ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עזרה בבחירת תוכי
מנהל: מפקחים
Re: עזרה בבחירת תוכי
הוא אמר שהכלוב יהיה בגודל 100 רוחב ו-70 עומק גובה לא מוגבל ,
כך שזה מגדיל את המידות ויוכל להכניס תוכים גדולים כמו ג'אקו לדוגמא
כך שזה מגדיל את המידות ויוכל להכניס תוכים גדולים כמו ג'אקו לדוגמא
אתה הולך רחוק. אין לך מושג בכלל מה אני מגדל, ומה היעוד של הכלוב.55 כתב:אני מדבר רק על עובדות. אתה מגדל זוג ציפורי שיר/תוכונים ומחפש כלוב קטן , כלוב ב200 ש"ח זה כלוב יותר מידי גדול בשבילך.....8678 כתב:אתה בא לתת קונטרה..?
נתתי רק תיאור כללי למה שאני צריך, הכלוב שאני מחפש הוא לא לתוכונים ולא לציפורי שיר ולא לשום דבר
שאתה משער, ובלי קשר לזה, זה בכלל לא קשור לעניין - אז אל תערבב את זה בדיון הזה.
כמו למשל, הוא בתור מגדל מתחיל בטח שלא יקח ג'אקו.. זה לא מתאים לו.
בגבולות הכלוב שהוא נתן, לדעתי - קוקטייל הכי מתאים.
הוא יכול לגדל שם סנגל, אבל זה לא אופטימלי, בטח שלא בשעות הפעילות שהוא יכול לתת לתוכי.
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
ראשית, אל תגיד לנו מה לערבב ומה לא לערבב בדיון. אם לא נוח לך אתה יכול להפסיק לדון.
אתה כותב את מה שאתה חושב ואנחנו נגיב איך שאנחנו חושבים.
כמו כן, הוא לא משער, ציינת בדיון המכירה שלך במפורש שזה מיועד לזוג תוכונים.
אז אם כבר אתה מטעה ולא הוא משער.. כפי שהוא כתב הוא מסתמך על עובדות ולהלן העובדה:
מחפש. כלוב קטן לציפורי שיר
וזה בהחלט קשור לעניין, כיוון שכולם הופכים להיות מגדלים מצוינים שנותנים וילה לתוכים כשזה לא קשור אליהם וכשזה מגיע אליהם פתאום התנאים שונים לחלוטין מההמלצות שלהם.
במידות של 70X100 הוא יכול לגדל ג'אקו. המגדלים שנותנים תנאים טובים שמים במידות אלו ג'אקו (A19) ואולו שפחות גם במידות של 70 כמו A11.
לגדל סנגל בכלוב כזה זה מעולה ואין כל בעיה להפך.
בנוגע לשעות, שוב, אנשים רבים מגדלים גם תוכים גדולים כמו ג'אקו, אקלקטוס, קקדו ועוד. ונמצאים בעבודה כמו רוב מוחלט של בני האדם.
ג'אקו יכול להיות תוכי ראשון אם לומדים את אופי התוכי, הדרישות שלו, רכישה נכונה והתמדה בגידול ראוי. כמו שקוקטייל לא יכול להיות תוכי ראשון אם כל מה שנאמר או חלק ממנו הוא להפך.
חוץ מזה, למה מראש לחפש תוכי שיהיה הראשון? דהיינו שיהיה "שני"? ולא למצוא תוכי מראש שיהיה תוכי לגדל כראוי, לאהוב מבלי לחשוב על הרגע שמחליפים?
אתה כותב את מה שאתה חושב ואנחנו נגיב איך שאנחנו חושבים.
כמו כן, הוא לא משער, ציינת בדיון המכירה שלך במפורש שזה מיועד לזוג תוכונים.
אז אם כבר אתה מטעה ולא הוא משער.. כפי שהוא כתב הוא מסתמך על עובדות ולהלן העובדה:
מחפש. כלוב קטן לציפורי שיר
וזה בהחלט קשור לעניין, כיוון שכולם הופכים להיות מגדלים מצוינים שנותנים וילה לתוכים כשזה לא קשור אליהם וכשזה מגיע אליהם פתאום התנאים שונים לחלוטין מההמלצות שלהם.
