ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה על משקל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
תומר מובדלי
ביצה
ביצה

Re: שאלה על משקל

שליחה על ידי תומר מובדלי »

הבנתי..
כן השתמשתי בא כבר מספר פעמים.
אני מכין כרגע דייסה ביחס של 1-3
והיא שוקלת כרגע 700 גרם. זה אומר שעלתה בסביבות ה80 גרם לעשרה ימים.
נראה לך תקין?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל כל זמן שיש מגמת עלייה זה טוב, 80 גרם בעשרה ימים זה כמו 120 גרם בשבועיים שזה תקרב למה שהערכתי ( 150-200) אם כי נמוך מעט. לדעתי היחס שאתה נותן דליל מידי, כדאי לתת ביחס של 2.5 ותעקוב אחר העלייה לאחר שבוע. תחלק את ההפרש בעלייה פר יום בין ההאכלה ב 2.5 לבין האכלה הקודמת ותראה האם יש שינוי בעלייה במשקל.
אגב, אתה יכול גם לשקול את המזון ולקבל יחס מדוייק.
למשל אם אתה נותן ביחס של 1:3 והגוזלה אוכלת 70 גרם ( 10% ממקלה) אתה יכול לחלק את ה 70גרם ל 4 ותקבל תוצאה שאומרת
17.5 גרם אבקה 52.5 גרם מים. זה יחס של 1:3. כך אתה משיג שתי תוצאות, האחד מינון מדוייק לפי רצונק ביחס וכמות מזון נדרשת
ולא מעט או יותר מידי מזון.
סמל אישי של משתמש
תומר מובדלי
ביצה
ביצה

בסדר.. מהיום אני העלה את היחס ל1/2.5 ונראה עם יהיה שינוי..
את הארוחה של הצהריים אני נותן קצת מאוחר בסביבות 5 כי אני בעבודה ואז מה שקורה זה שהיא מקבלת רק 40 סיסי בצהריים, כי אם אתן יותר היא לא תתרוקן בזמן, ועד 12:00 אני צריך לתת תמנה של הלילה, אז זה גם מיצר לי בעיות איתה..
האמת היא גם נורא אגרסיבית, אני מאמין שזה מגיע מרעב או תאבת בצע לאוכל.
אין סיכוי לשבת איתה בכיף מבלי לקבל ביס מכול הלב, הרבה פעמים גם הורידה לי דם..
אני מקווה שזה ישתנה כי זה בלתי נסבל וככול שהיא גודלת זה נהייה כואב יותר..
אם אני מנסה להתקרב אליה בלי מזרק ביד היא מחפשת לי תאצבעות וננעלת בכול הכוח.
אני רוצה להאמין שזה זמני אבל בנתיים זה רק מתעצם, היא הרי אוכלת ממזרק מבקיעה, וזה לא נראה כמו תקיפה אז אני מקווה שזה באמת זמני...
סמל אישי של משתמש
תומר מובדלי
ביצה
ביצה

זה בכלל הגיוני שהיא תנשך ככה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה להבין מה הסיבה מבלי לראות. כדי לפעול ולמנוע אתה צריך ראשית למצוא את הסיבה. הסיבות הן רבות ומגוונות, בדרך כלל
הנשיכות נובעות מתוך פחד, ניסיון הרתעה ואפילו מתוך הרגל שמתפתח למשהו שהולך ומתעצם.
כדי להפסיק את הנשיכות בשלב ראשון נסה לא להגיע למצב שמאפשר לה לנשוך, בזמן שהיא עסוקה ואוכל, גע בה כמה שיותר, בראש, בגוף
ובכל מקום אפשרי. נסה לאבחן באילו מצבים היא נושכת, אלו מצבים שחוזרים על עצמם? בתנאים מסויימים, לאור פעולה שאתה עושה, או שהיד שלך נמצאת במיקום או במצב מסויים שמפעיל את הרצון שלה לתפוס את היד.
אני מניח שאין לה את הרגש כדי לדעת שכשהיא לוחצת היא מכאיבה, ממש כמו גור כלבים שנושך ותוקע את השיניים החדות בידיים ובבגדים.
מכיון שאנו לא רוצים שזה יתפתח למשהו רע בעתיד חשוב מצד אחד לא לתת תשומת לב לפעולה כדי שהיא לא תבצע את הפעולהנ כדילסחוט תשומת לב, כלומר לא לצעוק, לא להגיש לה את היד מול הפנים ולמשוך חזרה במהירות וכו', מצד שני לנסות ככל שניתן לא להביא אותה למצב שבו היא תהיה בעמדה כזאת שהיא תוכל לנשוך. אפשר לשנות זאת ( אם יודעים באיזה מצב היא נושכת ) ע"י הסבת תשומת ליבה מהיד לדברים אחרים. למשל החזקת המזרק ביד השנייה, או חפץ אחר שיסב את תשומת ליבה.
אבל כמו שציינתי, הכי הכי חשוב למצוא את הסיבה, כך תוכל להתמודד בצורה טובה עם הנשיכות.
סמל אישי של משתמש
תומר מובדלי
ביצה
ביצה

