ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ביצים ביצים ביצים לזוג ג'אקו.
מנהל: מפקחים
-
רז פרוזניק
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
Re: ביצים ביצים ביצים לזוג ג'אקו.
הנה הסרטון הראשון
http://www.youtube.com/watch?v=3MGxVy7G ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=3MGxVy7G ... e=youtu.be
-
רז פרוזניק
- בקיעה

רז, הכל נראה רגיל וטבעי, לא רואה משהו שלא בסדר או משהו שלא צריך לקרות. רצית לשאול משהו או שהעלית את הסירטונים רק כדי שנראה את ההתנהלות?
איזה כלוב זה הוא ניראה קטן לזוג גאקו
-
רז פרוזניק
- בקיעה

העלתי את הסרטונים כדי לראות אם ההתנהלות שלהם בסדר, כאילו איך שהם מתנהגים מבחינה שלאחר ההטלה ולהמשך ההטלה ולכל מהלך הריבוי ובנוסף גם כדי להראות לכם אותם
ובקשר לכלוב
הכלוב הוא כלוב A11, כבר חודש שאני מתכנן להם לבנות כלוב חדש וכמובן שמרווח יותר ותכננתי לבנות להם את הכלוב בחופשת פסח ואז פתאום הם הטילו את הביצה אתמול אז כבר אבנה להם כלוב כנראה אחרי חודשיים מהיום אחרי שנקווה שהביצים יבקעו ויהיו גוזלים וכיוון שאני מתכנן לקחת את הגוזלים רק בגיל 3 שבועות אז זה יצא חודשיים בערך מהיום
אולי בכלל אקח את הביצים להדגרה אצל חבר שלי שיש לו חוות תוכים והוא גם יאכיל אותם עד גיל 3 שבועות כי אני לא ממש מנוסה בהאכלת גוזלים מגיל ממש קטן
אגב באותו נושא:
עדיף לקחת את הביצים להדגרה אם יש לי מדגרה או שעדיף להשאיר אותם אצל ההורים עד שיבקעו?
הכוונה בשאלה זו באיזה דרך יש יותר סיכויים שיהיו בקיעות והכל ילך חלק כי בכל זאת אם הביצים פוריות אז בטוח שיהיו בקיעות במדגרה במקום שאולי ישתבש משהו אם ההורים ידגרו עליהם?
ובקשר לכלוב
הכלוב הוא כלוב A11, כבר חודש שאני מתכנן להם לבנות כלוב חדש וכמובן שמרווח יותר ותכננתי לבנות להם את הכלוב בחופשת פסח ואז פתאום הם הטילו את הביצה אתמול אז כבר אבנה להם כלוב כנראה אחרי חודשיים מהיום אחרי שנקווה שהביצים יבקעו ויהיו גוזלים וכיוון שאני מתכנן לקחת את הגוזלים רק בגיל 3 שבועות אז זה יצא חודשיים בערך מהיום
אולי בכלל אקח את הביצים להדגרה אצל חבר שלי שיש לו חוות תוכים והוא גם יאכיל אותם עד גיל 3 שבועות כי אני לא ממש מנוסה בהאכלת גוזלים מגיל ממש קטן
אגב באותו נושא:
עדיף לקחת את הביצים להדגרה אם יש לי מדגרה או שעדיף להשאיר אותם אצל ההורים עד שיבקעו?
הכוונה בשאלה זו באיזה דרך יש יותר סיכויים שיהיו בקיעות והכל ילך חלק כי בכל זאת אם הביצים פוריות אז בטוח שיהיו בקיעות במדגרה במקום שאולי ישתבש משהו אם ההורים ידגרו עליהם?
כרגע אין לך אפשרות להחליף את הכלוב אבל לאחר סיום הסבב כדאי מאוד שתעשה זאת.
ההתנהלות רגילה ואופיינית לזוג. כמו שאמרתי קודם אין משהו חריג בהתנהגות.
ההעדפה היא להשאיר את הגוזלים אצל ההורים, להוציא אותם בגיל 21 יום בקירוב שזהו הגיל בו מטבעים את הגוזלים.
בגיל הזה נותנים ארבע ארוחות ביום. לאחר מכן יורדים לשלוש ארוחות.
למי שאין ניסיון מספיק טוב לא הייתי ממליץ להאכיל מגיל יום. מצד שני אני אישית לא סומך על אחרים שיעשו עבורי את העבודה.
אם יש לך זמן אני ממליץ לך לדאוג לציוד מתאים ולהאכיל בעצמך.
בהדגרה נכונה הסיכוי לבקיעות משתווה לבקיעות אצל הורים שאינם בעייתים ודוגרים בצורה טובה.
בהדגרה ישנם סיכונים רבים אחרים ובמיוחד בהאכלת הגוזלים והטיפול בהם לאחר הבקיעה.
ההתנהלות רגילה ואופיינית לזוג. כמו שאמרתי קודם אין משהו חריג בהתנהגות.
ההעדפה היא להשאיר את הגוזלים אצל ההורים, להוציא אותם בגיל 21 יום בקירוב שזהו הגיל בו מטבעים את הגוזלים.
בגיל הזה נותנים ארבע ארוחות ביום. לאחר מכן יורדים לשלוש ארוחות.
למי שאין ניסיון מספיק טוב לא הייתי ממליץ להאכיל מגיל יום. מצד שני אני אישית לא סומך על אחרים שיעשו עבורי את העבודה.
אם יש לך זמן אני ממליץ לך לדאוג לציוד מתאים ולהאכיל בעצמך.
בהדגרה נכונה הסיכוי לבקיעות משתווה לבקיעות אצל הורים שאינם בעייתים ודוגרים בצורה טובה.
בהדגרה ישנם סיכונים רבים אחרים ובמיוחד בהאכלת הגוזלים והטיפול בהם לאחר הבקיעה.
-
רז פרוזניק
- בקיעה

