ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה לגבי צבע של גוזלים ושילוב בית ההטלה בכלוב.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
sahar5177
ביצה
ביצה

שאלה לגבי צבע של גוזלים ושילוב בית ההטלה בכלוב.

שליחה על ידי sahar5177 »

יש לי שני זוגות תוכים זוג אחד קוקטיילים וזוג אחד של ציפורי אהבה מסוג פישר.
הנקבה האכלת יד אצלי מגמילה,הזכר אצלי חודשיים הוא לא האכלת יד אך הוא מורגל ליד-הם
שניהם בני שמונה-תשעה חודשים,גיל טוב לשלב את בית ההטלה?(באינטרנט רשום מגיל שבעה חודשים
אבל העדפתי לעשות זאת בגיל מאוחר יותר בגלל מאמרים שקראתי.
הזכר הוא אפור, אבל יש לו ראש צהוב(לחיים כתומות כמובן),הנקבה אפורה כולה אבל יש לה
כתמים לבנים בחלק הקדמי של הגוף, בעורף. איזה צבעים הגוזלים יהיו? כמה ביצים בערך יהיו?
קראתי שבסיבוב הראשון של זוג בדרך כלל שום גוזל לא מצליח לשרוד, זה מידע נכון?

הפישרים בני עשרה חודשים לערך. כמה ביצים בהטלה פחות או יותר?

האם מומלץ לבנות את תא ההטלה מחוץ לכלוב(בחלק של הכניסה לעשות חור בכלוב כמובן)
או לבנות את תא ההטלה בתוך הכלוב?
צריך להטמין עלים בתוך הכלוב ולתת לזוג ''לבנות'' מזה קן בתוך בית ההטלה? אם כן באיזה עלים
כדאי להשתמש?
האם זוהי תקופה שבה התוכים עובדים? כיוון שלמיטב הבנתי התקופה הטובה ביותר היא ינואר-
פבואר-מרץ-אפריל
אני מאכיל גוזל אחד ומנקה לו את התא הטלה לפני כל ארוחה אז אני לא מבין מה לעשות עם תא
הטלה שיהיו בו גוזלים+הורים, כמות מטורפת של הפרשות כיצד מנקים את כל הלכלוך?
אני מאכיל את הגוזל שלי בטמפרטורה של 41 מעלות, האם גם כשההורים מעלים גרה האוכל שבו
הם מאכילים את הגוזלים הוא חם כלכך?
כיצד תוכים מחממים את גוזליהם בימיהם הראשונים? שכן צריך אומנת כשמגדלים גוזל עד גיל
שבועיים לפחות.

תודה מראש.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה לגבי צבע של גוזלים ושילוב בית ההטלה בכלוב.

שליחה על ידי eli_lea »

