ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה לאקלקטוס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה לאקלקטוס

שליחה על ידי eli_lea »

ההבדל המהותי הוא שרמת הרעש של הקקדו בלתי נסבלת, לא כולם לוקחים זאת בחשבון תמיד ולא מודעים לרעש.
לא מעט אנשים ויתרו על התוכי בגלל שלא יכלו לסבול את רמת הרעש שלא לדבר על בעיות עם שכנים.
קחי זאת בחשבון.
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוחנן »

האקלקטוס נחשב לתוכי שקט יחסית ונוח, ולמרות זאת הוא יודע לצעוק היטב בבוקר, אז אני מתאר לעצמי שהקקדו זה רעש פי כמה וכמה, יש לי 2 חברים שמגדלים קקדו והם אמרו לי שהוא צועק ומרעיש המון, אבל הוא תוכי פעיל שיודע לעשות דברים.
אבל לגבי השכנים, מה שונה תוכי מכלב שנובח בחלון?
מי שאמר שיהיה טוב הלך ולא השאיר תאריך.
כי כבר עכשיו טוב...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערי שונה מאוד, מקובל שכלב נובח ואנשים מקבלים זאת בצורה שונה מצרחות של תוכי. למה? אין לי תשובה חד משמעית, אולי בגלל שזה לא מוכר ושונה. בכל אופן היחס שונה.
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

למשל שהקוואקר שלי מרעיש והוא מרעיש כאשר הוא רוצה יחס ולצאת מהכלוב אז זה מטריף אותי הרעש הזה וכשהוא מפסיק אני מוציא אותו מהכלוב ומשחק איתו אבל יש מיקרים שאני עסוק והרעש שלו ממש ממש מעצבן וזה רעש לא נעים לאוזן אבל בעוצמה חלשה מזו של דררה שאם קררה נימצאת ליידך והיא צווחת אז זה יהייה ממש כואב כי יש להם כל גבוה וחזק
גלי1806
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלי1806 »

כמה זמן לוקח לתוכי להסתגל??
הוא רועד ומפחד ואי אפשר ללטף אותו.הוא פשוט בורח...
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוחנן »

זמן ההסתגלות שונה מתוכי לתוכי, זה לא מדע מדוייק, זה יכול לקחת שבוע ואפילו שבועיים.
שימי לב, אם התוכי לא רגוע ונלחץ מהליטופים אז אל תעשי את זה, כי זה גורם לו להתרחק ממך יותר כי הוא חש שאת איום עבורו, תיגשי אליו לאט לאט, תבדקי מה הוא אוהב, תתני לו צ'ופרים ותשבי ליד הכלוב אבל לא קרוב מידי, תני לו זמן להתרגל לנוכחותך, כאשר הוא יהיה רגיל אלייך אז תוכלי לאט להרגיל אותו לליטופים.
תוכי חדש מצריך המון סבלנות והמון למידה.
בהצלחה, ותעדכני.
כי כבר עכשיו טוב...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יוחנן נתן לך תשובה מעולה.
לא אמרת שאת הולכת להחליפו בתוכי אחר?
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוחנן »

יכול להיות שהיא החליפה אבל קיבלה אותה גברת בשינוי אדרת ; ), בסה"כ היא אמרה שהיא לוקחת תוכי אחר מאותו מגדל
כי כבר עכשיו טוב...
גלי1806
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלי1806 »

נסעתי להחליף אותו ביום שלישי שעבר וכאשר הגעתי היו עוד שלושה אקלקטוסים יותר בוגרים.הוא אמר לי שאני יכולה להחליף אבל עוד בחור שהיה שם החזיק אותו ואמר שהוא עדיין קטן בגיל למרות שהוא גדול.והמקור עדיין שחור עם קצה כתום.הם הסבירו לי איך להחזיק אותו ואמרו תני לו זמן...גם חודשים ואם לא יסתדר אז תחליפי.אז חזרנו הביתה ואני לא מצליחה להבין כמה דברים...
אם אני מוציאה אותו בבוקר מהכלוב ומעלה אותו למעלה הוא לא נותן ללטף אותו ובטח שלא רוצה לבוא. אז השארתי אותו בכלוב עם דלת פתוחה שאם ירצה יוכל ל את לבד.הוא לא יוצא...
עדיין קשה לו להסתגל ועם הוא על הרצפה ואני מנסה להחזירו לכלוב הוא בורח ממני.וממש לא רוצה לאכול מידי כלום.הוא נמצא מטר וחצי ממני במהלך כל היום מאחר ויש לי משפחתון בבית אז אני מקווה שבקרוב ירגע.אבל אין הוא בא אלי ליד..ממש מפחד ורועד.אני מנסה להעלות תמונות ולא מצליחה...ואגב...כולם הפחידו אותי מהצרחות של הקקדו
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוחנן »

ממה שאת מתארת, התוכי די חושש ממך.
הוא לא ייתן לך ללטף אותו או להחזיק אותו עד שהוא יבטח בך וירגיש בנוח בקרבתך.
ציינת שיש לך משפחתון, וייתכן שגם כאן נעוצה הבעייה, במידה והתוכי נמצא בקרבת הילדים הקטנים ייתכן שהרעש שהם עושים מאוד מלחיץ אותו, בפרט שמדובר בתוכי חדש הוא זקוק לשקט ולמקום רגוע כדי להתאקלם.
לגבי הקקדו, אם יש לך משפחתון אז ממש אני לא ממליץ לך לקחת אותו, הוא יפריע לילדים.
אם את מעלה תמונות דרך הסמארטפון, אז תיכנסי להגדרות המצלמה ותורידי את איכותהתמונה כדי שהקובץ לא יהיה גדול מידי. כשאת רוצה להעלות תמונה תלחצי על הכפתור "שלח תגובה" ולא על "תגובה מהירה", בתחתית החלון תהייה לך אופצייה לצרף קובץומשם זה כבר די פשוט.
במידה ואת ממחשב העלאת התמונה היא אותו הדבר רק שכיווץ התמונה שונה, תחפשי כאן ותמצאי מדריכים בעניין וכמדומני שאלי כבר נתן לך קישור המסביר כיצד להעלות תמונה.
בהצלחה.
כי כבר עכשיו טוב...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”