ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פינקים חדשים
מנהל: מפקחים
Re: פינקים חדשים
כמה זמן כבר עבר מהספירה שלך?
תחכה עוד כמה ימים ואם לא יהיו בקיעות תוציא את הביצים. בינתיים אל תיגע.
עדכון מצב, אתמול הטילה הנקבה ביצה ראשונה אחרי שעשיתי ניקוי ושלושת הבייצים היו מקולקלות.
אתמול הטילה ביצה והיום עוד אחת שמתי להם חוטים זה היה מספיק גם בדקתי ויש להם ריפוד טוב בפנים אין להם בעיית חוטים
ועכשיו שמתי לב שהצוואר של הנקבה יש קרחת וחבר אמר לי שאתמול הוא שם לב שהם אכלו אז הזכר בא ניקר לה בצוואר הוציא כמה שערות ולקח לתא הטלה?אני צריך דחוףף תשובה בבקשה מה לעשות?יש שתי בייצים בתא מהלעשותתת????
אתמול הטילה ביצה והיום עוד אחת שמתי להם חוטים זה היה מספיק גם בדקתי ויש להם ריפוד טוב בפנים אין להם בעיית חוטים
ועכשיו שמתי לב שהצוואר של הנקבה יש קרחת וחבר אמר לי שאתמול הוא שם לב שהם אכלו אז הזכר בא ניקר לה בצוואר הוציא כמה שערות ולקח לתא הטלה?אני צריך דחוףף תשובה בבקשה מה לעשות?יש שתי בייצים בתא מהלעשותתת????

לא לעשות כלום, תשים לב שאין יותר מידי חומר קינון כך שהביצים לא יכוסו. הזכר מעוניין לבצע את החלק שלו בבנייה של הקן ומאחר ואין לו חומרי קינון הוא מוצא דרכים לארגן לו חומר קינון. כל זמן שמדובר בכמה נוצות אין בעייה הנוצות יצמחו מחדש.
תמשיך לעקוב ולעדכן.
תמשיך לעקוב ולעדכן.
עדכון נוסף-אתמול שמתי לב שהביצה השלישית מעוכה שהסתכלתי יותר טוב עם פנס ראיתי שיש ביצה שלישית בלי הקליפה הקשה
יש רק את האור והחלמון אז אחרי ששאלתי אמרו לי להוציא ולזרוק אותה כי לא יצא מזה כלום איך שהוצאתי את זה זה התפרק לי בידיים
אז נישאר 2 חשבתי הכל ימשיך כרגיל ולא הם לא ממש נכנסים חשבתי שאולי היום היא תטיל עוד ביצה אבל גם זה לא קרה...למה? אולי בגלל שהוצאתי את הביצה? ומאז הם רק מצייצים והרבה ולא כמו ברגיל הם ממש חופרים קופצים בתוך הכלוב משתגעים ואני לא מבין ממה זה?
מה לעשות? הזכר גם ניקר להקבה נוצות וזה אשכרה נירא כאילו הם משחקים תופסת אבל מצייצים הרבה קופצים וחופרים מה לעשות???
יש רק את האור והחלמון אז אחרי ששאלתי אמרו לי להוציא ולזרוק אותה כי לא יצא מזה כלום איך שהוצאתי את זה זה התפרק לי בידיים
אז נישאר 2 חשבתי הכל ימשיך כרגיל ולא הם לא ממש נכנסים חשבתי שאולי היום היא תטיל עוד ביצה אבל גם זה לא קרה...למה? אולי בגלל שהוצאתי את הביצה? ומאז הם רק מצייצים והרבה ולא כמו ברגיל הם ממש חופרים קופצים בתוך הכלוב משתגעים ואני לא מבין ממה זה?
מה לעשות? הזכר גם ניקר להקבה נוצות וזה אשכרה נירא כאילו הם משחקים תופסת אבל מצייצים הרבה קופצים וחופרים מה לעשות???