8665 כתב:שניהם בני שמונה-תשעה חודשים,גיל טוב לשלב את בית ההטלה?(באינטרנט רשום מגיל שבעה חודשים
אבל העדפתי לעשות זאת בגיל מאוחר יותר בגלל מאמרים שקראתי.
אין בעייה להציב תא הטלה.
8665 כתב:הזכר הוא אפור, אבל יש לו ראש צהוב(לחיים כתומות כמובן),הנקבה אפורה כולה אבל יש לה
כתמים לבנים בחלק הקדמי של הגוף, בעורף. איזה צבעים הגוזלים יהיו? כמה ביצים בערך יהיו?
כנראה שהרוב יהיו אפוריםאולי חלק יהיו פייד.
קוקטילים מטילים בממוצע בין 4-5 ביצים.
8665 כתב:ראתי שבסיבוב הראשון של זוג בדרך כלל שום גוזל לא מצליח לשרוד, זה מידע נכון?
לא מדע מדוייק, ישנם תוכים שזו להם הפעם הראשונה והם מצליחים לגדל גוזלים בכמות ובצורה טובה יותר מתוכים שעברו מספר סבבים.
8665 כתב:הפישרים בני עשרה חודשים לערך. כמה ביצים בהטלה פחות או יותר?
בין 3-6 ביצים בדרך כלל.
8665 כתב: האם מומלץ לבנות את תא ההטלה מחוץ לכלוב(בחלק של הכניסה לעשות חור בכלוב כמובן)
או לבנות את תא ההטלה בתוך הכלוב?
מציבים את תא ההטלה מחוץ לכלוב כאשר לא מעוניינים שהתא יתפוס מקום שאינו נמצא בשפע ומצד שני כשאין גישה לתוך הכלוב על מנת לבדוק מה מתרחש בתוך התא. תא חיצוני צריך להיות מוגן, קובע היטב על מנת שמזיקים לא יפילו או יפתחו אותו ומצד שני לא חשוף לשמש ולגשם.
8665 כתב:צריך להטמין עלים בתוך הכלוב ולתת לזוג ''לבנות'' מזה קן בתוך בית ההטלה? אם כן באיזה עלים
כדאי להשתמש?
משתמשים לרוב בעלי דקל, אפשר לרפד במעט עלים את תחתית תא ההטלה ואת השאר לפזר בתוך הכלוב, התוכים יסיימו את העבודה ויכניסו את העלים לתא, זהו חלק מתהליך הריבוי וזה חשוב.
8665 כתב:האם זוהי תקופה שבה התוכים עובדים? כיוון שלמיטב הבנתי התקופה הטובה ביותר היא ינואר-
פבואר-מרץ-אפריל
בתנאים טובים התוכים יתרבו לאורך חלק ניכר מחודשי השנה. בדרך כלל כשהתוכים חדשים יקח להם זמן להתאקלם ולהתחיל להתרבות.
8665 כתב:אני מאכיל גוזל אחד ומנקה לו את התא הטלה לפני כל ארוחה אז אני לא מבין מה לעשות עם תא
הטלה שיהיו בו גוזלים+הורים, כמות מטורפת של הפרשות כיצד מנקים את כל הלכלוך?
ההפרשות של הגוזלים מתייבשים בתא, לעיתים אפשר לראות תאים מאוד מלוכלכים כתוצאה מלשלשת נוזלית אבל התוכים מסתדרים עם זה לא רע. כשאנו מאכילים ויש לנו אפשרות לשמור על הגיינה בסביבת הגוזל ובסביבתנו אז זה אחרת.
8665 כתב:אני מאכיל את הגוזל שלי בטמפרטורה של 41 מעלות, האם גם כשההורים מעלים גרה האוכל שבו
הם מאכילים את הגוזלים הוא חם כלכך?
נשמע ש 41 מעלות זה הרבה אך חום גופם של ציפורים ותוכים גבוה משל בני אדם ב 6-7 מעלות והוא בסביבות 42 מעלות, כך שהמזון המועבר לגוזלים נע בסביבות הטמפרטורה הזאת. הגוזל צריך לחוש בחמימות המזון על מנת שיצור אצלו גירוי לאכול, מזון קר מידי עלול להוריד את פעילות הזפק וליצור בעיות עיכול.
8665 כתב:כיצד תוכים מחממים את גוזליהם בימיהם הראשונים? שכן צריך אומנת כשמגדלים גוזל עד גיל
שבועיים לפחות.
הגוזלים מצטופפים מתחת לאם ומתחממים מחום גופה, לעיתים האם תפרוס כנפיים כדי לחמם כמות גוזלים גדולה. כמו שציינתי למעלה, חום גופה של האם בסביבות 42 מעלות כך שהיא יכולה לשמור את הגוזלים בטמפרטורה של 37 מעלות בימיהם הראשונים. מעבר לזה כאשר יש מספר גוזלים הם נוטים להצטופף וכך הם שומרים על חום גופם.
sahar5177
ביצה
ביצה

Re: שאלה לגבי צבע של גוזלים ושילוב בית ההטלה בכלוב.

שליחה על ידי sahar5177 »

תודה רבה על התשובות המפורטות
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”