ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בקניית תוכי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
itamarz
ביצה
ביצה

עזרה בקניית תוכי

שליחה על ידי itamarz »

שלום לכולם..
אני מעוניין לקנות גאקו ויש לי כמה שאלות..
קודם כל יש לי בבית 2 כלבים, 3 קוקוטיילים וחתול..האם זה יכול להוות בעיה?
אשמח לקבל המלצה על מקום טוב בו אני יכול לקנות את התוכי,באיזור הצפון באשראי בתשלומים
כמו כן שאלתי בחנות ואמרו לי שאין להם במקום אבל הם מזמינים ממגדל ולא היו מוכנים להגיד לי מי המגדל..האם זה סיכון?
ובאיזה גיל כדאי לקנות את הגאקו?
תודה מראש לעוזרים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: עזרה בקניית תוכי

שליחה על ידי eli_lea »

8700 כתב:שלום לכולם..
אני מעוניין לקנות גאקו ויש לי כמה שאלות..
קודם כל יש לי בבית 2 כלבים, 3 קוקוטיילים וחתול..האם זה יכול להוות בעיה?
אין בעייה לתוכי ג'אקו להסתדר עם שאר חיות הבית, כמובן שיש לחבר ביניהם בצורה הדרגתית תוך כדי פיקוח.

8700 כתב:אשמח לקבל המלצה על מקום טוב בו אני יכול לקנות את התוכי,באיזור הצפון באשראי בתשלומים
אין המלצות על גבי הפורום!
8700 כתב:כמו כן שאלתי בחנות ואמרו לי שאין להם במקום אבל הם מזמינים ממגדל ולא היו מוכנים להגיד לי מי המגדל..האם זה סיכון?
מדוע שלא תחפש מגדל בעצמך במקום לרכוש מחנות שבין כה וכה רוכשת ממגדל, כשתרכוש ממגדל תוכל להתרשם מהמקום, מהאופן בו הוא מגדל את הגוזלים ומחתים אותם, תוכל לבדוק האם נעשים בדיקות בריאות וכו'.

כדאי לרכוש את הג'אקו לאחר הגמילה או בשלבים הסופיים של הגמילה, בסביבות 3 חודשים. כדאי לרכוש אותו ישירות מהמגדל ולא לאחר שעבר מספר ידיים במטרה לסחור בו, לרוב כשהגוזל עובר מספר ידיים לחנויות וכו' הוא אינו מקבל יחס ודי מבולבל מהמעבר ממקום למקום.
itamarz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי itamarz »

תודה על העזרה
הבעיה עם מגדל שלא ניתן לשלם באשראי והרגע השתחררתי מהצבא ולא כזה פשוט לשלם במזומן
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול לפתור זאת ע"י הוספת כמה מאות שקלים לסכום הרכישה על מנת לבדוק את התוכי למחלות.
אם המוכר יתחייב שהתוכי בריא ממחלות ויאפשר לך לקחתו לבדיקה וטרינרית שתשלח בדיקות דם למעבדה כדי לשלול מחלות אז תעשה זאת.
תבקש מהמוכר בחנות אישור שהוא ישא בעלויות במידה והתוכי נושא מחלה שאינה ניתנת לטיפול כמו המקור והנוצות ופוליומה, אם המוכר יסכים להחזיר לך את הכסף בנוסף להוצאות הבדיקה תרכוש בחנות.
בכל מקום שבו יש תוכים שונים ותחלופה של תוכים יתכנו מחלות. עליך לקחת זאת בחשבון כשאתה קונה מחנות או מחווה שעוסקת במסחר ויש בה תחלופה של תוכים.
הסיכון שלך הוא שבמידה ותוכי נושא את אחת המחלות שהזכרתי שמת כספך על קרן הצבי ואתה עלול לאבד את הכסף ואת התוכי.
תוכים בע״מ
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תוכים בע״מ »

