ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כופתיות ושקרים של מגדלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כופתיות ושקרים של מגדלים

שליחה על ידי eli_lea »

נווה אני לא רואה טעם למחוק דיונים, אתה הסברת את עצמך יפה מאוד, אבי גם ענה והסביר שלא ניסה לפגוע והמטרה הייתה להסביר שצריך ניסיון רב כדי להמליץ על מוצרים כמו מזון. נראה לי שאין צורך להרגיש שנעשה לך עוול, אתה לא שקרן, אני לא חושב כך ובטוח שגם אחרים. וכולם ( לפחות אני ) התחילו בגידול של תוכונים ציפורי אהבה וקוקטילים. תיקח את הדברים בקלות ובצורה נכונה, תתייחס לדברים שיעזרו לך לגדל נכון ולהתפתח. זו לא בושה ללמוד ולא משנה מה אתה מגדל. תמונה

ה P15 אלו כופתיות שמשווקות בהרבה חנויות. הP15 נירכשים ע"י לא מעט מגדלי תוכים ולרוב מדובר במגדלים של תוכים בודדים כהאכלות יד. רוב רובם של המגדלים קונים כופתיות שהמוכר ימליץ להם בחנות או על פי שמועה או על פי העטיפה שמושכת את העין. מעט מאוד מגדלים יעשו השוואה של הכופתיות ע"י קריאת המרכיבים וגם אז לא כולם ידעו האם המרכיבים שמופיעים על גבי האריזה טובים לתוכי שאנו מגדלים.
אני אתן דוגמא, אם תוכי יושב בכלוב או על גבי הכלוב והוא גדל בבית הוא אינו זקוק לכמות שומנים כמו תוכי שחי בווליר ועף מצד לצד.
אם נשווה זאת אלינו, אם אדם במהלך כל היום יושב מול המחשב הוא יצטרך מזון עם פחות שומנים וחלבונים מאשר אדם שעובד עבודה פיזית.
בP15 יש כ 16% שומן אם איני טועה ולכן הכופתיות אינן מתאימות לתוכים האכלות יד או לתוכים לריבוי בכלובים קטנים יחסית.
תוכי בבית או בכלובי ריבוי שאינם מאפשרים תעופה לא זקוק ליותר מ 10%-12% שומן.
הצטברות שומנים לאורך זמן יכולה לגרום לבעיות בכליות בכבד ובצורה שבריאותו של התוכי תינזק בטווח הרחוק.
לכן כדאי להשתמש בכופתיות שמרכיבים שלהם מבחינת חלבונים ושומן אינם גבוהים במיוחד.
mikizano
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי mikizano »

לא הייתי ממהר להשמיץ את גיא שגיא ואת המוצר שאותו הוא משווק
למען ההגינות אני משתמש במוצר שלו
גיא הוא מגדל בעל ותק ונסיון רב
מעבר לכך הוא בעל הכשרה נרחבת בנושא תזונה של חיות
אני יכול לומר לכם שהזוג שאצלי נכון להיום מעולם לא אכל כופתיות עד לפני חצי שנה
אהי לא יודע איזה אינדיקציה זה ייתן לכם
אבל ברגע שהכנסתי את האוכל לכלוב הם תחילו לאכול אותו ועד היום כל התזונה שלהם מבוססת על הכופתיות האלה ותוספות שאני נותן כל יום
ולפי הערכים שמצוינים על גבי האריזה. הואעומד בכל תקן
מבחינת אחוזי שומן
חלבון וכו'
לא יודע מי אתם כל המגיבים ומה הנסיון שעומד מאחוריכם
מלבד אלי מנהל הפורום שעברו עשיר בגידול וריבוי
אבל אל תמהרו לזלזל בעבודה קשה של אדם
אני משער שעל מנת להוציא מוצר איכותי לשוק גיא עבד קשה מאוד תנסו קצת לפרגן
ואם לא לפרגן אז לפחות לא לקלקל עבודה קשה של מישהו אחר בלי טענה מבוססת
אבי נרו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי נרו »

אתה רואה שאתה לא מבין את העיקר בתגובות שלי.העיקר זה לא הכופתיות. לי הם לא היו מוצלחות אבל לך כן.אז כל אחד יכול לעשות החלטה.הבעיה שלי זה אנשים שסתם מדברים ומשפיעים על אנשים בצורה לא הוגנת.אני השתמשתי בכופתיות שאלי משתמש בהם והפסקתי כי חשבתי שאחרות טובות יותר וזה בגלל השפעה של אחרים שבסוף הבנתי שאין להם בכלל ידע או קשר לכופתיות שהם ממליצים לאנשים אחרים.
אחר כך חזרתי לכופתיות שהתוכים שלי היו רגילים להם אבל בינתיים זה עיצבן אותי התהליך שעברתי.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8649 כתב:.)היתחרתתי על מה שרשמתי כי אני לא מקיר את החברה כלכך טוב)
כל הכבוד לך נווה תמונה
תוכים בע״מ
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תוכים בע״מ »