במידות של 70X100 הוא יכול לגדל ג'אקו. המגדלים שנותנים תנאים טובים שמים במידות אלו ג'אקו (A19) ואולו שפחות גם במידות של 70 כמו A11.
לגדל סנגל בכלוב כזה זה מעולה ואין כל בעיה להפך.
בנוגע לשעות, שוב, אנשים רבים מגדלים גם תוכים גדולים כמו ג'אקו, אקלקטוס, קקדו ועוד. ונמצאים בעבודה כמו רוב מוחלט של בני האדם.
ג'אקו יכול להיות תוכי ראשון אם לומדים את אופי התוכי, הדרישות שלו, רכישה נכונה והתמדה בגידול ראוי. כמו שקוקטייל לא יכול להיות תוכי ראשון אם כל מה שנאמר או חלק ממנו הוא להפך.
חוץ מזה, למה מראש לחפש תוכי שיהיה הראשון? דהיינו שיהיה "שני"? ולא למצוא תוכי מראש שיהיה תוכי לגדל כראוי, לאהוב מבלי לחשוב על הרגע שמחליפים?
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
תתפלא לשמוע שיש לא מעט מגדלי ג'אקו מוצלחים על אף שמעולם לא גידלו ציפור קודם לכן.
אתה קובע לאנשים מה טוב להם, מה הם יכולים לגדל ומה לא? על סמך מה?
ולמה אתה חושב שבן אדם צריך לגדל תוכי קוקטיל בתור "תוכי ראשון"? קוקטיל יכול לחיות 15 שנים, מתי הוא יתנסה בתוכי שני?
או שקוקטיל נחשב לתוכי "ניסיוני"? אתה כותב בדיוק את מה שכל חסרי הניסיון קוראים ברשת ומשם לומדים את כל הדברים שאינם
נכונים כמו "תוכי ראשון זה קוקטיל" או "כלוב 70*70 זה כלוב שמתאים בקושי לסנגל" ועוד כהנה וכהנה.
אני אשמח לראות בתמונות את בית הגידול שלך , את גודל הכלובים שהקצבת לכל סוג תוכי ואת הניסיון שרכשת בפועל בגידול תוכים.
אולי אלמד ממך כיצד לגדל תוכים בצורה נכונה. אני תמיד אומר שכל החיים לומדים.
אנשים שלא הבינו מה זה תוכי ומהם צרכיו רכשו תוכי גדול, קיבלו קודם לכן הדרכה ולאחר מכן ליווי צמוד. ההצלחה שלהם
לא הייתה פחות טובה משל אנשים שגידלו תוכי לפני כן. כמובן שישנם כאלה שרוכשים תוכי מבלי מידע מקדים, מבלי להבין ולדעת מהם
צרכיו של התוכי וחשבו שמדובר בצעצוע מדבר, אנשים כאלה לרוב לא מצליחים מאחר והם לא בנויים לגידול תוכי, כמובן ללא קשר לסוג התוכי ולגודלו..
אגב, הידעת שקוקטיל גדול יותר מסנגל?
בכלוב 70*70 אפשר לגדל סנגל בכייף, אופטימלי מאוד במיוחד לאור השעות שהוא לא נמצא בבית. זו דעתי האישית. פותח הדיון
כמובן יחליט בעצמו מה הוא מחליט לגדל.
אתה קובע לאנשים מה טוב להם, מה הם יכולים לגדל ומה לא? על סמך מה?
ולמה אתה חושב שבן אדם צריך לגדל תוכי קוקטיל בתור "תוכי ראשון"? קוקטיל יכול לחיות 15 שנים, מתי הוא יתנסה בתוכי שני?
