ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ביצים ביצים ביצים לזוג ג'אקו.
מנהל: מפקחים
-
רז פרוזניק
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
Re: ביצים ביצים ביצים לזוג ג'אקו.
שלום
אז היום כרגיל לאחר שבוע בדקתי מה קורה בתא הטלה לכמה שניות
הנקבה דוגרת על הביצים אבל ראיתי שביצה אחת נמצאת בצד והיא לא דוגרת אליה
כאשר פתחתי את תא ההטלה היא דגרה רק על שלוש ביצים ואחת הייתה בצד והיא לא דגרה אליה
יכול להיות שהיא התגלגלה לצד לא מזמן ולב דווקא היא לא דוגרת גם עליה?
שבוע שעבר היא דגרה על כל ארבע הביצים
יש סיבה כלשהי שהיא לא תדגור כל כל הביצים ותשאיר ביצה אחת בצד או ששוב היא התגלגלה בטעות לצד?
אז היום כרגיל לאחר שבוע בדקתי מה קורה בתא הטלה לכמה שניות
הנקבה דוגרת על הביצים אבל ראיתי שביצה אחת נמצאת בצד והיא לא דוגרת אליה
כאשר פתחתי את תא ההטלה היא דגרה רק על שלוש ביצים ואחת הייתה בצד והיא לא דגרה אליה
יכול להיות שהיא התגלגלה לצד לא מזמן ולב דווקא היא לא דוגרת גם עליה?
שבוע שעבר היא דגרה על כל ארבע הביצים
יש סיבה כלשהי שהיא לא תדגור כל כל הביצים ותשאיר ביצה אחת בצד או ששוב היא התגלגלה בטעות לצד?
-
bvurth1511
- בקיעה

נראה לי שהנקבה אמורה להחזיר אותה
יכולות להיות ספר סיבות, האחת זה שהאם דחתה את הביצה כי היא נראית לה לךא פורייה או בעייתית והשנייה היא
גילגול הביצה מתוך תנועה של פחד כאשר פתחת את תא ההטלה, לעיתים הנקבה מתוך חשש מזיזה את הרגליים ודוחפת את הביצה.
גילגול הביצה מתוך תנועה של פחד כאשר פתחת את תא ההטלה, לעיתים הנקבה מתוך חשש מזיזה את הרגליים ודוחפת את הביצה.
-
רז פרוזניק
- בקיעה

היום בדקתי שוב למספר שניות ושוב הביצה נשארה באותו מקום בצד ושלוש הביצים האחרות היו צמודות יחדיו סימן שעליהם היא דוגרת ועל הביצה השנייה לא
יכול להיות שהיא לא פוריה לכן היא גלגלה אותה לצד כי לפני 10 ימים כל הביצים היו ביחד
בכל זאת יש עוד כמה ימים עד שהביצה הראשונה תבקע אז למה כבר עכשיו היא גלגלה אותה לצד שנשארו עוד כמה ימים עד שתדע שהיא בטוח לא פוריה?
הג'אקו הוא כמו תוכונים שהנקבה יודעת אם הביצה לא פוריה ואז היא מגלגלת אותה לצד משאר הביצים?
יכול להיות שהיא לא פוריה לכן היא גלגלה אותה לצד כי לפני 10 ימים כל הביצים היו ביחד
בכל זאת יש עוד כמה ימים עד שהביצה הראשונה תבקע אז למה כבר עכשיו היא גלגלה אותה לצד שנשארו עוד כמה ימים עד שתדע שהיא בטוח לא פוריה?
הג'אקו הוא כמו תוכונים שהנקבה יודעת אם הביצה לא פוריה ואז היא מגלגלת אותה לצד משאר הביצים?
אין הוכחה לכך שהג'אקו או תוכונים או קוקטילים יודעים שמדובר בביצה לא פוריה, הרי יש לא מעט תוכונים וג'אקו שדוגרים ודוגרים גם מעבר לזמן שאמורים לבקוע גוזלים ומסתבר לא פעם שהם דגרו על ביצים שאינן פוריות.8290 כתב:הג'אקו הוא כמו תוכונים שהנקבה יודעת אם הביצה לא פוריה ואז היא מגלגלת אותה לצד משאר הביצים?
הוכחה נוספת לכך זה שתוכים רבים דוגרים על ביצים שהם מטילות אותן ללא זכר. הן לא יודעות שהביצה אינה פוריה ודוגרות עליה לא מעט זמן.
קשה להצביע על הסיבה שבה התוכים מידי פעם מחליטים שביצה כזו אחרת אינה טובה ומפסקים לדגור עליה.
צריך לחכות בסבלנות.
-
bvurth1511
- בקיעה

