ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה עם תוכי סנגל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: בעיה עם תוכי סנגל

שליחה על ידי ninka »

אמרו לי גם שכשהתוכי נושך אז מורידים קצת את היד שהתוכי עליה..זה שיטה נכונה? היום הוא בא אלי והכול...הבאתי לו מקלות עץ לכירסום,נירות..ונפל לו והוא היתחרפן...התחיל לדפוק את המקור בכלוב..לצרוח ולנשוך את הסורגים... הרמתי אותו והכנסתי בעדינות לכלוב והוא כבר 23 דקות שם משחק בשקט.. אני באמת לא יודעת מה עובר עליו.. הרגשה שהוא פשוט אגרסיבי...גם כשהוא על הסטנד בלי שיציקו לו..וגם כשרוצים ללטף אותו..החלטתי שהוא יהיה שעה בכלוב היום ואז נראה...כי הוא באמת יושב לו בשקט ומשחק...מקווה שלא יקשר את זה כעונש.

תוכים אוהבים שמנשקים אותם? אני ממש אוהבת אותו ומנשקת אותו הרבה..אולי הוא לא אוהב ולכן גם מתרחק ממני?
ועם אעשה לו ״עלה״ ו״רד״ אחרי כול עלה מביאים צופר? ואחרי כול רד??וזה לא יחרפן אותו שכול שניה עלה ורד?

הינה עכשיו הוא צועק לו קצת..ניראה לי הוא ירגע ואוציע אותו.
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוחנן »

אכן, כשתוכי בא לנשוך אפשר להזיז מעט את היד עליה הוא עומד כך שהוא מאבד אחיזה מעט ודעתו מוסחת מן הנשיכה, כמובן שצריך להזיז רק מעט את היד ולא חלילה לטלטל את התוכי.
האם תוכי אוהב שמנשקים אותו? כל תוכי והעדפות שלו, תתבונני בו בזמן שאת מנשקת או מלטפת אותו ותבחני את התגובה.
לגבי האילוף, כאשר האילוף אורך יותר מידי זמן (למעלה מעשר דקות או רבע שעה תלוי בתוכי) אז התוכי יפסיק לגלות עניין בכך ואולי אפילו יתעצבן, אבל באופן כללי תוכים נהנים מאילוף כי זה מספק להם עניין ותעסוקה ומחזק את הקשר בינם לבין הבעלים.
בהצלחה.
מי שאמר שיהיה טוב הלך ולא השאיר תאריך.
כי כבר עכשיו טוב...
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

תודה יוחנן :).

עכשיו עשיתי לו עלה ורד...וציפרתי והחמאתי לו...והוא מיוזמתו עלה עלי בלי שאגיד...עכשיו הוא מטייל על הספה ואמרתי לו עלה ורד ונתתי אגוז...איזה חמוד הוא :)..בלי העין הרע...מקווה שזה ימשך ככה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”