או שקוקטיל נחשב לתוכי "ניסיוני"? אתה כותב בדיוק את מה שכל חסרי הניסיון קוראים ברשת ומשם לומדים את כל הדברים שאינם
נכונים כמו "תוכי ראשון זה קוקטיל" או "כלוב 70*70 זה כלוב שמתאים בקושי לסנגל" ועוד כהנה וכהנה.
אני אשמח לראות בתמונות את בית הגידול שלך , את גודל הכלובים שהקצבת לכל סוג תוכי ואת הניסיון שרכשת בפועל בגידול תוכים.
אולי אלמד ממך כיצד לגדל תוכים בצורה נכונה. אני תמיד אומר שכל החיים לומדים.
אנשים שלא הבינו מה זה תוכי ומהם צרכיו רכשו תוכי גדול, קיבלו קודם לכן הדרכה ולאחר מכן ליווי צמוד. ההצלחה שלהם
לא הייתה פחות טובה משל אנשים שגידלו תוכי לפני כן. כמובן שישנם כאלה שרוכשים תוכי מבלי מידע מקדים, מבלי להבין ולדעת מהם
צרכיו של התוכי וחשבו שמדובר בצעצוע מדבר, אנשים כאלה לרוב לא מצליחים מאחר והם לא בנויים לגידול תוכי, כמובן ללא קשר לסוג התוכי ולגודלו..
אגב, הידעת שקוקטיל גדול יותר מסנגל?
בכלוב 70*70 אפשר לגדל סנגל בכייף, אופטימלי מאוד במיוחד לאור השעות שהוא לא נמצא בבית. זו דעתי האישית. פותח הדיון
כמובן יחליט בעצמו מה הוא מחליט לגדל.
טוב, זו דעתכם.
ואלי, קוקטייל לא גדול יותר מסנגל. יש לו זנב ארוך יותר זה הכל.
מעבר לזה, סנגל חי יותר מקוקטייל, להתנסות בתוכים נוספים תמיד אפשר אם אתה מוסיף עוד תוכים לגידול שלך.
עוזי, אני אומר לו לא לערבב כי הוא סתם לקח אשכול מפורום אחר שבכלל לא רלוונטי.
שום דבר שאמרתי שם לא היה מפורש. אני צריך כלוב בגודל יעודי לתוכונים/ציפורי שיר. יכולתי באותה מידה לבקש כלוב
לפרסונטות. זה לא מעיד על מה שאני הולך לשים בו בכלל, לכמה זמן, זה לא רלוונטי וזה ענייני הפרטי.
אני בכלל לא מבין מה הטעם להביא את זה לדיון הזה..?
נ.ב.
לגבי ה"מגדלי ג'אקו שלא גידלו תוכי מעולם".
ג'אקו הפך להיות סוג של אייקון מאז המחקר של איירין פפרברג. כל אימפולסיבי שרוצה לקנות תוכי ישר
הולך על ג'אקו בלי לחשוב. המצב הנפוץ ביותר הוא שלאחר שנה או פחות מגדלים חסרי ניסיון מתייאשים
ומוכרים את התוכי הזה כהחתמה מקולקלת - מעט תיסכול למגדל, הרבה דיפרסיה לחיה האינטלגנטית
הזו. אם הייתה הבחירה בידי - הייתי מוציא את התוכי הזה מהשוק לתמיד. זה לא הוגן מה שנהיה איתם.
ג'אקו זה תוכי שחי כמה עשורים טובים, אנשים שלא יכולים להתחייב לדבר כזה לא צריכים להכנס לזה
רק כי הם רוצים לשמוע ציפור אומרת בוקר טוב.
אם אתה מעוניין לדעת מה הניסיון שלי, אני מגדל תוכים כבר 8 שנים, בעבר היה לי גידול לא רע בכלל של כמה וכמה זנים,
תרגמתי לא מעט מאמרים לאתר "צנזור אוטומטי" שנפל וכבר איננו, ובכללי התעמקתי יותר מהכל בתזונה נכונה,
ועזרה ראשונה לתוכים חולים/פצועים.