אני לא ממליץ לך לבדוק את התא שההורים בתא
-
רז פרוזניק
- בקיעה

אז איך אבדוק בכלל??
אם הייתה קורא את כל הנושא הזה או מבין קצת בנוגע לג'אקואים הייתה יודע (או שאתה יודע כבר) שהם ביישנים ומפחדים מבני אדם כי הם פרא ולכן הם כל הזמן בתא בטלה שיש לידם בן אדם, הם מפחדים מבני אדם ויוצאים מהתא רק עטשר הם לבד
בקשר לביצה שהנקבה שמה בצד, היא לא תבקע אפילו אם היא פוריה?
אם הנקבה לא דוגרת עליה במשך כשבוע היא עדיין לא תבקע בגלל שהיא תתקרר והגוזל בפנים ימות?
אם הייתה קורא את כל הנושא הזה או מבין קצת בנוגע לג'אקואים הייתה יודע (או שאתה יודע כבר) שהם ביישנים ומפחדים מבני אדם כי הם פרא ולכן הם כל הזמן בתא בטלה שיש לידם בן אדם, הם מפחדים מבני אדם ויוצאים מהתא רק עטשר הם לבד
בקשר לביצה שהנקבה שמה בצד, היא לא תבקע אפילו אם היא פוריה?
אם הנקבה לא דוגרת עליה במשך כשבוע היא עדיין לא תבקע בגלל שהיא תתקרר והגוזל בפנים ימות?
8290 כתב:בקשר לביצה שהנקבה שמה בצד, היא לא תבקע אפילו אם היא פוריה?
נכון, אם הנקבה מפסיקה לדגור הגוזל מפסיק להתפתח ולא יבקע.
-
רז פרוזניק
- בקיעה