טוב תודה רבה על העזרה
אני אשאיר את הביצים אצל ההורים שידגרו עליהם ובעזרת השם שיהיו גוזלים אקח אותם בגיל 3 שבועות כמו שציינת ואאכיל אותם בעצמי
בנוסף לכך מתי כדי לבדוק אם הוטלו עוד ביצים?
עדיף שאבדוק עוד שבוע מהיום מתי שאמורות להיות 4 ביצים?
הביצה הראשונה הוטלה נגיד ב-25/3 אז אבדוק ב-4/4
תודה
אני אשאיר את הביצים אצל ההורים שידגרו עליהם ובעזרת השם שיהיו גוזלים אקח אותם בגיל 3 שבועות כמו שציינת ואאכיל אותם בעצמי
בנוסף לכך מתי כדי לבדוק אם הוטלו עוד ביצים?
עדיף שאבדוק עוד שבוע מהיום מתי שאמורות להיות 4 ביצים?
הביצה הראשונה הוטלה נגיד ב-25/3 אז אבדוק ב-4/4
תודה
פעם בשבוע אפשר לבדוק בזהירות.
-
רז פרוזניק
- בקיעה

אז לאחר סבלנות רבה וחישוב מתי כל הביצים אמורות לבקוע
היום בדקתי את תא ההטלה והראי לפי תכנוני מצאתי ארבע ביצים בתא ההטלה
אבדוק כנראה עוד 20 ימים כך שיעברו שלושים ימים מהטלת הביצה הראשונה ולכן כנראה (ובעזרת השם
) יבקע הגוזל הראשון ואולי גם השני ואחרי שלושה ימים או אפילו קצת יותר- שבוע, אבדוק שוב כדי לראות אם שאר הביצים גם יבקעו
אשמח לקבל תגובה על החישוב שלי האם הוא נכון
תודה

היום בדקתי את תא ההטלה והראי לפי תכנוני מצאתי ארבע ביצים בתא ההטלה
אבדוק כנראה עוד 20 ימים כך שיעברו שלושים ימים מהטלת הביצה הראשונה ולכן כנראה (ובעזרת השם
) יבקע הגוזל הראשון ואולי גם השני ואחרי שלושה ימים או אפילו קצת יותר- שבוע, אבדוק שוב כדי לראות אם שאר הביצים גם יבקעואשמח לקבל תגובה על החישוב שלי האם הוא נכון
תודה

החישוב בסדר. בהצלחה.