כיום אני סטודנט לביולוגיה, יכול להרשות לעצמי רק את הקוניורית שלי שמלווה אותי כבר 3 שנים מגיל בקיעה,
אשמח לשתף איתך תמונות של הכלוב שלך אם תבקש.
ואלי, קוקטייל לא גדול יותר מסנגל. יש לו זנב ארוך יותר זה הכל.
מעבר לזה, סנגל חי יותר מקוקטייל, להתנסות בתוכים נוספים תמיד אפשר אם אתה מוסיף עוד תוכים לגידול שלך.
עוזי, אני אומר לו לא לערבב כי הוא סתם לקח אשכול מפורום אחר שבכלל לא רלוונטי.
שום דבר שאמרתי שם לא היה מפורש. אני צריך כלוב בגודל יעודי לתוכונים/ציפורי שיר. יכולתי באותה מידה לבקש כלוב
לפרסונטות. זה לא מעיד על מה שאני הולך לשים בו בכלל, לכמה זמן, זה לא רלוונטי וזה ענייני הפרטי.
אני בכלל לא מבין מה הטעם להביא את זה לדיון הזה..?
נ.ב.
לגבי ה"מגדלי ג'אקו שלא גידלו תוכי מעולם".
ג'אקו הפך להיות סוג של אייקון מאז המחקר של איירין פפרברג. כל אימפולסיבי שרוצה לקנות תוכי ישר
הולך על ג'אקו בלי לחשוב. המצב הנפוץ ביותר הוא שלאחר שנה או פחות מגדלים חסרי ניסיון מתייאשים
ומוכרים את התוכי הזה כהחתמה מקולקלת - מעט תיסכול למגדל, הרבה דיפרסיה לחיה האינטלגנטית
הזו. אם הייתה הבחירה בידי - הייתי מוציא את התוכי הזה מהשוק לתמיד. זה לא הוגן מה שנהיה איתם.
ג'אקו זה תוכי שחי כמה עשורים טובים, אנשים שלא יכולים להתחייב לדבר כזה לא צריכים להכנס לזה
אם אתה מעוניין לדעת מה הניסיון שלי, אני מגדל תוכים כבר 8 שנים, בעבר היה לי גידול לא רע בכלל של כמה וכמה זנים,
תרגמתי לא מעט מאמרים לאתר "צנזור אוטומטי" שנפל וכבר איננו, ובכללי התעמקתי יותר מהכל בתזונה נכונה,
כיום אני סטודנט לביולוגיה, יכול להרשות לעצמי רק את הקוניורית שלי שמלווה אותי כבר 3 שנים מגיל בקיעה,
אשמח לשתף איתך תמונות של הכלוב שלך אם תבקש.
זה כמו להגיד "אוטובוס לא יותר גדול מהרכב שלי הפרטי, יש לו פשוט יותר מושבים מאחור"8678 כתב:אלי, קוקטייל לא גדול יותר מסנגל. יש לו זנב ארוך יותר זה הכל.
והזנב לא נחשב כחלק מהתוכי? ארה יכולה לחיות בכלוב כשהזנב שלה מחוץ לכלוב? ככל שהתוכי פיזית גדול יותר הוא צריך שהכלוב
יתאים לגודלו, כלומר במקרה שאנו דנים בו שהזנב לא ישתפשף בסורגי הכלוב.
ידידי, אם נדייק אז קוקטיל חי בין 15-20 שנים, סנגל חי עד 25 שנים. ההבדלים מבחינת המגדל זניחים. מה גם שאריכות החיים של כל תוכי תלויה לא מעט בתזונה שניתנת לו ובתנאי הממשק הכלליים, כך שבסך הכל ההפרשים יכולים להסתכם לעיתים בשנים בודדות אם בכלל.8678 כתב:מעבר לזה, סנגל חי יותר מקוקטייל, להתנסות בתוכים נוספים תמיד אפשר אם אתה מוסיף עוד תוכים לגידול שלך.
