ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
החתמת תוכון
מנהל: מפקחים
-
bvurth1511
- בקיעה

החתמת תוכון
למישהו יש טבלה כל כמה זמן צריך להאכיל וכמה וכמה הוא צריך לשקול ומישהו שהחתים תוכונים או מחתים עכשיו אתם יכולים להגיד לי אם צריך משהו מיוחד ובכללי על ההחתמה שלהם וכמה גרם דייסה אני צריך כדי להחתים גוזל אחד
תודה מראש לעונים
תודה מראש לעונים
Re: החתמת תוכון
מספר ההאכלות תלוי בגילו של הגוזל. גם בין תוכים באותו גיל ההתפתחות שונה ולכן יש להתאים את מספר ההאכלות וכמות המזון
לכל גוזל וגוזל. מאחר ואני מבין שזו הפעם הראשונה בה אתה מאכיל גוזל ההמלצה שלי היא לקחתו מההורים כאשר הוא מנוצה.
את הגוזל שבחרת להוציא אתה יכול להרגיל אליך תוך כדי שהוא בתא ההטלה ע"י מגע מידי פעם.
בדרך כלל גוזל בשלבי ניצוי ראשונים יאכל בסביבות שלוש ארוחות ביום.
כמות המזון ( משוער) בערך 2-3 ML . כדי לדעת בוודאות איזו כמות של מזון הגוזל צריך לקבל יש לשקול את הגוזל.
לאחר השקילה יש לחשב 10% מהמשקל של הגוזל וזוהי הכמות שהגוזל זקוק לה.
לדוגמה, אם הגוזל שוקל 35גרם הוא צריך לאכול בכל ארוחה 3.5ML דייסה.
אם תוציא את הגוזל כאשר הוא מתחיל להתנצות חצי קילו יספיק לך. לדעתי גם לא מוכרים כמות קטנה מזה.
לכל גוזל וגוזל. מאחר ואני מבין שזו הפעם הראשונה בה אתה מאכיל גוזל ההמלצה שלי היא לקחתו מההורים כאשר הוא מנוצה.
את הגוזל שבחרת להוציא אתה יכול להרגיל אליך תוך כדי שהוא בתא ההטלה ע"י מגע מידי פעם.
בדרך כלל גוזל בשלבי ניצוי ראשונים יאכל בסביבות שלוש ארוחות ביום.
כמות המזון ( משוער) בערך 2-3 ML . כדי לדעת בוודאות איזו כמות של מזון הגוזל צריך לקבל יש לשקול את הגוזל.
לאחר השקילה יש לחשב 10% מהמשקל של הגוזל וזוהי הכמות שהגוזל זקוק לה.
לדוגמה, אם הגוזל שוקל 35גרם הוא צריך לאכול בכל ארוחה 3.5ML דייסה.
אם תוציא את הגוזל כאשר הוא מתחיל להתנצות חצי קילו יספיק לך. לדעתי גם לא מוכרים כמות קטנה מזה.
-
bvurth1511
- בקיעה

אני רוצה לקחת גוזל בן שבועיים אני רוצה לקנות אותו מחנות חיות בדימונה בגיל שבועיים אפשר להחתימו ללא אומנת אלה בתוך קופסה מרופדת שמעתי שתוכונים צריך להפוך על הגב כדי להאכיל וכמה ארוחות וכמה הוא צריך לאכול בגיל שבועיים אותם וכמה עולה משקל
ומישהו יכול להסביר לי איך להכין דייסה ומה זה סמיכות הדייסה
אני לא יכול להרגיל אותו כי אני קונה אותו
ומישהו יכול להסביר לי איך להכין דייסה ומה זה סמיכות הדייסה
אני לא יכול להרגיל אותו כי אני קונה אותו
בקישור הבא יש מדריך שמסביר באופן כללי לגבי החתמה והאכלה. תקרא את ההסברים.
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
סמיכות הדייסה נקבעת על פי גילו של הגוזל ועל פי ההוראות של יצרן הדייסה. ככל שהגוזל גדול יותר כך הסמיכות גדלה.
הסמיכות של הדייסה נקבעת מכמות המים שמוסיפים לאבקה. ככל שנוריד בכמות המים כך הדייסה תהיה סמיכה יותר.
בדרך כלל לגוזל בגיל שבועיים היחס מים אבקה הוא בערך 1:3, יחידה אחת אבקה שלוש יחידות מים.
שוב, צריך לבדוק מה כתוב על גבי האבקה שאתה קונה ולפי זה לתת.
המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים
סמיכות הדייסה נקבעת על פי גילו של הגוזל ועל פי ההוראות של יצרן הדייסה. ככל שהגוזל גדול יותר כך הסמיכות גדלה.
הסמיכות של הדייסה נקבעת מכמות המים שמוסיפים לאבקה. ככל שנוריד בכמות המים כך הדייסה תהיה סמיכה יותר.
בדרך כלל לגוזל בגיל שבועיים היחס מים אבקה הוא בערך 1:3, יחידה אחת אבקה שלוש יחידות מים.
שוב, צריך לבדוק מה כתוב על גבי האבקה שאתה קונה ולפי זה לתת.
-
bvurth1511
- בקיעה

יש טבלה של זמני האכלה לתוכונים והאם זה נכון שצריך להפוך אותם על הגב כדי להאכילם
מאכילים כל גוזל לפי הצורך ועל פי ריקון הזפק, בהתחלה עושים רישום ורואים כל כמה זמן הזפק מתרוקן ולפי זה מאכילים.
לא צריך להשכיב על הגב. תוכונים כמו שאר התוכים יכולים לאכול כשהם עומדים ללא בעייה.
לא צריך להשכיב על הגב. תוכונים כמו שאר התוכים יכולים לאכול כשהם עומדים ללא בעייה.
-
bvurth1511
- בקיעה

תודה
וכמה עולה משקל לשקילת גוזלים
-----------------------------------
מצטער יצא לי בטעות שניים

וכמה עולה משקל לשקילת גוזלים
-----------------------------------
מצטער יצא לי בטעות שניים
משקל מטבח עולה בסביבות 90 ש"ח. עדיף משקל דיגיטלי עם שקילה של 1גרם.
-
bvurth1511
- בקיעה

תודה והאם אפשר להחתים גוזל תוכון עם גוזל קוקטייל

כן, אין קשר, אפשר להחתים מספר סוגים ללא בעייה.