אם הנקבה הפסיקה לדגור תוציא את הביצים, את הקן ותפסיק לה את ההטלות. הביצה שראית ללא הקליפה זה אות אזהרה לבאות.
בהטלות הבאות הנקבה עלולה למות מביצה כלואה. מצבה שלהביצה מראה על חוסר חמור בסידן שממנו סובלת האם.
לכן הביצה אינה עטופה במעטפת סידן.
אתה צריך בשלב ראשון להפסיק את ההטלות, לדאוג שהנקבה תקבל מזון שמכיל סידן בכמות גדולה, אם אפשר לחשוף אותה
לשמש ישירה ל 10-15 דקות ביום על מנת שספיגת הסידן תושלם.
תוסיף לתפריט מזון ביצים ( עדיף מזון ביצים של חברת בנלוקס) ירקות בדגש על ירקות ירוקים, רצוי מעט השרייה / הנבטה פעמיים
בשבוע ותוספת של סידן שאפשר לפורר גם על המזון.
ביצה כלואה נוצרת ממספר סיבות, הנפוצה מביניהן היא הסיבה שלביצה אין קליפה שמכסה ומקשה אותה.
נוצר מצב שהביצה די גמישה ולא קשיחה.
כאשר הנקבה דוחפת את הביצה החוצה אין התנגדות של הקליפה ובעצם היא דוחפת כנגד משהו גמיש וספוגי שאינו מתקדם
החוצה. כך נוצר שהביצה נותרת בבגופה של האם והיא הופכת יותר ויותר מותשת. חלק ניכר מהמצבים של
ביצה כלואה מסתיימים במוות.
כרגע כל זה נכון למקרה שבו הנקבה לא דוגרת.
בגדול נראה שהזוג שלך חסר ניסיון או חסר מזל או שניהם ביחד. זה עדיין לא אומר שהם לא זוג טוב, חעיתים יש קשיים מסיבות שונות
אבל לבסוף זה מצליח ואז זה הרבה יותר קל. אגב, אתה רואה זיווגים?
בהטלות הבאות הנקבה עלולה למות מביצה כלואה. מצבה שלהביצה מראה על חוסר חמור בסידן שממנו סובלת האם.
לכן הביצה אינה עטופה במעטפת סידן.
אתה צריך בשלב ראשון להפסיק את ההטלות, לדאוג שהנקבה תקבל מזון שמכיל סידן בכמות גדולה, אם אפשר לחשוף אותה
לשמש ישירה ל 10-15 דקות ביום על מנת שספיגת הסידן תושלם.
תוסיף לתפריט מזון ביצים ( עדיף מזון ביצים של חברת בנלוקס) ירקות בדגש על ירקות ירוקים, רצוי מעט השרייה / הנבטה פעמיים
בשבוע ותוספת של סידן שאפשר לפורר גם על המזון.
ביצה כלואה נוצרת ממספר סיבות, הנפוצה מביניהן היא הסיבה שלביצה אין קליפה שמכסה ומקשה אותה.
נוצר מצב שהביצה די גמישה ולא קשיחה.
כאשר הנקבה דוחפת את הביצה החוצה אין התנגדות של הקליפה ובעצם היא דוחפת כנגד משהו גמיש וספוגי שאינו מתקדם
החוצה. כך נוצר שהביצה נותרת בבגופה של האם והיא הופכת יותר ויותר מותשת. חלק ניכר מהמצבים של
ביצה כלואה מסתיימים במוות.
כרגע כל זה נכון למקרה שבו הנקבה לא דוגרת.
בגדול נראה שהזוג שלך חסר ניסיון או חסר מזל או שניהם ביחד. זה עדיין לא אומר שהם לא זוג טוב, חעיתים יש קשיים מסיבות שונות
אבל לבסוף זה מצליח ואז זה הרבה יותר קל. אגב, אתה רואה זיווגים?
הבנתי אותך,וכן אני רואה זיווגים מזה אומר?הוצאתי את התא בכלל לכמה ימים עד שאחסוף אותם לשמש אני צריך למצוא עכשיו פינה עם שמש ישירה ולגבי הרעש למה הם קופצים ועושים מלא רעש?

קפיצות ושריקות ובכלל פעילות מרובה זה חלק מהתקשורת ביניהם. הפסקת הדגירה עצמה יכולה לגרום להתרגשות אצל הזכר
מאחר והוא מבין שהנקבה אמורה להיות בקן ולדגור, יתכן שהוא נסער ושורק ומקפץ במטרה להחזיר אותה לקן.
חלק מהשריקות והקפיצות יכולות להתפרש גם כהתחלה חדשה של חיזור.
כדי לשמור על בריאות הנקבה תן לה הפסקה עם תזונה טובה כדי שתבנה שוב מאגר של סידן ותשלים חוסרים.
אני מאמין שלאחר מכן הסבב הבא יהיה מוצלח יותר, הן מבחינת איכות הביצים והן מבחינת הניסיון שהאם רכשה.
מאחר והוא מבין שהנקבה אמורה להיות בקן ולדגור, יתכן שהוא נסער ושורק ומקפץ במטרה להחזיר אותה לקן.
חלק מהשריקות והקפיצות יכולות להתפרש גם כהתחלה חדשה של חיזור.
כדי לשמור על בריאות הנקבה תן לה הפסקה עם תזונה טובה כדי שתבנה שוב מאגר של סידן ותשלים חוסרים.
אני מאמין שלאחר מכן הסבב הבא יהיה מוצלח יותר, הן מבחינת איכות הביצים והן מבחינת הניסיון שהאם רכשה.