יפה שהוספת את הקטע של הוספת תוכי נוסף לגידול, השאלה אם כולם בנויים להחזיק עוד תוכי, לרוב מדובר בהעברת התוכי הלאה כדי להביא תוכי גדול יותר. למשל אתה כותב ואני מצטט " כיום אני סטודנט לביולוגיה, יכול להרשות לעצמי רק את הקוניורית שלי שמלווה אותי כבר 3 שנים מגיל בקיעה".
מה יעשו אלו שקיבלו את עצתך להתחיל עם קוקטיל לניסיון ואינם יכולים להרשות לעצמם להחזיק תוכי נוסף?
מרגע שפירסמת באתר שום דבר לא פרטי שלך, אני יכול להשתמש בכל מה שכתבת כדי ליצור דיון על גבי האתר.8678 כתב:עוזי, אני אומר לו לא לערבב כי הוא סתם לקח אשכול מפורום אחר שבכלל לא רלוונטי.
אולי תוציא גם את הכלבים/חתולים /יונים/ אוגרים / ארנבים / ( ואני יכול להמשיך עם הרשימה ) מחוץ לחוק או מ "השוק "? אלינו למושב מגיעים בעלי כלבים שזורקים אותם ומשאירים אותם לחסדים של אחרים, עדיין לא מוציאים אותם מחוץ לשוק, על כמה אחוז קטן של8678 כתב:ג'אקו הפך להיות סוג של אייקון מאז המחקר של איירין פפרברג. כל אימפולסיבי שרוצה לקנות תוכי ישר
אנשים אטומים ורעים יש אחוז גדול של אנשים טובים שמתייחסים כלפי חיית המחמד שלהם כחלק מהמשפחה .
אתה יודע כמה סוגי תוכים מועברים הלאה? אתה מדבר על ג'אקו אבל תבדוק את הנתונים יותר לעומק ותראה בכמה תוכים מסוג קקדו אמזונות או ארות מדובר.
בכל תחום בעלי החיים ישנם אנשים לא אחראים שנכנסים לזה ולא יודעים איך לצאת מזה, האשמה גם בסוחרים בבעלי חוות וחנויות שמוכרים לכל מי שחפץ מבלי לבדוק האם הוא מסוגל לעמוד בכך. אני אתן לך דוגמא, היו אצלי אנשים שהגיעו ולא מכרתי להם, לא התאים להם לגדל תוכי. פשוט לא הסכמתי למכור להם. היה אחד שרצה להרביץ לי, חשב שאאפשר לו לגדל גוזל ג'אקו במועדון סנוקר כשהוא עומד על סטנד וכולם מעשנים מסביבו. אנשים שמגיעים אלי יודעים שאני לא מחוייב למכור. אצלי בהדרכה מקבלים את כל הפרטים הנכונים, בין היתר בנוגע לזמן שהתוכי זקוק לו, בנוגע לגודל הכלוב, בנוגע לתזונה בנוגע לרמת הרעש ובכלל בכל נושא.
ישנם אנשים שאני מכיר באופן אישי ( עשרות רבות) שנהנים יום יום מגידול התוכי, נמצאים איתי בקשר של שנים.
אם יש אנשים שהם חסרי אחריות אבל זה לא אומר שכולם כך, אתה פשוט מכליל וחבל.
אילו זנים? אשמח לראות תמונות...8678 כתב:אם אתה מעוניין לדעת מה הניסיון שלי, אני מגדל תוכים כבר 8 שנים, בעבר היה לי גידול לא רע בכלל של כמה וכמה זנים,
תרגום מאמרים זה משהו מבורך אבל עדיין זו העתקה של טקסט. הייתי רוצה לקרוא מאמרים שלך מתוך ניסיונך בגידול תוכים.8678 כתב:תרגמתי לא מעט מאמרים לאתר "צנזור אוטומטי" שנפל וכבר איננו, ובכללי התעמקתי יותר מהכל בתזונה נכונה,
אתה מצליח בכל יום לתת לה כמה שעות של יחס?8678 כתב:כיום אני סטודנט לביולוגיה, יכול להרשות לעצמי רק את הקוניורית שלי שמלווה אותי כבר 3 שנים מגיל בקיעה,
לא הבנתי באילו תמונות מדובר, שלי או שלך?8678 כתב:אשמח לשתף איתך תמונות של הכלוב שלך אם תבקש.