יש חוות בצפון שמקבלות כרטיס השראי
הרבה יותר זול והרבה יותר בטוח מחנות
חוץ מזה הם נולדים במקום
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חוות יקבלו כרטיסי אשראי אבל אין זה אומר שהתוכים של החווה עצמה. צריך לבדוק שאכן הגוזלים בקעו וגדלו בחווה. רוב החוות שאני מכיר רוכשות את הגוזלים ממקומות שונים, אם כי חלק קטן מהגוזלים הוא שלהם. צריך לבדוק כל תוכי לגופו.
תוכים בע״מ
ביצה
ביצה

שליחה על ידי תוכים בע״מ »

אלי אתה צודק
אבל אם הוא חייב לקנות בכ״א עדיף חווה מחנות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בזה אני נוטה להסכים איתך, אם כי גם הרבה מאוד אנשים נכוו בחוות השונות. לצערי מגיעים אלי סיפורים אישיים כאלה מאנשים לא מעטים.
לכן אני אומר, בעדיפות ראשונה נסה לרכוש ממגדל, יתכן שיש מגדלים שיקבלו אשראי וזה עדיף על חנות וחווה.
כך או כך באחריותו של הקונה לוודא שהתוכי אכן בריא. בחוות נוטים לספק תעודת בריאות פנימית של החווה שהתוכי נקי מכלמידיה
ו"חוסן " עלאק לטפילים. ה"חיסון" לטיפילם = חרטא והפינקס שרשום עליו "נבדק לכלימידיה" יכול להיות לא בתוקף אם לאחר מכן התוכי בא במגע עם תוכים שהוכנסו מחוץ לחווה ולא נעשה להם בדיקה.
מעבר לזה כלמידיה זו הנשאות הקלה ביותר לטיפול. נותנים אנטיביוטיקה וברוב רובם של המקרים התוכי יבריא, לעומת זאת מחלות רציניות כמו המקור והנוצות ופוליומה "לא צריך לבדוק" לדעת הרבה חוות....למה? לא קיבלתי הסבר.

אני לא יודע אצל אחרים אבל אצלי למשל זה לא יכול לקרות, ואלו הן הסיבות:
1.בית הגידול סגור למבקרים. אפשר לראות דרך מצלמות אבטחה בלבד. אין נכנס ואין יוצא.
2.בית הגידול עובר בדיקות תקופתיות לכל המחלות וישנו תיק עם תיעוד על כך. הבדיקות נעשות במעבדה חיצונית.
3.הגוזלייה נפרדת מבית הגידול, הביצים בדרך כלל מודגרות והגוזלים מואכלים מגיל יום. אין להם מגע עם מבקרים או תוכים / ציפורים.
4.הגוזלים עוברים במהלך הגדילה בדיקות מדגמיות. הבדיקות נשלחות למעבדה חיצתונית ויש על כך תיעוד.
5.כניסה לאזור הגוזלים הגמולים מתאפשרת אך ורק למעוניינים לרכוש. אם הם היו במגע עם תוכים במהלך היום הם ילבשו חלוק. אם לא יעבירו את הידיים בחומר מחטא.
בצורה כזאת בית גידול יכול לשמור על סטריליות ועל בריאות התוכים ויכול להעביר גוזל בריא למגדל.
נסה למצוא מגדל באיזורך איזור הצפון.
רכישת תוכי בתשלומים לא מסתיימת ברכישה עצמה, יש כלוב, יש מזון, צריך צעצועים ולעיתים צריך לקחת את התוכי לוטרינר לבדיקה מה שיכול לעלות לכשלעצמו מאות שקלים. כדי לרכוש תוכי ( כמו כל בעל חיים ) צריך להיות מוכן גם עם כסף למקרים מיוחדים.
קח את זה בחשבון הכללי.
itamarz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי itamarz »

בחנות מזמינים את התוכי ממגדל מה שאומר שמהמגדל הוא עובר בחנו וישר מגיע אליי..
מישהו מכיר אולי חווה רצינית ואמינה באיזור הצפון?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8700 כתב:אשמח לקבל המלצה על מקום טוב בו אני יכול לקנות את התוכי,באיזור הצפון באשראי בתשלומים
אין המלצות על גבי הפורום!

מה לא מובן? פתח נושא בפורום קנייה מכירה ותרשום מה אתה מחפש.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”