דבר אחד עלה לי על העצבים בדיון הזה
אבי מה זאת אומרת ילד ״בן 12 שמגדל תוכון או קוקטייל״
יודע מה
אני בן 15 ואני מתערב איתך שגם שהייתי בן 12 היה לי יותר ניסיון ממך
כמו שכתבת אתה מגדל רק 5 שניים
אז אני מגדל כבר 9 שנים
הגיל והתקציב לא קובעים בתחום הזה
ואם תמשיך לחשוב ככה אין לך עתיד בו
בקשר לכופתיות - הכופתיות של גיא הם מעולות בכל מה שבדקתי ורוב בתי הגידול והחוות בארץ כיום מאכילות בזה
כל מי שמאכיל בקייטי צריך לדעת דבר אחד - אלו כופתיות שפותחו באנגלייה כלומר הם מתאימות למזג האוויר הקר שם ולכן יש שם כמות שומן גדולה ממה שצריך בארץ ישראל לכן בא מגדל ישראלי - גיא שגיא ופיתח מוצר לאקלים הישראלי
נכון אצלך המוצר לא נקלט אבל ככה זה
זה כמו ההשקה של האייפון 5 - רוב האנשים אהבו הכל אך היו כאלו שלא רצו לראות את המכשיר - אין מה לעשות תמיד יהיו את האנשים שלא יאהבו את המוצר בגלל הסיבות שלהם
אם התוכים שלך לא אהבו זה לא אומר שהכפתיות לא טובות
זה כמו שאני ניסיתי להאכיל בזופרים והאקלקטוסי והגאקויים לא מתו על זה אבל הקקדואים ובקוקטיילים טרפו
מקוה שלא פגעתי/פירסמתי לרעה/העלבתי אף אחד פה
סמל אישי של משתמש
שגיא5
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שגיא5 »

מתוך נסיון של דוד שלי שהוא אחד המגדלים הגדולים בצפון שדברתי איתו עוד פעם אתמול בלילה.זה לא שיש כופתיות טובות ואחרים לא שוות.כמעט כל הכופתיות פחות או יותר אותו דבר יש שינוי החלבון ובשומן שזה העיקר.צריך לבחור מה שמתאים.הוא אומר שמה שחשוב זה לא מה שכתוב על השק זה חשוב החומרים שמשתמשים וגם התהליך של היצור.הוא אומר שהחברה הכי טובה זה הריסון אחריה פריטי בירד וזה גם מתוך ניסיון שלי אחר כך קייטי וורסה לגה שזה בלגי אחרי זה זופרים אחרי זה גיא שגיא שקוראים לו Gm breeders אחרי זה פיסטקוס וזה לא אומר שזה לא יכול להשתנות אחר כך. הכל זה זמן ונסיון של מגדלים. דוד שלי מאכיל גם בפריטי בירד וגם בקייטי.
ו תוכים בעמ צודק הגיל לא חשוב.יש ילדים שיודעים לגדל יותר טוב ממבוגרים.אז אתה יכלת לכתוב שאין לו מספיק נסיון של שנים אבל לא ככה.
נוה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נוה »

אבל ככה הוא גם כתב עלי
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

אופס אני נופל באמצע - אני מגדל כיום רק פינקים בגלל השקט בגלל השכנים כן ואני רוצה לומר לכם
אני תמיד במשך השנים האחרונות עים הפינקים היתי נותן מזון ביצים של וורסה לגה ותמיד תמיד היה
נשאר לפחות רבע מהכמות שהיתי נאלץ לתת לציפורים בחוץ שהם יהנו גם קצת מהפינוק כן .
אבל חבר טוב הראה לי את הכופתיות לפינקים שזה מוצר חדש בשוק וזה בא כמו מזון ביצים רק עים
צבע של כופתיות .ואכן ביקשתי לקנות 1 ק''ג כדי לנסות ולראות אולי יהיה שינוי בהרגלי החיסול שלהן
אים טוב נקנה קבוע מקסימום לא טוב אז עשינו נסיון וממשיכים הלאה .ולהפתעתי יש לי את הכופתיות
בערך 5 ימים ומה אומר לכם הפינקים אוכלים את מה שאני מגיש להם כמעט 98% שזה ממש הפתיע
ומפתיע אותי לטובה ודרך אגב המוצר הוא ישראלי כחול לבן של גיא-ומיכל .
אני לא מקבל על ההמלצה שום טובת הנאה אני לא מכיר את גיא-ומיכל רק שמעתי עלהם כך שאים
המלצתי זה רק בגלל המוצר שעל פניו ניראה טוב והפינקים מגיבים אליו טוב אז הם ואני מפסוטים
וכל השאר זה בונוס מבריק לא מבריק זה לא מה שמעניין אותי .
אז שוב אים אני ממליץ וגם יש אחרים זה רק בגלל שהציפורים שלנו מגיבים טוב למוצר אז למה לא ?
מקוה שלא גרמתי כאן לחברים עוול או כל דבר אחר זאת פשוט המציאות .יום טוב והצלחות לכולנו..
אבי נרו
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אבי נרו »

אתה בכלל עושה שקשוקה באוכל מה אתה מכניס פינקים ומזון ביצים?????מזון ביצים זה לא כופתיות וכפותיות זה לא מזון ביצים לא מבין ולא בטוח על מה שאתה מדבר? תיקח כופתיתות אחרות ותעשה השואה!!!זה שציפורים אוכלים איזה אוכל לא אומר שזה אוכל טוב.תן להם לחם וצנימים גם תראה שלא נשאר אז זה אוכל טוב?????????אבל אין מה לעשות ככה המגדל בארץ בודק את האוכל אם התוכי אכל זה אוכל עולמי.אתמול הייתי אצל חבר שמגדל כמה של זוגות והוא נותן להם לניסיוי את האוכל של גיא מיכל Gm breeders בינתים האוכל שהוא שם להם נהיה אבקה בכל הקופסאות. בדיוק כמו שהיה לי כל החלק העליון של האוכל אבקה. בסוף נהיה כל הכלי אבקה כמו מזון ביצים.תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מצטער להגיד לך אבל ההתייחסות שלך לחברים באמת שעברה את הטעם הטוב.
על אף שאני נוטה להסכים איתך לגבי חלק מהטענות שהעלית אני לא מצליח להמשיך ולהסכים עם הניסוחים שלך והטון המזלזל.
כנראה שהפנייה שלי אליך בפרטי לא הובנה כראוי ולכן אני נאלץ להשעות אותך מהאתר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”