לאחותך / חברה / חבר כדי לתת לו ביטחון.
אשר המגדל מבין את התוכי, מודע לפחדים שלו, מודע למגבלות שלו הכל הופך להיות קל יותר גם למגדל וגם לתוכי.

לגבי הקולות , התוכי חמוד מאוד ומתקשר איתך , זה יפה איך שאת מדברת אליו בחיבה.
בסירטון השני אם אני לא טועה רואים תנועות רש למעלה ולמטה והעלאת גירה, כלומר התוכי מעלה מזון מהזפק לפה במטרה להאכיל אותך.
תוכים שקשורים זה לזה יעלו גירה וינסו להאכיל את בני זוגם לאות חיבה ואהבה.
זכרים למשל יאכילו את בנות זוגן כדי להוכיח להם את נאמנותם ואת יכולתם להאכיל את הנקבה בזמן שהיא תדגור על הביצים וכן את יכולתם להאכיל את הגוזלים. בקיצור התוכי רואה בך בת זוג וקשור אלייך.
חשוב לתת לתוכי להתרגל לשאר בני המשפחה ולא רק אלייך.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אחותי לא מרימה אותו בכוח..היא שמה אצבע כזה שיעלה ואומרת לו עלה...אבל בקול כזה כאילו הוא חייס לה משהו..והערתי על זה כמה פעמיים שעם טון כזה הוא לא יעלה אליה. היא הייתה כמה שעות פה והוא רץ אליה כזה לנשוך.

היא ממש אוהבת אותו..מקווה שלאט לאט הם יתחברו כי בהתחלה הוא היה בא אליה חופשי. היא רואה שהוא לא עולה ליד אז היא מלטפת אותו והולכת.

הוא בן 4 חודשים וכבר רואה אותי בתור בת זוג?חחח.. הוא עשה כזה עם הכנפיים וראש למטה ולמעלה וקולות כאלה וחשבתי שקרה לו משהו.

מהסירטונים עדיין אין התחלת מילמולים? בסרטון הראשון נראה לי אז הקולות האלה זה לא התחלה של משהו? זה סתם צפצוף רגיל? מתה כבר שיתחיל עם מילמולים ומילים. אפילו מילה אחת תספיק
לי חחח.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אחותי עכשיו צילמה סירטון...זה סתם קולות או שהוא מנסה לדבר?
איך בכלל נשמעים מילמולים אצל תוכים? איך יודעים מה זה סתם קולות או נסיון דיבור?
הוא כמו מעלה גירה כזה ומוציא קולות ואחותי אומרת שכנראה הוא מנסה לדבר. אבל אין לנו מושג.

מה דעתכם?

http://youtu.be/PVLSmVJDKPE
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין דבר כזה "סתם קולות" הקולות שהתוכי משמיע אלו קולות של גוזל שמנסה לתקשר איתכם, אלו קולות של "תחינה" ובדרך כלל
תוכים יעשו את הקולות האלה כשהם יבקשו חיבה / ואף האכלה ( לשם חיזוק הקשר) בסך הכל אתן מדברות ומתץקשרות איתו מצויין.
תמשיכו ככה לדבר אליו בכל הזדמנות על מנת לפתח אצלו את כושר הדיבור והחיקוי.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

בבוקר אני אומרת לו בוקר טוב פותחת את הכלוב אחרי כמה דקות והוא מטפס למעלה אני שמה אצבע הוא עולה ואני מלטפת אותו ומנשקת..וכבר יומים שהוא בא אלי אבל נושך וממש מסובב את הראש לנשוך ישבתי וחשבתי מה הסיבה...ואמרתי לעצמי ששום דבר לא השתנה,ואז ניזכרתי במשפט שתוכי לא סתם ככה משנה את התנהגותו ופתאום הבנתי...זה מאז הנדנדה! הוא נורא פחד ממנה ותפסתי אותו והושבתי אותו לרגע לראות עם זה קטן עליו.. טעות שלא תחזור על עצמה...ומאז הוא נושך :(,הבאתי אגוז...מנסה להחמיא לו עם קול רגוע ומתלהב..וזה עובד כי הוא סוף סוף שיתף פעולה ושיחק איתי במדרגות והגיב לקול המתלהב...אך עדיין הוא כועס עלי ובצדק :(.. מה עושים? איך מתקנים שיחזור להיתנהג אלי כמו פעם? כועסת על עצמי שבאותו רגע לא ניזכרתי בפעם כשניסיתי לתת לו בכוח פרי שיטעם. לא למדתי מהטעות ההי וחזרתי עליה עם הנדנדה :(

והוא גם נורא מציק לחתול...בא לחתול ונושך לו באוזן,בזנב,מטפס עליו יושב ולועס לו את הפרווה כמו חוטים... החתול ישר בורח..יש מה לעשות שיפסיק לנסות לנשוך את החתול? הוא ממש רץ אחריו לנשוך..

ועוד משהו כרגע אני איתו בבית כבר כחודשים..אבל עוד מעט מתחילה לעבוד והוא יהיה סגור בכלוב חצי יום..כשאוציע אותו אחרי העבודה הוא לא יהיה אגרסיבי אלי? ממש חוששת מכך.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל זה מעולה שאת לומדת מטעויות ומעבר לזה מבינה את התחושות של התוכי.
במקרים כאלה רק הזמן עושה את שלו, תמשיכי להנהג אל התוכי באותה צורה שציינת ותראי שיפור בכל פעם מחדש.

לגבי החתול, טוב שזה לא הפוך תמונה
קשה יהיה למנוע מהתוכי לעשות את מה שהוא עושה לחתול, נסי להפריד ביניהם בכל מיני שיטות
על מנת שהתוכי למשל לא ירד לריצפה אל החתול כשהחתול בחדר וכו'.

לגבי תחילת העבודה שלך, חשוב שמעתה תתחילי בהדרגה להרגיל אותו לכך שהוא סגור בכלוב, גם כשאתם בבית.
תדאגי לאבזר לו את הכלוב בצעצועים ותבצעי תחלופה של הצעצועים מידי פעם על מנת שימצא בהם עניין בכל פעם מחדש.
כך התוכי לא ירגיש שהוא "כלוא ונטוש" וילמד להעסיק את עצמו.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לכמה שעות להשאיר אותו סגור כול פעם? יש לו משחקים.. עם אני לא מוציאה אותו על הבוקר ישר..אז הוא מתחיל לצרוח ולחפור בתחתית הכלוב... היום אמרתי לו ביי חמוד הבאתי לו חתיכת אגוז והלכתי...עוד מעט אהיה בבית.. אבל כשאעבוד זה יהיה 8-9 שעות בכלוב. :(
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”