אז אחרי יומיים הנה עדכון
אתמול ראיתי שהביצה שהייתה בצד משאר הביצים הוחזרה למקום והנקבה כנראה דוגרת גם עליה
היום כשבדקתי את תא ההטלה בגלל שאמור להיות היום או בימים הקרובים הגוזל הראשון לבקוע אז בדקתי שוב היום ושמעתי ציוצים למשך כמה שניות וסגרתי את תא ההטלה אבל לא ראיתי אותו
עקב סקרנות יתר פתחתי שוב את תא ההטלה הפעם עם אחי והוא גם שמע כמה ציוצים ואז הם נפסקו לפי דבריו וסגרתי את תא ההטלה
לא ראינו אותו ובגלל זה אני הייתי עוד יותר סקרן והפעם הסתכלתי דרך הפלאפון ועשיתי סרטון כדי לבדוק אם הוא בצד השני של תא ההטלה דרך הפתח ליציאה לכלוב אבל שוב לא ראיתי דבר והפעם לא שמעתי כלום
אז דבר ראשון רציתי לדעת אם ממש גרמתי להם לחץ לרגע בכל הבדיקות האלה?
חשוב לי לציין שהזכר יצאה מהתא הטלה לכמה שניות ואז חזר אז כנראה שלא נגרם לחץ רב אחרת הם היו מסתגרים שם כמה דקות ולפני הבדיקה האחרונה בתא הטלה שניהם יצאו לכלוב לאכול ביחד ואחרי שהם נכנסו לתא הטלה שוב אז בדקתי בפעם האחרונה
מתי לבדוק שוב אם יש גוזל ובעזרת השם
גוזלים?
עברו מהיום שראיתי את הביצה הראשונה 29 ימים אמור כבר לבקוע הגוזל הראשון?
יכול להיות שהגוזל נמצאה מתחת לנקבה ובגלל זה לא רואים אותו?
ראיתי ביצה אחת ליד הפתח של התא הטלה שהייתה שוב בצד אבל כנראה התגלגלה לשם כאשר פתחתי את תא ההטלה והנקבה זזה וראיתי בנוסף עוד 2 ביצים ולא ראיתי את הרביעית אז כנראה שהגוזל בקע ולא רואים אותו
כאשר הגוזל/גוזלים בוקעים ההורים אוכלים את הביצה עצמה?
לבדוק בעוד שבוע בערך ולראות אם יבקעו כבר 2-3 גוזלים?
אני נותן להם פירות וירקות ותערובת זרעים מונבטים בתוספת של אבקת סידן ומזון ביצים כל יום אחד מהם צריך לבצע שינוי כלשהו בעקבות בקיעת גוזלים?
אתמול ראיתי שהביצה שהייתה בצד משאר הביצים הוחזרה למקום והנקבה כנראה דוגרת גם עליה
היום כשבדקתי את תא ההטלה בגלל שאמור להיות היום או בימים הקרובים הגוזל הראשון לבקוע אז בדקתי שוב היום ושמעתי ציוצים למשך כמה שניות וסגרתי את תא ההטלה אבל לא ראיתי אותו
עקב סקרנות יתר פתחתי שוב את תא ההטלה הפעם עם אחי והוא גם שמע כמה ציוצים ואז הם נפסקו לפי דבריו וסגרתי את תא ההטלה
לא ראינו אותו ובגלל זה אני הייתי עוד יותר סקרן והפעם הסתכלתי דרך הפלאפון ועשיתי סרטון כדי לבדוק אם הוא בצד השני של תא ההטלה דרך הפתח ליציאה לכלוב אבל שוב לא ראיתי דבר והפעם לא שמעתי כלום
אז דבר ראשון רציתי לדעת אם ממש גרמתי להם לחץ לרגע בכל הבדיקות האלה?
חשוב לי לציין שהזכר יצאה מהתא הטלה לכמה שניות ואז חזר אז כנראה שלא נגרם לחץ רב אחרת הם היו מסתגרים שם כמה דקות ולפני הבדיקה האחרונה בתא הטלה שניהם יצאו לכלוב לאכול ביחד ואחרי שהם נכנסו לתא הטלה שוב אז בדקתי בפעם האחרונה
מתי לבדוק שוב אם יש גוזל ובעזרת השם
גוזלים?עברו מהיום שראיתי את הביצה הראשונה 29 ימים אמור כבר לבקוע הגוזל הראשון?
יכול להיות שהגוזל נמצאה מתחת לנקבה ובגלל זה לא רואים אותו?
ראיתי ביצה אחת ליד הפתח של התא הטלה שהייתה שוב בצד אבל כנראה התגלגלה לשם כאשר פתחתי את תא ההטלה והנקבה זזה וראיתי בנוסף עוד 2 ביצים ולא ראיתי את הרביעית אז כנראה שהגוזל בקע ולא רואים אותו
כאשר הגוזל/גוזלים בוקעים ההורים אוכלים את הביצה עצמה?
לבדוק בעוד שבוע בערך ולראות אם יבקעו כבר 2-3 גוזלים?
אני נותן להם פירות וירקות ותערובת זרעים מונבטים בתוספת של אבקת סידן ומזון ביצים כל יום אחד מהם צריך לבצע שינוי כלשהו בעקבות בקיעת גוזלים?
נערך לאחרונה על ידי רז פרוזניק ב 22 אפריל 2014 22:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סתם מיותר כל ההפרעות שאתה מפריע. מכניס את ההורים ללחץ. אם שמעת ציוצים אז כנראה שהיו בקיעות, עזוב אותם לטפל ולהאכיל.
תבדוק בעוד שבוע בערך. לא צריך לעשות שינויים במזון, תמשיך לתת אותו מזון.
תבדוק בעוד שבוע בערך. לא צריך לעשות שינויים במזון, תמשיך לתת אותו מזון.