אני חוזר ואומר, כלוב 70*70 הוא כלוב מצויין לסנגל או לתוכ בינוני מסוג אחר, חשוב שלתוכי תהיה תעסוקה במהלך היום, ענפים טבעיים ורכים לכירסום, תחלופה של צעצועים וכמובן בשעות שמתאפשר להוציא את התוכי מהכלוב ולתת לו יחס. אין צורך ביחס של שעות, להיפך עודף יחס עלול לפעול לרעתנו. תוכי שרגיל שלכמות של יחס מסויימת ירגיש די עזוב ונטוש אם המינון ירד באופן דרסטי, מצד שני אם התוכי יורגל לכמות יחס סבירה שנוכל לעמוד בה לאורך זמן הוא יקבל זאת כחלק מאורח חייו.
כמובל שלאלו שביננו שיש להם די מקום ויש באפשרותם לרכוש כלוב גדול יותר ההמלצה היא לעשות זאת.
לגבי זנים - היו לי הרבה החתמות של: קוניורים, קוואקרים, אקלקטוסים, קוקטיילים ולתקופה כמה ציפורי אהבה.
לתקופה קצרה התנסתי בציפורי שיר אבל איבדתי עניין תוך איזה שנה.. :/
בין הצבא ללימודים הרבה מהגידול הצטמצם למעט, ולבסוף נשארתי רק עם הגברת. אבל כאשר יתפנה לי זמן - ידע זה לא דבר שאובד.
אני יכול לנסות לחפש תמונות מפה ומשם אבל אין הרבה חח
אם אתה רוצה מאמרים משלי אני יכול לפרסם פה בפורום. יש לך נושא מועדף? (רק לא גנטיקה, זה נושא מעצבן)
לתוכית שלי אני מעניק כ-6 שעות ביום. לפעמים היא באה איתי לשיעורים
והתכוונתי לכלוב שלי כמובן. טעות כתיבה.
בלי שום קשר, אני חבר בצוות ההנהלה בפורום בעלי חיים ברוטר.
לתקופה קצרה התנסתי בציפורי שיר אבל איבדתי עניין תוך איזה שנה.. :/
בין הצבא ללימודים הרבה מהגידול הצטמצם למעט, ולבסוף נשארתי רק עם הגברת. אבל כאשר יתפנה לי זמן - ידע זה לא דבר שאובד.
אני יכול לנסות לחפש תמונות מפה ומשם אבל אין הרבה חח
אם אתה רוצה מאמרים משלי אני יכול לפרסם פה בפורום. יש לך נושא מועדף? (רק לא גנטיקה, זה נושא מעצבן)
לתוכית שלי אני מעניק כ-6 שעות ביום. לפעמים היא באה איתי לשיעורים
בלי שום קשר, אני חבר בצוות ההנהלה בפורום בעלי חיים ברוטר.
צבר החתמות מגוון ומעניין .
מאחר ו"התלבשנו" כאן על דיון של חבר וגלשנו לנושאים שעוסקים בנו מאשר בפותח הדיון אני
מציע שאת הדיון נסיים ונאפשר גם לפותח הדיון להגיב או להסתפק בדברים עד כאן.
כמובן שמאמרים שיש בהם מידע שיכול להועיל לחברי האתר תמיד מתקבל בברכה.
בהצלחה בלימודים ובגידול הקוניורית.
מאחר ו"התלבשנו" כאן על דיון של חבר וגלשנו לנושאים שעוסקים בנו מאשר בפותח הדיון אני
מציע שאת הדיון נסיים ונאפשר גם לפותח הדיון להגיב או להסתפק בדברים עד כאן.
כמובן שמאמרים שיש בהם מידע שיכול להועיל לחברי האתר תמיד מתקבל בברכה.
בהצלחה בלימודים ובגידול הקוניורית.