ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה עם גוזל בן שבועיים-דררה
מנהל: מפקחים
עזרה עם גוזל בן שבועיים-דררה
הוא כמעט כל הזמן בוכה בין הארוחות ואני מאכיל אותו כל שלוש שעות,זה נורמאלי?
נ.ב-מתי תתחיל להיות לו פלומה ירוקה?
נ.ב-מתי תתחיל להיות לו פלומה ירוקה?
-
bvurth1511
- בקיעה

Re: עזרה עם גוזל בן שבועיים-דררה
זה נורמלי שהוא בוכה
בן שבועיים צריך לאכול 4-5 ארוחות ביום.
יתכן שהתערובת שאתה מכין לא טובה ולא מזינה אותו.
האם הזפק מתרוקן לגמרי בין הארוחות?
איזו סוג דייסה יש לך ומה היחס של המים ואבקה שאתה מכין?
איזו כמות הוא אוכל בכל ארוחה?
האם הוא נמצא תחת חימום? באיזו טמפרטורה?
יתכן שהתערובת שאתה מכין לא טובה ולא מזינה אותו.
האם הזפק מתרוקן לגמרי בין הארוחות?
איזו סוג דייסה יש לך ומה היחס של המים ואבקה שאתה מכין?
איזו כמות הוא אוכל בכל ארוחה?
האם הוא נמצא תחת חימום? באיזו טמפרטורה?
הזפק לא מתרוקן לגמרי,זה הדבר היחידי שמדאיג אותי אני מאכיל אותו כל 3 שעות(6 בבוקר ארוחה ראשונה ו11,11 וחצי ארוחה אחרונה),זאת אומרת שאני מאכיל אותו 7 פעמים ביום אתה יכול להדריך אותי אחרת בבקשה?
התערובת שאני מכין אני מכין אותה טוב מאוד גם מגדל לימד אותי וגם למדתי מסרטון של בית הגידול שלך באינטרנט(או שזה היה של מישהו אחר אני לא בטוח),היא יוצאת קרמית ואחידה.
הוא אוכל משהו כמו קצת פחות מרבע מזרק כל ארוחה.
אני מאכיל אותו בדייסה איכותית.
לא קר לו ולא חם לא לפי איך שהמגדל לימד אותי ולפי המדריך שלך(הוא לא מתנשף בחוזקה והרגלים שלו אינן קרות).
ורמת הבכי ירדה די משמעותית(הוא עדיין בוכה אבל לא באותה התדירות)
התערובת שאני מכין אני מכין אותה טוב מאוד גם מגדל לימד אותי וגם למדתי מסרטון של בית הגידול שלך באינטרנט(או שזה היה של מישהו אחר אני לא בטוח),היא יוצאת קרמית ואחידה.
אני מאכיל אותו בדייסה איכותית.
לא קר לו ולא חם לא לפי איך שהמגדל לימד אותי ולפי המדריך שלך(הוא לא מתנשף בחוזקה והרגלים שלו אינן קרות).
ורמת הבכי ירדה די משמעותית(הוא עדיין בוכה אבל לא באותה התדירות)
אתה מאכיל יותר מידי פעמים. אבל אני מציע שלא תוריד את מספר ההאכלות במהירות, תעבור ל 5 האכלות ביום. תחלק את השעות8665 כתב:הזפק לא מתרוקן לגמרי,זה הדבר היחידי שמדאיג אותי אני מאכיל אותו כל 3 שעות(6 בבוקר ארוחה ראשונה ו11,11 וחצי ארוחה אחרונה),זאת אומרת שאני מאכיל אותו 7 פעמים ביום אתה יכול להדריך אותי אחרת בבקשה?
כך פחות או יותר, אם אתה מתחיל ב 6 בבוקר האכלה ראשונה אז תאכיל כך:
6:00,10:30,15:00,18:30,22:30 כך אתה תאכיל 5 ארוחות ביום.
זה מבחינת מספר ההאכלות.
כדי לדעת את הכמות שהתוכי צריך לאכול אתה צריך לשקול אותו. לפי המשקל שמתקבל אתה מחשב כ 10%8665 כתב:התערובת שאני מכין אני מכין אותה טוב מאוד גם מגדל לימד אותי וגם למדתי מסרטון של בית הגידול שלך באינטרנט(או שזה היה של מישהו אחר אני לא בטוח),היא יוצאת קרמית ואחידה.
וזוהי כמות המזון שהתוכי צריך לקבל, לדוגמה, אם התוכי שוקל 50 גרם הוא אמור לאכול כ 5ML תערובת .
"קרמי ואחידה" זה לא מספיק. הגוזל כדי להתפתח צריך לקבל כמות מסויימת של אבקה בכל ארוחה, אם לא תדייק בכמות האבקה
הגוזל יקבל יותר מים ולא יתפתח נכון. לכן, על גבי אריזת הדייסה מצויין היחס הנכון של האבקה מים שגוזל בכל גיל צריך לאכול.