הנשיכות נובעות מרצון עז לאוכל. גם שהיא תופסת את האצבע או את היד היא מתקתקת באקט של אכילה. אין בעיה ללטף אותה כול עוד היד שלך לא מקדימה ,אבל היא תמיד תנסה לתפוס אותה מה שהופך את זה ללא נעים בכלל. אני דיי יחסתי לזה חשיבות עד עכשיו, אבל אם אתה אומר ככה אני פשוט התעלם למרות שהתעלמות מביאה איתה צעקות שאני לא בטוח מה עדייף חחח..
בכול אופן המון תודה על היחס והעזרה..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הבנתי, תימנע ממגע עם הידיים במקור ( אם אתה עושה זאת) כי היא משייכת את היד לקבלת מזון. ברגע שהיא תופסת היא מצפה שיעבו
ר אליה מזון, לכן התנועות, מאחר והיא לא מקבלת מזון האחיזה שלה הופכת חזקה יותר.
יתכן שיש לה חוסרים, לאו דווקא בכמויות במזון, לעיתים תוכים יאכלו מעבר למה שהם מסוגלים להכניס או ירצו לאכול גם כשהם לאחר הארוחה מתוך חשש שיחסר להם מזון, זה קורה בדרך כלל אצל גוזלים שלעיתים נשארים רעבים לזמן רב מידי ונוצר מצב שהם הופכים יותר אובססיבים למזון או למה שמסמל אותו.

לגבי הצעקות,התעלמות מוחלטת תביא בסופו של דבר להורדת מינו הצעקות בצורה דרסטית. מתן יחס יגביר את הצעקות והתוכי ישתמש בהן ככלי להשגת צרכיו.
סמל אישי של משתמש
תומר מובדלי
ביצה
ביצה

כן האמת שזה באמת נראה כמו מה שאת מתאר..
אני אפעל לפי ההמלצות שלך..
יש לי עוד שאלה, נורא קשה לה לעכל את האוכל מסיבה כל שהיא, אני נותן 70 סיסי בארוחה של הבוקר ועד חמש שאני חוזר עדיין יש גולה קטנה.
ואז שיורדת הגולה אני נותן עוד 30/40 סיסי..
בארוחת ערב בסביבות 12:00 אני נותן שוב 70 סיסי ולרוב זה מתרוקן עד הבוקר.,
האם צריך או כדאי לעבור לשתי ארוחות גדולות יותר שפשוט ישאר יותר זמן, ולהאכיל פעמיים ביום?
והאם אפשר לתת אכול אם נשאר גולה קטנה של בערך5 עד 10 סיסי?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לעיתים לאחר ששק הזפק מתכווץ נראה שעדיין יש מזון בזפק. בדרך כלל כששק הזפק מתרחב יתר על המידה הוא לא יחזור למצב
בו לא תישאר בליטה אלא אם ההאכלות הן מרובות וקטנות. יתכן שזה המצב אם כי כשנוגעים יש תחושה של דייסה בפנים כאשר מדובר על הדופן הפנימית של שק הזפק. לא תמיד זה כך אבל לעיתים זה קורה ומטעה.

ככלל אין להאכיל על זפק שיש בו מזון ואני אסביר גם למה.
חלק מהאבקות המיוצרות היום בעולם הן ברמה גבוהה, כל הזמן יש שיפורים ומהנדסי מזון מומחים עובדים על ההתאמה של הפורמולות השונות. עדיין התרכובת של המזון לאחר מספר שעות נוטה להחמיץ. כאשר מאכילים גוזל בדייסה ההנחה היא שתוך 6 שעות לכל היותר המזון יתעכל ולא ישאר בזפק. לאחר מספר שעות המזון שבזפק מתחיל להחמיץ. עדיין אם נמתין שעה שעתיים או יותר המזון יתעכל וימשיך הלאה.
אך במידה ונאכיל שוב לפני שהמזון שנותר בזפק התרוקן המזון החדש יתערבב עם המזון שהתחיל להחמיץ. יווצר מצב שבו כבר מההתחלה המזון בא במגע עם מזון שהתחיל להחמיץ מה שיגרום למזון להחמיץ מהר יותר ואפילו בשלב כלשהו לתסוס. התסיסה מייצרת גזים ואויר שמונעים את העיכול ומכאן זה גלגל שמתגלגל ללא מעצורים.

כמגדלים יש לנו נטייה להאכיל ולהאכיל ולהאכיל כמו "אמא פולניה" ככל שהגוזל יאכל יותר הוא יגדל יותר. טעות!
הגוזל יכול לחיות על כמות מינימלית קבועה בזפק. הזפק עבורו הוא מחסן, וכל זמן שיש אוכל במחסן הוא יעכל אותו ויתפתח.
ההנחה שכמות אוכל גדולה יותר בזפק טובה יותר או תגרום לתוכי לגדול מהר יותר הינה הנחה מוטעית מהיסוד.

כדאי לנסות ולתת בבוקר 60ML , בצהריים 40/50ML ובלילה 70ML אם זה עובד טוב להמשיך ככה ולראות כיצד זה עובד.
סמל אישי של משתמש
תומר מובדלי
ביצה
ביצה

הבנתי, אבל מה קורה אם האוכל לא מתעכל ב6 עד 8 שעות?
ולתת יותר מארבעים ב5 זה בטוח לא התעכל..מניסיון שלי עם התוכי כי גם 30 בשעה הזו גורמת לי לבעיה ולרוב אני מושך עד אחת בלילה את הארוחה בגלל זה...
מה עוד אפשר לעשות?
אתה לא חושב ששתי ארוחות גדולות יותר יכולות לפתור לי פה בעיה?
לא בכוונה לפתם או שתגדל יותר
המטרה היא למנוע האכלה על שאריות אוכל, כי הפרוק שלה איטי מאוד...
אני חייב למצוא פתרון למצב הזה האידיאל זה להאכיל צהריים עד ארבע, אבל אין לי אפשרות לעשות זאת.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”