ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוניור שמש בת שלוש, עוד לא עברה למופע בוגר.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Aviem
ביצה
ביצה

קוניור שמש בת שלוש, עוד לא עברה למופע בוגר.

שליחה על ידי Aviem »

ההערכה שלי היא שבזמן התפתחותה כגוזל היא לא עברה האכלה טובה מה שגרם להתפתחות איטית מדי...
זה מקרה חריג גם לדעת הוטרינר :/

מה עושים במצב כזה? תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קוניור שמש בת שלוש, עוד לא עברה למופע בוגר.

שליחה על ידי eli_lea »

איחור במעבר למופע בוגר או החלפת נוצות כללית שזה בעצם מה שנותן מראה של בוגר תלויים במספר גורמים.
חלק מהגורמים יכולים להיות קשורים להתפתחות לא תקינה אבל בדרך כלל ישנם סימפטומים נוספים, התוכי יחסית
רזה ואפילו מעט קטן לעומת בני מינו.
יש להקפיד הקפדה יתרה על תזונה נכונה ומאוזנת שמכילה את כל המרכיבים הדרושים להתפתחות תקינה. אפשר להיעזר במקרים כאלה בתוספים כגון " פריים" באבקה.

מעבר לזה החלפת הנוצות תלויה גם בגורמים סביבתיים, כמות שעות אור ביום, טמפרטורה ותזונה.
טמפרטורה נמוכה יחסית, מזון שמכיל שומן מזרזים חילוף נוצות.
מעבר לזה ישנם גם את ההבטים הפסיכולוגים והרגשיים, ציפור שנמצאת תחת עקה ולחץ לא תחליף את הנוצות.

מה עושים? בגדול לא יותר ממה שצריך לעשות בדרך כלל, לדאוג לתנאי מחייה טובים, סביבה רגועה, תזונה מלאה ומעולה
וזה יגיע .
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

גם לגילי היה את זה עם התוכונית שלה תחכו לתגובתה .יש לה נקבה שנרארתה כמו צעירה כשהיא הייתה בת שנה וחצי +- שזו התפתחות איטית וזה עבר לה בקיצור תחכה ותראה מה יהייה
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי aliav56 »

תאורטית מה שאלי מסביר כאן זה הגיוני אבל.

1 - תעלה תמונה של התוכי שנדע איך להתיחס לעיניין .

2 - יש גם את הקוניור ג'דניה שהוא דומה לשמש אבל המופע שלו הוא כמו הגוזלים של השמש (עד להחלפה ראשונה)

ולפי התאור שלך יש לי הרגשה שמדובר בג'דניה ולך זה ניראה כאי החלפת נוצות.

3 - יתכן שהתוכי שלך הוא שמש מעורב עים ג'דניה ויש מגדלים לצערי שעושים הכלאות כאלה שהן לא רצויות

והתוצאה היא שונה מהמקור לכן הירוק שולט יותר וזה ניראה כאי החלפת נוצות.

הכל בגדר השערה עד שניראה תמונה אבל ברורה כדי להבחין טוב .
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”