כשאתה אומר לי "קצת פחות מרבע מזרק" זה יכול להיות 2.5ML ממזרק של 10ML או 5ML מזרק של 20ML וכן הלאה.
אני לא מנסה להקשות עליך, אבל אם לא תהיה יותר מדוייק לא אוכל להבין האם אתה פועל נכון או לא.
לכן, תסתכל על המזרק ועל השנתות שמסומנות עליו וכך תוכל להגיד לי את הכמות.
חשוב מאוד שעל גבי הדייסה יהיה תוקף תפוגה, גם אם קיבלת אותה או קנית ממגדל או מחנות.8665 כתב:אני מאכיל אותו בדייסה איכותית.
האם הוא באומנת? או ללא חימום?8665 כתב:לא קר לו ולא חם לא לפי איך שהמגדל לימד אותי ולפי המדריך שלך(הוא לא מתנשף בחוזקה והרגלים שלו אינן קרות). ורמת הבכי ירדה די משמעותית(הוא עדיין בוכה אבל לא באותה התדירות)
האם אתה יכול להעלות תמונה שאוכל להתייחס לגוזל עצמו על פי המראה וההתפתחות?
אני התחלתי לשקול אותו להאכיל אותו 10% כל ארוחה והוא עכשיו בסדר גמור(למזלי האכלתי אותו כמות דומה לפני ששקלתי אותו).
יש לו מין כמות ממש קטנה של אוויר בזפק(ראיתי תמונות של גזים בזפק וזה ממש לא דומה) זה נורמאלי? אני שומר על היגיינה ממש טוב לפני ואחרי כל האכלה.
הוא ללא אומנת בגלל זה לקחתי אותו בגיד של שבועיים וחצי ולא בגיל כמה ימים.
תודה רבה שאתה עונה פה על שאלות זה באמת עוזר שיש מישהו כמוך.
יש לו מין כמות ממש קטנה של אוויר בזפק(ראיתי תמונות של גזים בזפק וזה ממש לא דומה) זה נורמאלי? אני שומר על היגיינה ממש טוב לפני ואחרי כל האכלה.
הוא ללא אומנת בגלל זה לקחתי אותו בגיד של שבועיים וחצי ולא בגיל כמה ימים.
תודה רבה שאתה עונה פה על שאלות זה באמת עוזר שיש מישהו כמוך.
שמח לשמוע שמסתדר. לגבי הזפק, הזפק הוא כמו בלון, הוא נמצח כשהוא מלא ומתרוקן כשהוא ריק
כאשר הבלון חדש הוא ישר ומתוח כאשר מנפחים אותו ומותחים והאויר יוצא הוא לא חוזר למצבו הרגיל אלא נשאר נפוח מעט.
אותו דבר לגבי הזפק, אם הוא נתח מעט יותר מהרצוי הוא לא חוזר ממש להיות שטוח לגמרי.
צריך להבדיל בין זפק שנשאר בו מזון לזפק שנשאר מעט רפוי.
נראה שהזפק של הגוזל שלך מתרוקן בסדר והוא נשאר מעט רפוי.
כאשר הבלון חדש הוא ישר ומתוח כאשר מנפחים אותו ומותחים והאויר יוצא הוא לא חוזר למצבו הרגיל אלא נשאר נפוח מעט.
אותו דבר לגבי הזפק, אם הוא נתח מעט יותר מהרצוי הוא לא חוזר ממש להיות שטוח לגמרי.
צריך להבדיל בין זפק שנשאר בו מזון לזפק שנשאר מעט רפוי.
נראה שהזפק של הגוזל שלך מתרוקן בסדר והוא נשאר מעט רפוי.
-
bvurth1511
- בקיעה

מצתרף לתגובתו של אלי
מה שלום הגוזל
לגבי האויר בזפק זה ממש בלון גדול ואם יש את זה צריך ללכת דחוף לווטרינר!!!!!!
מה שלום הגוזל
לגבי האויר בזפק זה ממש בלון גדול ואם יש את זה צריך ללכת דחוף לווטרינר!!!!!!
הוא בסדר גמור זה בדיוק כמו שאלי אמר הוא במצב טוב פשוט זה הגוזל הראשון שאני מאכיל והיו לי כמה דברים שלא הבנתי ודאגתי לגביהם עכשיו הכל בסדר העלה תמונות במשך השבוע(כבית גידול לא רק שלו)יש לי קוקטייל אחד הגוזל דררה הזה וזוג ציפורי אהבה(כולם האכלות יד) במשך החודש אקנה שניים-ארבעה זוגות מזמרים לכלוב גדול שאני בניתי(הוא עוד לא גמור אני צריך לאבזר אותו)
בקיצור במשך השבוע תראו הכל תודה רבה לכם
בקיצור במשך השבוע תראו הכל תודה רבה לכם